Στα επιχειρηματικά «πηγαδάκια», όλο ακούμε (και βλέπουμε) τη βασική έλλειψη σε ταλέντα. Πού χάθηκαν τα ταλέντα και σε ποια θέση κατάταξης είναι η Ελλάδα;

Από τον Δημήτρη Φαλλιέρο

Ξεκινάμε με μίνι γροθιά από ερευνητικό fact. Η Ελλάδα μόλις τερμάτισε στις τελευταίες θέσεις στη λίστα με τις χώρες που έχουν πρόβλημα στο θέμα εύρεσης ταλέντων για ανοικτές θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τη Manpower Group και την πιο πρόσφατη παγκόσμια έρευνα που διενήργησε, η Ελλάδα δείχνει να έχει κατά 61% πρόβλημα στο να στελεχώσει θέσεις με εξειδικευμένο προσωπικό. Δηλαδή υπάρχουν ανοικτές θέσεις με υψηλές προδιαγραφές, των οποίων θέσεων όμως οι υποψήφιοι δεν πληρούν τα κριτήρια κάλυψης.

Φυσικά και αυτό δεν είναι μόνο δικό μας, αλλά παγκόσμιο φαινόμενο, με τον διεθνή μέσο όρο να ανέρχεται σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο 45%! Τι φταίει; Φυσικά η αυτοματοποίηση και η ρομποτο-παγκοσμιοποίηση για την οποία έχουμε ήδη μιλήσει (εδώ), φταίει το ψηφιακό χάσμα, το ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις τρέχουν πιο γρήγορα από εμάς, φταίει η ολιγωρία των κρατών να δημιουργήσουν υποδομές και εκπαιδευτική κατάρτιση που να συμβαδίζει με την εποχή.

Η χώρα μας λοιπόν σε αυτή τη δυσμενή λίστα έρχεται στις τελευταίες θέσεις. Σε χαμηλότερη θέση είναι μόνο η Ιαπωνία (με 89% πρόβλημα) και η Τουρκία (με 66%). Και αν αναρωτιέστε γιατί άλλες φτωχότερες χώρες (ή που βρίσκονται σε δυσκολότερη οικονομικοκοινωνική κατάσταση) δεν είναι τόσο χαμηλά, είναι γιατί αυτές οι χώρες δεν ζητούν ταλέντα, δεν ζητείτε καν εξειδικευμένο προσωπικό εκεί. Εμείς έχουμε ζήτηση, αλλά όχι προσφορά. Αυτό είναι το πρόβλημα.

Μια χώρα στην ουρά της Ευρώπης

Ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες μάλιστα, είμαστε στην τελευταία θέση. Αμέσως μετά από εμάς έρχεται η Γερμανία με 51%. Και όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι κάτω από το 50%. Είναι ενδεικτικό ότι τα ταλέντα μας στην Ελλάδα δεν επαρκούν. Πολλά συνέβαλλαν σε αυτή την έλλειψη:

-Δεν δεχόμαστε ενδεχομένως επαρκή κατάρτιση, αλλά και εφόσον προσληφθούμε εγκαταλείπουμε τη δια βίου εξέλιξη.

-Άνθρωποι με skills και εξειδικευμένες γνώσεις εγκατέλειψαν τη χώρα στο μεγάλο κύμα του brain drain και δυσκολεύονται να γυρίσουν όσο δεν προσφέρουμε κίνητρα.

-Δεν έχουμε αξιοποιήσει τις εξειδικεύσεις των μεταναστών όσο θα μπορούσαμε (στην Ασία, οι χώρες στράφηκαν στους μετανάστες για να μπορέσουν να μειώσουν το πρόβλημα).

-Έχουμε ένα αυξανόμενο ρεύμα πληθυσμιακής γήρανσης, δηλαδή οι γηραιότεροι (και πιο αδύναμοι σχετικά σε θέμα τεχνολογικού μετασχηματισμού) είναι περισσότεροι από τους νέους.

Ας τα βάλουμε κάτω και ας βρούμε εναλλακτικές για να γεφυρώσουμε το χάσμα. Εργοδότες και εργαζόμενοι ήρθε η ώρα να συμμαχήσουμε για να βγάλουμε στην επιφάνεια νέα ταλέντα.

Image sources: go.manpowergroup.com/ και www.statista.com/