Πρόσφατα, έτρεξα “αγγελία” στο Facebook timeline μου (10:00μ.μ.) που ανακοίνωνε την αναζήτηση στελεχών συγκεκριμένου κλάδου (telecommunications engineering), εκ μέρους εταιρείας παγκοσμίου φήμης. Μόλις είχε φτάσει στα social media “αυτιά μου”, όπου έσπευσα να την επικοινωνήσω, μιας και ο εν λόγω κλάδος είναι συνήθως ενεργός τέτοιες ώρες. Σε αυτήν, αναφερόταν η απαιτούμενη τεχνογνωσία και βασική εμπειρία (γλώσσες προγραμματισμού, λειτουργικά, κ.ο.κ.), καθώς και σχετικά online courses (βλ. coursera) που θα συνεκτιμηθούν για κάθε υποψήφιο που έχει παρακολουθήσει. Όσοι κατείχαν τα παραπάνω προσόντα και ενδιαφερόντουσαν, τους ενθάρρυνα να αποστείλουν PM (personal message) για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Οι απαντήσεις που έλαβα ποίκιλαν.

Κάποιοι απάντησαν άμεσα. Μάλιστα, οι πρώτοι προέκυψαν σχεδόν ακαριαία, μιας και γνωστός μου διαχειριστής site για νέους και απόφοιτους πανεπιστημίων, ομοίως έσπευσε να μοιραστεί το post στο timeline του και τη Facebook σελίδα του site. Παρά την αμεσότητα όμως των πρώτων ενδιαφερομένων, η υποψηφιότητά τους γρήγορα “ξεφούσκωσε”, ειδικά μόλις συνειδητοποίησαν τι χρειάζεται να κάνουν για να δηλώσουν πραγματικά το ενδιαφέρον τους.

Επειδή δεν ήταν εφικτό από όλους (δεν τους άφηνε το σύστημα ή δεν γνώριζαν πώς) να στείλουν το βιογραφικό τους σε επισύναψη στο personal message προς επαφή που δεν είχαν στο δίκτυό τους (Facebook friend), βρήκα μια εναλλακτική για να τους βοηθήσω. Ο γρηγορότερος τρόπος και για τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές (εμένα που έκανα το “ψυχικό” να συλλέξω ενδιαφερόμενους εκ μέρους του γνωστού μου, αλλά και των ιδίων), ήταν να μου αποστείλουν το LinkedIn Profile URL τους, το οποίο και ζήτησα. Έτσι, θα συνέλεγα ιδανικά 10-20 URLs και θα τα απέστειλα στον γνωστό μου.

Κοινώς, σε αυτό το σημείο, όλα τα παραπάνω ενδεχομένως και να ακούστηκαν ως “κινέζικα”. Κάποιοι, δεν γνώριζαν που βρίσκεται το LinkedIn Profile URL τους. Άλλοι, πολύ ειλικρινά, μοιράστηκαν ότι ναι μεν έχουν ανοίξει account, αλλά δεν είχαν την ευκαιρία να το συμπληρώσουν και να καταχωρήσουν όλες τις πληροφορίες τους σε μια πλατφόρμα που ούτως ή άλλως είναι πολύ user friendly, όσον αφορά στην καταχώρηση στοιχείων. Με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν με τον ίδιο ρυθμό που εμφανίστηκαν. Ακαριαία. Άλλοι, τέλος, ανέφεραν ότι θα το συμπληρώσουν ή επικαιροποιήσουν και θα μου το στείλουν. Μάταια περίμενα τις επόμενες μέρες.

Τελικά, πόσο αποφασισμένοι ήταν οι εν λόγω ενδιαφερόμενοι; Είχαν πραγματικά ανάγκη από εργασία; Όσοι δεν είχαν καν LinkedIn account μπορούν άνετα να δικαιολογηθούν – ενδεχομένως πάγωσαν, βραχυκύκλωσαν και εν τέλει, ακύρωσαν την υποψηφιότητά τους με την απουσία της απάντησής τους –- γιατί είναι απόλυτα κατανοητό να οπισθοχωρήσουν όταν τους ζητείται κάτι που δεν είναι εξοικειωμένοι να λειτουργήσουν. Όσοι όμως είχαν ήδη account κι έπρεπε απλώς να αφιερώσουν λίγο χρόνο (μην ξεχνάμε ότι η αναζήτηση ήταν για junior στελέχη) για να συμπληρώσουν ή να ενημερώσουν τα στοιχεία τους… σε βάζουν σε σκέψεις. Εξ ου και η προαναφερόμενη απορία. Έψαχναν όντως για εργασία; Κι αν ναι, ενεργά και με ζήλο να χαρακτηρίζει εκάστη προσπάθειά τους;

Το νόημα που θέλει να περάσει η σημερινή μας ενότητα είναι διττό. Αρχικά, αν αναζητάτε εργασία, όντας πιστοί και υπεύθυνοι στις προσπάθειές σας, χρειάζεται να είστε ενεργοί και υπ’ ατμόν για ανακοινώσεις θέσεων που, σύμφωνα με το παράδειγμα, μπορεί “να σας έρθουν από παντού”. Η αγορά εργασίας έχει γίνει τόσο δυναμική, με ευκαιρίες να προκύπτουν όχι μόνο από τα κλασσικά μέσα, αλλά από οποιαδήποτε πηγή και σε οποιαδήποτε ώρα. Επιπλέον, αν όντως θέλετε να υπερέχετε του ανταγωνισμού, τότε σίγουρα χρειάζεται να ακολουθήσετε τις τάσεις της τεχνολογίας, των social media και των μεθόδων που εξυπηρετούν τους “μεσάζοντες” και “πολλαπλασιαστές” σας, ώστε να προωθήσουν την υποψηφιότητά σας. Κι αν έχετε μείνει λίγο πίσω στις εξελίξεις, αναζητήστε γρήγορα βοήθεια για να ανταποκριθείτε επαρκώς, το συντομότερο δυνατόν.

Dream BIG, do BIGGER!

Έθελ Αγγελάτου, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr

Αφήστε το σχόλιό σας…