Έχουμε πάρει αρκετά email με παράπονα σχετικά με την έλλειψη απαντήσεων από τις εταιρίες που δημοσιεύουν αγγελίες σε όσους στέλνουν βιογραφικά.

Το πιο ευγενικό από όλα (γιατί πολλοί δυστυχώς ξεσπούν τα νεύρα τους επάνω μας) είναι από τον Θεοδόση Ε. που γράφει χαρακτηριστικά:

«…θα χρησιμοποιήσω την προσωπική μου εμπειρία,  το 2000 ξεκίνησα την αναζήτηση εργασίας στην Γερμανία όπου είχα τελειώσει τις σπουδές μου. Έστειλα λοιπόν αρκετές αιτήσεις χωρίς να έχει μείνει σχεδόν καμία αναπάντητη. Στην περίπτωση απόρριψης μου έστελναν πίσω όλα μου τα δικαιολογητικά με μία ευγενικότατη επιστολή όπου με παρακαλούσαν να μην εκλάβω την απόρριψη ως διάθεση υποβάθμισης των προσόντων μου και μου εύχονταν κάθε επιτυχία. 4 χρόνια αργότερα, είχα επιστρέψει πια στην Ελλάδα και έστειλα 50 αιτήσεις. Πήρα 1 αρνητική απάντηση και 1 θετική απο την εταιρία που εργάζομαι μέχρι και τώρα. 48 δεν μπήκαν καν στον κόπο να απαντήσουν. Θα μου πείτε, “τυπικότητες τώρα, το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο”, αλλά είναι και αυτό κάτι. Δείχνει επίπεδο επαγγελματικού πολιτισμού και σεβασμού προς τον άνθρωπο άσχετα αν έχει τα προσόντα ή όχι.»

Καταλαβαίνουμε απόλυτα τον Θεοδόση, αναγνωρίζουμε ότι αυτό συμβαίνει και συμβαίνει όλο και περισσότερο. Σας πληροφορούμε ότι κάνουμε ότι μπορούμε για να εκπαιδεύσουμε τις εταιρίες στο να χρησιμοποιούν απαντητικές επιστολές, έχουμε φτιάξει ειδικό εργαλείο στο site για να μπορούν να το κάνουν ομαδικά. Η πραγματικότητα είναι ότι ούτε και αυτή η αυτόματη ομαδική απάντηση ικανοποιεί τους περισσότερους από εσάς. Σκεφθείτε όμως ότι ο μέσος όρος των βιογραφικών ανά αγγελία ξεπερνάει τα 200. Ότι το τελευταίο 3μηνο πολλές αγγελίες δέχονται πάνω από 1500 βιογραφικά και ότι υπάρχει αγγελία που έχει λάβει 7.000 βιογραφικά. Δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος προσλήψεων ή διευθυντής που κάνει προσλήψεις για την επιχείρηση του που να μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιο όγκο ζήτησης. Όλοι αναγνωρίζουν ότι δεν είναι σωστό αλλά δεν προλαβαίνουν να απαντήσουν παρά μόνο σε όσους καλούν για συνέντευξη. Στους υπόλοιπους στην καλύτερη περίπτωση θα στείλουν μια απορριπτική επιστολή χωρίς λεπτομέρειες μέσω email. Στη Γερμανία (έχουμε αντίστοιχο site εκεί ως μέλος του careerbuilder.com) η αντίστοιχη αναλογία είναι 15 βιογραφικά ανά αγγελία κατά μέσο όρο και επίσης μιλάμε για πολύ μεγαλύτερες εταιρίες με μεγαλύτερα τμήματα προσωπικού που μπορούν να οργανωθούν και να ανταπεξέλθουν στη διαδικασία αυτή.

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, δεν δικαιολογούμε αλλά κατανοούμε τις εταιρίες που δεν απαντούν και προσπαθούμε να τις πείσουμε-βοηθήσουμε να το κάνουν. Κατανοούμε τους υποψηφίους και το θυμό ή ακόμα και την οργή που νοιώθουν αλλά δεν δικαιολογούμε ύβρεις ή υπονοούμενα. Δεν χαιρόμαστε καθόλου με την κατάσταση που επικρατεί, είμαστε από τις εταιρίες που έχουν πληγεί πάρα πολύ από την κρίση μια και όλο και λιγότεροι εργοδότες δημοσιεύουν αγγελίες. Κάνουμε συνεχώς προσπάθειες από το 2008 να πείσουμε τους εργοδότες για τη σημασία των απαντητικών επιστολών, τους παρέχουμε έρευνες που τους δείχνουν το κακό που κάνουν στην εικόνα τους όταν δεν το κάνουν και τους παρέχουμε εργαλεία και εκπαίδευση να το κάνουν.