Αν η άποψή σου για τις γιορτινές ημέρες είναι ότι προσφέρονται μόνο για χαλάρωση και ξεκούραση τότε θα πρέπει να αναθεωρήσεις! Οι κοινωνικές συναναστροφές –πάρτι, γιορτές, οικογενειακές συγκεντρώσεις, κ.α.- την περίοδο των διακοπών μπορεί να αποδειχτούν πολύ χρήσιμες στην αναζήτηση εργασίας.
Στα εορταστικά events είναι πολύ πιθανόν να γνωρίσεις νέα πρόσωπα και να βρεθείς μπροστά σε άτομα από τον επαγγελματικό χώρο, που τα έψαχνες καιρό.
Αν σου συμβεί φρόντισε να το εκμεταλλευτείς υπέρ σου. Η προσωπική επαφή αναμφισβήτητα είναι η καλύτερη προσέγγιση. Μπορεί να έχεις φτιάξει το τέλειο βιογραφικό, να διαθέτεις την «πλούσια» εργασιακή εμπειρία, όμως αν καταφέρεις να κερδίσεις τον άλλον όταν βρεθείς τετ ατ τετ μαζί του και να του τραβήξεις το ενδιαφέρον, πίστεψέ με, στις μέρες μας, έχεις κερδίσει το πρώτο λαχείο.
Επιπλέον, το διάστημα αυτό είναι ιδανικό για να «επανασυνδεθείς» με εκείνους που επιθυμείς από τον εργασιακό χώρο, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την ανταλλαγή ευχών.
Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις επικεντρωμένος στο στόχο σου ακόμα και στις διακοπές των Χριστουγέννων:

Χρησιμοποίησε  την καινούργια χρονιά για να σπάσει ο πάγος
Οι γιορτές είναι μία καλή αφορμή για να υπενθυμίσεις εκ νέου την παρουσία σου και να έρθεις σε επαφή με τον μελλοντικό σου εργοδότη ή τον υπεύθυνο προσωπικού που έχεις ήδη συναντήσει ή επιδιώκεις  να συναντήσεις. Μία ευχετήρια κάρτα για το νέο έτος που ξεκινάει ή ένα μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι μια καλή δικαιολογία για να επικοινωνήσεις με το πρόσωπο που θέλεις να συνδεθείς επαγγελματικά.

Αξιοποίησε τα social media
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: LinkedIn, Facebook και Twitter είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσεις την επικοινωνία με τις επαγγελματικές σου επαφές. Μέσα από τις πλατφόρμες αυτές μπορείς να ανταλλάξεις ευχές, να μοιραστείς κοινά ενδιαφέροντα και να ανοίξεις συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με το αντικείμενό σου. Σίγουρα χρειάζεσαι ξεκούραση και αλλαγή παραστάσεων τις ημέρες των γιορτών, όμως καλό θα ήταν να μην απουσιάζεις για 15 ολόκληρες ημέρες από τα social media. Αφιέρωσε λίγο χρόνο και θα βγεις κερδισμένος.

Μην γίνεσαι ενοχλητικός
Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι οικογενειακές γιορτές, οπότε καλό είναι να μην γίνεις κουραστικός με συνεχή τηλέφωνα και μηνύματα. Καλύτερα θα ήταν να κρατήσεις ένα μέτρο με μία ευχή και με μία υπενθύμιση για το θέμα σου και να μην επιμείνεις εάν δεν υπάρξει άμεσα ανταπόκριση. Δώσε λίγο χρόνο μέχρι να σου απαντήσει ο υπεύθυνος προσωπικού ή το στέλεχος της εταιρίας στην οποία απευθύνεσαι. Οι ημέρες των διακοπών έχουν τους δικούς τους ρυθμούς.
 
Επέλεξε τις κατάλληλες εκδηλώσεις
Οι περισσότερες εταιρίες επιλέγουν την περίοδο πριν και μετά τα Χριστούγεννα για να οργανώσουν επαγγελματικά πάρτι, events και εκδηλώσεις ή για να διαφημίσουν τα καινούργια τους προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά. Συνήθως αυτές οι διοργανώσεις αυτές είναι δωρεάν. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να βρεθείς εκεί και να γνωρίσεις άτομα που επιδιώκεις καιρό να έρθεις σε επαφή μαζί τους.

MinaBagiota@ Twitter

Αφήστε το σχόλιό σας…