Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά την αγορά εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους που αναζητούν την πρώτη τους δουλειά. Μέχρι πρόσφατα, η εύρεση εργασίας ήταν πολύ πιο ‘ξεκάθαρη’ διαδικασία, ειδικότερα για νέους με σπουδές στο εξωτερικό ή με μεταπτυχιακό, η προσφορά ήταν επαρκής για να καλύψει με ασφάλεια τη ζήτηση και να καταστήσει ευκολότερη την αναζήτηση. Η οικονομική όμως ύφεση ανέτρεψε αυτή την ισορροπία και τώρα πλέον χρειάζεται κάτι περισσότερο από μερικά πτυχία στον τοίχο. Από εδώ και εμπρός θα χρειαστούν στοιχεία και δεξιότητες, όπως η επιρροή, η πρόσβαση σε πληροφορίες, η δικτύωση και η ευέλικτη σκέψη.

Πιο συγκεκριμένα θα συμβούλευα τους νέους υποψηφίους:
– Να ενημερώσουν τον ευρύτερο κύκλο τους ότι αναζητούν εργασία, διότι οι φίλοι και οι γνωστοί λόγου χάρη μπορεί να έχουν υπόψη τους κάποια επαγγελματική ευκαιρία. Ως εκ τούτου, όσοι περισσότεροι ξέρουν ότι ψάχνουν για δουλειά τόσο περισσότερο διευρύνουν τον κύκλο των πιθανοτήτων τους.
– Να γίνουν εθελοντές σε κάποια μη κερδοσκοπική οργάνωση (όχι απαραίτητα φιλανθρωπική) με στόχο να αποκτήσουν επιπλέον εμπειρία, να διευρύνουν τις γνώσεις τους αλλά και τις γνωριμίες τους. Πρόσφατα, για παράδειγμα, μία τελειόφοιτή μας έγινε εθελόντρια σε εκδήλωση του TEDxAcademy όπου εργάστηκε στην υποδοχή. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, συναντήθηκε με έναν γενικό διευθυντή μιας ανερχόμενης ελληνικής εταιρίας, με τον οποίο είχε συνεργαστεί παλιότερα σε κάποια εργασία στο ALBA. Στην εκδήλωση συζήτησαν αρκετά για την αγορά εργασίας και την ενημέρωσε πως υπάρχουν ανοίγματα στην εταιρία του. Τη συμβούλεψε να απευθυνθεί στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της επιχείρησής του, ούτως ώστε να πραγματοποιήσει μία συνάντηση. Στη συνέχεια, η τελειόφοιτή μας πέρασε από συνεντεύξεις και τεστ δεξιοτήτων και της έγινε επαγγελματική πρόταση.
– Να ψάξουν για κάποια πρακτική (γνωστή και ως internship) σε μία εταιρία έστω και αμισθί. Η εμπειρία που θα αποκτήσουν καθώς και οι επαφές που θα κάνουν με στελέχη της εταιρίας είναι πολύτιμες και μπορεί να τους οδηγήσουν σε μία μελλοντική πρόσληψη. Παραθέτω ένα ακόμη παράδειγμα: ένας απόφοιτός μας επιθυμούσε πολύ να εργαστεί σε μία νεοσύστατη εταιρία (start-up). Αναζήτησε τον ιδιοκτήτη, ήρθε σε επαφή μαζί του και εξέφρασε την επιθυμία του να δουλέψει στην επιχείρησή του, ζητώντας να τον προσλάβει δοκιμαστικά για δύο μήνες χωρίς χρήματα. Ο ιδιοκτήτης πείστηκε και έμεινε τόσο ικανοποιημένος από την απόδοσή του που μετά το πέρας των δύο μηνών του πρόσφερε μία μόνιμη θέση.
– Να εστιάσουν σε τομείς που δεν επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική κρίση, όπως είναι ο χώρος της υγείας – ιδιωτικά νοσοκομεία, για παράδειγμα. Μπορούν να έρθουν απευθείας σε επαφή με τέτοιες επιχειρήσεις για να μάθουν εάν υπάρχουν ανοίγματα.
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση οι νέοι που αναζητούν δουλειά να απογοητευτούν από τις παρούσες συνθήκες. Τουναντίον, θα πρέπει να κινηθούν με μεγαλύτερη ευελιξία και να αναζητήσουν ευκαιρίες εκεί που, εκ πρώτης όψεως, δε φαίνεται να υπάρχουν. Φυσικά θα πρέπει να είναι πάντοτε σε ετοιμότητα με το βιογραφικό τους ανανεωμένο και καλογραμμένο, να μπορούν ανά πάσα στιγμή να δώσουν μία συνέντευξη σε κάποια εταιρία και το κυριότερο να έχουν ενεργοποιήσει τον κύκλο των επαφών τους, διότι ως γνωστόν το 70% περίπου των θέσεων εργασίας δεν ανακοινώνονται σε μέσα ενημέρωσης.