Ποιες είναι οι προοπτικές της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα και στις γερμανόφωνες χώρες; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις πρόσβασης στα διάφορα επαγγέλματα και ποιες οι ευκαιρίες απασχόλησης; Την ευκαιρία να συζητήσουν αυτά τα θέματα, θα έχουν όσοι κατέχουν άριστες γνώσεις γερμανικών και θα συμμετέχουν στην 1η “Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας” που διοργανώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (ΓΣΑ) και ο Σύλλογος Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (ΣΑΓΣΑ).

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα, να συναντήσουν κατ’ ιδίαν διάφορες επιχειρήσεις και ιδρύματα στα ενημερωτικά περίπτερα του φουαγιέ, να παραδώσουν τα βιογραφικά τους και να παρακολουθήσουν διαλέξεις για την αγορά εργασίας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής.

Η «Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας» θα λάβει χώρα το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013, από τις 10.00 έως τις 17.00, στη Γερμανική Σχολή Αθηνών (Δημοκρίτου 6 & Ζηρίδη στο Μαρούσι (πίσω από το εμπορικό κέντρο Avenue στην Κηφισίας – τηλ. 2106199261-5). Στο πλαίσιο αυτής της ημερίδας και στη διάθεση των επισκεπτών, θα βρίσκονται πληθώρα επιχειρήσεων και οργανισμών, καθώς επίσης και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Ίδρυμα Friedrich Ebert, το Ίδρυμα Konrad Adenauer, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, o OAEΔ με την υπηρεσία EURES και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εύρεσης Εργασίας της Νυρεμβέργης (ΖΑV).

Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή σε μια Ομάδα Εργασίας

Οι επισκέπτες της «Ημέρας Ευκαιριών Εργασίας» θα μπορούν, επίσης, να συμμετάσχουν σε Ομάδες Εργασίας (Workshops) με θέματα που ενδιαφέρουν όσους αναζητούν εργασία, όπως, για παράδειγμα, τη σωστή σύνταξη ενός βιογραφικού, την σωστή και στρατηγική χρήση του LinkedIn, τις προοπτικές εργασίας στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης στη Γερμανία, κ.λπ. (αναλυτικό πρόγραμμα των ομάδων εργασίας θα βρείτε εδώ). Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή (τηλεφωνικώς στην κα Καραμηνά – 210 6106589, ή ηλεκτρονικά με αποστολή e-mail στο info@ex-dsathen.gr). Οι θέσεις στις ομάδες εργασίας είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η είσοδος στην «Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας» και η συμμετοχή στις Ομάδες Εργασίας, είναι δωρεάν.
[Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Γερμανικής, της Αυστριακής και της Ελβετικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Επιπλέον, υποστηρίζεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο].

Έθελ Αγγελάτου, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr

Αφήστε το σχόλιό σας…