Ασφαλώς, δεν αναφερόμαστε στην ταυτότητα ως το επίσημο δελτίο που εκδίδεται από τις αστυνομικές αρχές. Μην μπερδεύεστε. Η ταυτότητα ενός ατόμου μπορεί να αφορά στην κοινωνική, την οικογενειακή, καθώς και την επαγγελματική του ταυτότητα, κι εδώ ακριβώς χρειάζεται να σταθούμε στο σημερινό μας κείμενο. Ποια είναι η επαγγελματική σας ταυτότητα σήμερα και πώς νιώθετε όταν, κατά τη διάρκεια της αναζήτησης εργασίας λόγω ανεργίας, θεωρείτε ότι την χάνετε; Όντως, την έχετε χάσει; Σκεφτείτε το λίγο πριν απαντήσετε…

Κλασικός προβληματισμός όσων βιώνουν περίοδο ανεργίας, είναι η παρουσία τους σε κοινωνικές συνευρέσεις, η συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις, σεμινάρια, συνέδρια, κ.ο.κ. Έτσι κι εσείς, όταν η επίμαχη στιγμή φτάνει που σας ρωτά ο συνομιλητής, “..με τι ασχολείστε;”, παγώνετε, μπερδεύετε τα λόγια σας και τις περισσότερες φορές έρχεστε σε τόσο δύσκολη θέση που εύχεστε να μην είχατε βγει από το σπίτι εξ αρχής. Ας πάμε όμως ένα βήμα πίσω για να αποδείξουμε ότι εν τέλει, δεν σας ρωτούν κάτι απειλητικό ή ταπεινωτικό· σίγουρα ο σκοπός τους δεν είναι τέτοιος. Η συγκεκριμένη ερώτηση, κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, σας χτυπάει κατακούτελα (ή τουλάχιστον έτσι νιώθετε) όπως αναφέραμε παραπάνω, κι όχι με τη μορφή της ερώτησης “που δουλεύεις;”. Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο ερωτήσεων και χρειάζεται να σταθούμε στο ότι είθισται να γίνεται κατά το πρώτο παράδειγμα, λόγω ευγένειας. Αυτό σημαίνει ότι ο συνομιλητής σας, απλά ενδιαφέρεται να μάθει με τι ασχολείστε και ποια είναι η επαγγελματική σας ιδιότητα.

Ποια είναι αυτή λοιπόν; Ο τίτλος που έχετε κατά τη διάρκεια της εργασίας σας σε έναν οργανισμό ή μια επιχείρηση; Ο τίτλος που φέρει η επαγγελματική σας κάρτα που είχε εκδώσει ο οργανισμός που ανήκατε, προκειμένου να την μοιράζετε σε συναντήσεις και πελάτες σας; Αυτό που συνηθίζατε να λέτε όταν εργαζόσασταν; Όχι. Η ιδιότητά σας είναι όσα έχετε αποκτήσει με τα έτη και έχετε τη δυνατότητα να τα προσαρμόζετε σε ένα εργασιακό ωράριο ή εκτός αυτού. Π.χ. όποιος εξασκεί το επάγγελμα του λογιστή σε μια εταιρεία, σημαίνει ότι παύει να μπορεί να το εξασκεί όταν σχολάει καθημερινά; Ή μήπως δεν γνωρίζει πια να κρατάει βιβλία και να χειρίζεται λογιστικά και φοροτεχνικά θέματα όταν λήξει η συνεργασία με τον εργοδότη του; Συλλογιστείτε αυτή τη διαφορά και είναι πασιφανές ότι δεν έχετε τίποτα να φοβάστε και να μην εκτίθεστε σε συνομιλίες, δικτύωση και συγκεντρώσεις που μπορεί να αποτελέσουν τη γέφυρα προς την επόμενη εργασία σας.

Ξεχωρίστε στο νου σας το “που εργάζεστε” και το “τι γνωρίζετε να κάνετε”. Το project που τελειώσατε πριν αποχωρήσετε, το τμήμα στο οποίο ενταχθήκατε να εργάζεστε, η θέση που είχατε, δεν έχουν καμία σχέση με τις δεξιότητες, την εμπειρία και την προϋπηρεσία σας. Στο κάτω-κάτω, έχετε σκεφτεί πόσες φορές “τρέχατε” αρμοδιότητες για δύο και τρία άτομα παράλληλα με το ρόλο σας, μιας και από τότε που ξεκίνησε η περίοδος της κρίσης στη χώρα μας και οι μειώσεις προσωπικού, αυτή η προσαρμογή στάθηκε “αναγκαία”;

Το έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες ενότητες: Δεν χρειάζεται να στεγάζεστε κάπου επαγγελματικά προκειμένου να έχετε επαγγελματική οντότητα. Δεν χρειάζεται να πείσετε τον κόσμο ότι υπάρχετε επαγγελματικά με έναν τόσο αποστειρωμένο και απαρχαιωμένο τρόπο. Αυτό το αποδεικνύουν οι δυνάμεις και η εμπειρία σας, αμέσως μόλις κληθείτε να ανταποκριθείτε σε αντίστοιχη ανάγκη. Όταν λοιπόν σας ρωτούν, μπορείτε με θάρρος να αναφέρετε τις δυνατότητές σας, να εξηγήσετε πώς γνωρίζετε να τις αξιοποιείτε και γιατί ο μελλοντικός σας εργοδότης πρέπει να σας ξεχωρίσει για αυτές. Εκτεθείτε και δηλώστε ότι βρίσκεστε σε αναζήτηση εργασίας, με προσόντα και ταλέντα που σας διαφοροποιούν από άλλους. Γιατί ο καθένας σας έχει ταλέντα και έχει μοχθήσει για τις δεξιότητες που έχει αναπτύξει. Πιστέψτε εσείς σε αυτές με δυναμική και εκθέστε τις άφοβα, και μόνο έτσι θα πειστούν και οι συνομιλητές σας.

Έθελ Αγγελάτου, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr

Αφήστε το σχόλιό σας…