Η “σχολική χρονιά” Σεπτέμβριος ’14 – Ιούνιος ’15 θα έλεγε κανείς πως έμοιαζε περισσότερο με σκωτσέζικο ντους, περισσότερο από κάθε άλλη. Ξεκίνησε μάλλον ενθαρρυντικά, με μικρή, αλλά μεθοδική ανάπτυξη σε πολλούς τομείς, καθώς και σε αύξηση των καταγεγραμμένων στατιστικών των προσλήψεων. Στην πορεία, όμως, τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Με αποκορύφωμα το τέλος της χρονιάς να μας βρίσκει όλους ταλαιπωρημένους, βιώνοντας ένα καλοκαίρι δυσοίωνο, γεμάτο εσωτερικούς και εξωτερικούς διαπληκτισμούς, όσο και αναταράξεις.

Κατά τη διάρκεια των παραπάνω γεγονότων, επιχειρήσεις και εργοδότες, όπως ήταν φυσικό, αντέδρασαν αντίθετα σε ό,τι σχεδίαζαν – άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο – με μειώσεις μισθών, προϋπολογισμού και προσωπικού. Κάθε τέτοια “προνοητική” ενέργεια ή κίνηση πανικού (αναλόγως πώς το βλέπει κανείς) έδρασε ανασταλτικά στην αγορά, προκαλώντας μεγαλύτερο χάσμα στις δύο όχθες του ποταμού – εργοδότες κι υποψηφίους. Αποτέλεσμα αυτού; Ένα συνεχές μούδιασμα για κάθε εμπλεκόμενο, το οποίο μπήκε απλά σε παύση κατά τη διάρκεια των ολιγοήμερων (για τους περισσότερους) διακοπών του Αυγούστου.

Και τώρα τι; Μην περιμένετε ασφαλώς να σας συμβουλέψουμε να συνεχίσετε ακάθεκτοι να τα βλέπετε όλα “μαύρα” και μάταια ή να συνεχίσετε μουδιασμένοι. Πάρτε τις αποφάσεις σας και “δουλέψτε” με ό,τι έχετε! Δεν έχετε άλλη επιλογή και κάθε λεπτό που ξοδεύετε να μεμψιμοιρείτε είναι πολύτιμο. Αν τα κίνητρά σας είναι τόσο “εκβιαστικά”(*), παλέψτε με όλες σας τις δυνάμεις για να πετύχετε τους στόχους σας ή ό,τι παραπλήσιο σε αυτούς (βραχυπρόθεσμη λύση). Αν πάλι έχετε το περιθώριο να κινηθείτε πιο στρατηγικά και μεθοδικά για να πετύχετε και να κερδίσετε αυτό που θέλει η καρδιά σας (μακροπρόθεσμος στόχος), συλλέξτε τις απαραίτητες πληροφορίες, προσεγγίστε άμεσα τους κατάλληλους ανθρώπους και δικτυωθείτε. Φέρτε, με άλλα λόγια, το αποτέλεσμα στο κατώφλι σας! Και στις δύο ενέργειες θα μας βρείτε στο πλάι σας, συμβουλευτικούς συμμάχους.

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που έχετε δείξει όλα αυτά τα χρόνια στη συμβουλευτική και τα άρθρα μας. Αναμένουμε με χαρά και φέτος τα θέματα που σας απασχολούν για να τα αναλύσουμε και να βρούμε από κοινού λύσεις!

Καλή επάνοδο!

Copyright:Pixelbliss, www.shutterstock.com

Έθελ Αγγελάτου, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr

Παρακαλούμε διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια που το περιεχόμενό τους δεν συμμορφώνεται με αυτούς τους όρους, είναι υβριστικά ή προσβλητικά, θα διαγράφονται. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων που τηρείτε την πολιτική εύρυθμης λειτουργίας και διαλόγου της σελίδας μας.

Αφήστε το σχόλιό σας…