Νομίζετε ότι τα έχετε ήδη ανοιχτά και ότι είστε σε ετοιμότητα για ευκαιρίες που θα εμφανιστούν τυχόν από τη γωνία των οδών «Επιτυχία» και «Αναγνώριση»; Λάθος!

Είναι αντιληπτά και κατανοητά τα παράπονα όσων έχουν περάσει μέρες, μήνες και ίσως χρόνια προσπαθειών, όπως και η οργή και η αγανάκτηση που νιώθουν. Τώρα όμως, αφού έχετε (και μαζί με εσάς κι εγώ) βιώσει τα παραπάνω με το παραπάνω, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για την αποκατάστασή μας. Και λέω εμείς, γιατί αν δεν φροντίσουμε εμείς να βρούμε λύση, εμείς να τρέξουμε και να δραστηριοποιηθούμε – δε θα το κάνει κανείς άλλος για εμάς.   

Για να μην γενικεύουμε όμως, ας εξετάσουμε μερικά μόνο παραδείγματα για το πώς μπορούμε να περάσουμε σε δράση. Όσα θα αναφερθούν, δεν είναι εφικτό να εφαρμοστούν από όλους και για όλους – οι επιλογές του καθενός και οι προϋποθέσεις που τις ακολουθούν, ποικίλουν. Θα μπορέσουν όμως, να σας δώσουν μια γεύση διαφορετική, μια ιδέα που εσείς μπορείτε να την αναπτύξετε, έτσι ή αλλιώς..

Παράδειγμα 1 Την εποχή που αναζητούσα εργασία (το συγκεκριμένο περιστατικό μου συνέβη προσωπικά), απέφευγα κατ’ επιλογήν πάσης φύσεως ειδησεογραφική ενημέρωση. Νέα για την οικονομία, την εργασία ή την ανεργία, καταστροφές και εγκλήματα… όλα είχαν καταχωρηθεί, με την κρίση οδηγό μου, ως αρνητική επιρροή ή αλλιώς καταστροφολογία (όπως συνηθίζω να αναφέρομαι) και επέλεγα να κρατάω τις αποστάσεις μου, όσο αυτό ήταν εφικτό. Επειδή όμως χρειαζόμουν έστω μικρό ποσοστό ενημέρωσης που θα πέρναγε πρώτα από τα δικά μου φίλτρα, πέρασα στην ανάγνωση εφημερίδων που διαμοιράζονται δωρεάν στο metro.

Συνειδητοποίησα λοιπόν, ότι έτσι λάμβανα νέα σε μικρογραφία-σύνοψη, διατηρώντας την επιλογή της θεματολογίας. Ενημερωνόμουνα όσο και σε ό,τι εγώ επέλεγα, από λίγο. Τα άρθρα που κυρίως προτιμούσα, αφορούσαν επιχειρηματικά νέα. Τυγχάνει λοιπόν, να ενημερωθώ για τη συγχώνευση μεγάλης ελληνικής εταιρείας με αμερικάνικη (θα αποφύγω την αναφορά στον κλάδο για να διατηρηθεί η ανωνυμία τους), λόγω εξέχουσας πορείας και επιτυχίας της. Αναφερόταν μάλιστα, πως όγκος εργασιών θα μεταφερθεί στην Ελλάδα και αναμένεται αύξηση προσωπικού. Η πρώτη μου κίνηση ήταν να ψάξω στο διαδίκτυο τις εταιρείες και έπειτα την ηλεκτρoνική διεύθυνση του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού. Έγραψα μια επιστολή (αναγράφοντας ότι γνώριζα για την συγχώνευση και τις δημόσια ανακοινώσιμες προθέσεις τους), επισύναψα το βιογραφικό μου και τα απέστειλα.

Σε δύο εβδομάδες με προσέγγισε ηλεκτρονικά (σε γνωστό μέσο επαγγελματικής δικτύωσης, όπου η πρόσβαση έχει καταλήξει πιο άμεση κι από τα email) από την Νέα Υόρκη, η υπεύθυνη επιλογής στελεχών της αμερικάνικης εταιρείας. Είχε ενημερωθεί για το «θάρρος» μου, ήταν σε συνεχή επικοινωνία ούτως ή άλλως με το ελληνικό αντίστοιχο τμήμα λόγω της μετάβασης εργασιών και μου ανακοίνωσε πως αναζητούσε άτομο του τομέα μου, απλά με τα διπλάσια έτη προϋπηρεσίας, για να αναλάβει διεύθυνση τμήματος. Η έκπληξή μου ήταν ανεκδιήγητη! Πού με βρήκαν, πώς με έψαξαν και πόσο εύκολο ήταν να έρθουν σε επαφή μαζί μου! Είχα ανοίξει το «κουτί της Πανδώρας» κι αυτό, μόνο με το θράσος της στιγμής που έκρινα σωστό να αξιοποιήσω το επιχειρηματικό νέο που βρέθηκε μπροστά στα μάτια μου. Φρόντισα παρ’ όλα αυτά, να προτείνω στην εν λόγω κυρία, γνωστό μου άτομο που ταίριαζε περισσότερο στο προφίλ που αναζητούσε.

Για να καταλήξω, θα πω μόνο ότι πολλοί θα με αποκαλούσαν άτυχη και θα παραπονιόντουσαν για το κρίμα της υπόθεσης – αν αναζητούσε λιγότερα προσόντα για τη θέση, ίσως να ήμουν εγώ το άτομο που θα την κάλυπτε. Δεν είναι αντιμετώπιση αυτή όμως, ούτε φρόνιμο σκεπτικό και πραγματικά δεν βοηθάει σε τίποτα. Αυτό που μου έμεινε από το περιστατικό είναι να αξιοποιώ σαν είδηση και νέο, ότι μου τραβάει το ενδιαφέρον. Να «διαβάζω πίσω από τα ψιλά γράμματα» και να βλέπω ευκαιρίες εκεί που άλλοι νομίζουν ότι χάνουν τον καιρό και το χρόνο τους διαβάζοντας κάποια άρθρα.

Είναι θέμα πιθανοτήτων. Αν προσπαθήσετε με 100 τρόπους, έχετε την δυνατότητα να πετύχετε το λιγότερο μία φορά. Αν προσπαθήσετε μόνο με 5, πιστεύετε πραγματικά ότι η τύχη θα είναι με το μέρος σας;

Στο επόμενο άρθρο, θα αναλυθούν δύο ακόμα παραδείγματα δράσεων…

Έθελ Αγγελάτου, εξωτ. συνεργάτιδα kariera.gr, pr@kariera.gr

Αφήστε το σχόλιό σας…