ΓΕΝΙΑ Υ και ΕΡΓΑΣΙΑ

Συμπεράσματα της  έρευνας «Καριέρα και Γενιά Υ, οδηγός επιβίωσης για ιδανικούς εργοδότες».

Στόχος της παρούσας έρευνας είναι να διερευνήσει τις κυρίαρχες τάσεις στην επιλογή εταιρίας/εργοδότη και στον σχεδιασμό καριέρας μεταξύ νέων ατόμων. Επιστημονικές υπεύθυνες για την έρευνα αυτή, η οποία διενεργείται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με την υποστήριξη του kariera.gr, είναι οι Επίκουρες Καθηγήτριες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κκ Ειρήνη Νικάνδρου και Λήδα Παναγιωτοπούλου.  Η  έρευνα στους νέους φοιτητές και αποφοίτους της Γενιάς Υ (γεννημένοι από το 1980-2000) για δεύτερη συνεχή χρονιά βοηθάει στην καταγραφή των στάσεων, προτιμήσεων και συμπεριφορών των νέων ως προς την αγορά εργασίας.

Κεφάλαιο: ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ
Στην περιοχή αυτή διερευνώνται οι έννοιες της πρωτεϊκής καριέρας (protean career) και της καριέρας χωρίς σύνορα (boundaryless career). Και οι δύο έννοιες αφορούν τη στάση των ατόμων απέναντι στην αυξανόμενη αβεβαιότητα, τη μεταβαλλόμενη φύση και την αδυναμία πρόβλεψης σε θέματα καριέρας. Η κινητικότητα των ατόμων και ο αυξημένος ρόλος του ίδιου του ατόμου στον καθορισμό και τη διαμόρφωση της καριέρας του είναι τα στοιχεία που εξετάζονται σ’ αυτήν την ερευνητική περιοχή.

Πρωτεϊκή καριέρα
Η πρωτεϊκή καριέρα πήρε τ’ όνομά της από το μυθικό Πρωτέα και την ικανότητά του να μεταμορφώνεται. Χαρακτηριστικό της πρωτεϊκής καριέρας είναι η διαχείρισή της από το άτομο και όχι τον οργανισμό. Περιλαμβάνει όλο το εύρος εμπειριών που διαθέτει κανείς τόσο στην εκπαίδευση, όσο και σε διαφορετικούς οργανισμούς, σε αλλαγές εργασιακών συνθηκών, κά. Βασικά χαρακτηριστικά της είναι ότι τόσο οι επιλογές καριέρας όσο και τα κριτήρια της επιτυχίας της πηγάζουν από το ίδιο το άτομο και όχι από εξωτερικούς παράγοντες.

Για το Γράφημα 29, πατήστε εδώ: 

Στην πλειοψηφία τους οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα δείχνουν να έχουν κατανοήσει τη νέα πραγματικότητα, να απομακρύνονται από την παραδοσιακή εικόνα της καριέρας που ορίζεται από τον οργανισμό και να υιοθετούν αξίες και συμπεριφορές που ταιριάζουν στην έννοια της πρωτεϊκής καριέρας. Πιο συγκεκριμένα:

Η ελευθερία να επιλέγουν οι ίδιοι την καριέρα τους είναι σημαντική αξία για τους περισότερους νέους ανθρώπους σήμερα.
Πιστεύουν ότι είναι υπεύθυνοι τόσο για την πορεία της καριέρας τους (υπευθυνότητα), όσο και για την επιτυχία ή την αποτυχία της καριέρας τους (επιτυχία). Θεωρούν δηλαδή ότι οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για την πορεία της και ότι η επιτυχία εξαρτάται από τις δικές τους προσπάθειες και δυνάμεις.
Ο παράγοντας που παρουσιάζεται χαμηλότερος από τους υπόλοιπους είναι η αυτονομία στην αναζήτηση ευκαιριών. Αυτό δείχνει πόσο οι νέοι είναι διατεθειμένοι να αναζητήσουν από μόνοι τους ευκαιρίες ανάπτυξης όταν δεν προσφέρονται από τον εργοδότη, και πόσο βασίζονται στον εαυτό τους και όχι σε άλλους παράγοντες για να βρουν δουλειά.
Η έννοια της πρωτεϊκής καριέρας εμπεριέχει και τον βαθμό στον οποίο οι αξίες παίζουν ρόλο στις προτεραιότητες που βάζει το άτομο σχετικά με την καριέρα του.
Οι ηθικές αξίες είναι πολύ σημαντικές για τους νέους σήμερα. Θεωρούν ότι δεν θα μπορούσαν να παραβούν τις αρχές τους, ακόμα κι αν ο οργανισμός τους ζητούσε να κάνουν κάτι που έρχεται σε αντιπαράθεση με τις αξίες τους.

Οι νέοι σήμερα πιστεύουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό ότι η επαγγελματική/εργασιακή επιτυχία είναι αυτό που οι ίδιοι ορίζουν και νοιώθουν και όχι κριτήρια που επιβάλλονται εξωτερικά, από τον εργοδότη και τον κοινωνικό περίγυρο.
Αφού λοιπόν διαβάσει κάποιος τα πιο σημαντικά στοιχεία της έρευνάς μας, ηθικά και ψυχολογικά μιλώντας, μπορεί να υπερηφανευτεί και λίγο –ως αρκετά- για αυτή τη νέα γενιά που προμηνύει το μέλλον μας. Και μακάρι να μην αλλάξει. Τα εντυπωσιακά στοιχεία που αφορούν στην ατομική ευθύνη και στην ιεράρχηση των αξιών απαντούν στο χάος και στις αντιλήψεις μέσα στις οποίες γαλουχήθηκαν και μεγάλωσαν αυτοί οι άνθρωποι. Αν το μεγάλο θέμα των καιρών μας είναι πράγματι η κατάσταση της Ελλάδας στην παρούσα φάση και το πώς φθάσαμε ως εδώ, και μιας και την απάντηση δεν θα τη βρούμε μέσα στο κοινοβούλιο, είναι καλό να γυρίσουμε στον εαυτό μας, τον διπλανό μας, τον καθρέφτη μας. Και η γενιά Υ μοιάζει να το έχει κατανοήσει αυτό. Δεν ζητά σχεδόν τίποτα από τον εργοδότη της, παρά μόνο ήθος και σεβασμό και δεν περιμένει κάποιον Μεσσία να την αναδείξει. Ο κάθε νέος αναγνωρίζει στον εαυτό του την ικανότητα, τη δύναμη, την προσπάθεια, την ευθύνη. Δεν μεταβιβάζει αλλού το φταίξιμο και δεν περιμένει να του χαριστεί τίποτα. Παλεύει και είναι διατεθειμένος να παλέψει για να βελτιωθεί, να ανελιχθεί, να πετύχει. Ορίζει με δυο λόγια τον εαυτό του και το μέλλον του. Και αυτό είναι η βάση μιας υγιούς κοινωνίας. Φαντάζεστε έναν κόσμο όπου ο καθένας θα δίνει τον καλύτερό του εαυτό, μην περιμένοντας τον άλλον και μην κατηγορώντας τον άλλον; Επιπλέον, οι ηθικές αξίες που εμφανίζονται σε υψηλό επίπεδο ιεράρχησης σε όλη την έρευνα, προσφέρον ένα ακόμη πλεονέκτημα: και οι άνθρωποι θα λειτουργούν υπεύθυνα αλλά και σεβόμενοι μια σειρά αξιών απαραίτητων για την ευδοκίμηση, την πρόοδο αλλά και την ψυχική ισορροπία. Ναι, έτσι όπως τίθεται το θέμα, μιλάμε για μια ονειρική κοινωνία. Και μπορεί όλοι όσοι συμμετείχαν στην έρευνα να μην έχουν ζήσει όλα τα εργασιακά προβλήματα που αρκετούς τους κάνουν να αλλάζουν στάση και γνώμη, αλλά αν δεν ονειρευτείς και αν ξεκινήσεις από καθαρές, στέρεες, ηθικές και υπεύθυνες βάσεις, πώς θα χτίσεις σταδιακά έναν καλύτερο κόσμο;

Για το Γράφημα 30, πατήστε εδώ:

Η έρευνα «Καριέρα και Γενιά Υ, οδηγός επιβίωσης για ιδανικούς εργοδότες» πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα του ΣΔΑΔΕ και υποστηρικτές τις Microsoft Hellas, Mondelēz International  και PwC.

Copyright: Artkwin, www.shutterstock.com

Μία Κόλλια, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr

Παρακαλούμε διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια που το περιεχόμενό τους δεν συμμορφώνεται με αυτούς τους όρους, είναι υβριστικά ή προσβλητικά, θα διαγράφονται. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων που τηρείτε την πολιτική εύρυθμης λειτουργίας και διαλόγου της σελίδας μας.

Αφήστε το σχόλιό σας…