Αναρωτιέσαι αν η συμμετοχή σου στις «Ημέρες Σταδιοδρομίας» που διοργανώνουν εξειδικευμένοι φορείς ή πανεπιστήμια θα μπορέσει να σου προσφέρει κάτι; Σίγουρα, οι αντίστοιχες φετινές εκδηλώσεις είναι πολύ διαφορετικές σε σχέση με αυτές των προηγούμενων χρόνων, καθώς ο αριθμός των νέων ανέργων έχει αυξηθεί δραματικά. Είναι φυσικό λοιπόν να σε προβληματίζει η αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας ενέργειας, όταν στα περίπτερα των εταιριών συρρέουν εκατοντάδες υποψήφιοι που αναζητούν δουλειά.

Όμως, πίστεψέ με, ακόμη και αυτά τα λίγα λεπτά που θα έχεις την ευκαιρία να μοιραστείς με τους προϊσταμένους ανθρώπινου δυναμικού των εταιριών, που βρίσκονται στις εκδηλώσεις Καριέρας, μπορούν να είναι καθοριστικά και να σου ανοίξουν ένα «παράθυρο» στην αγορά εργασίας.

Αν δεν θέλεις λοιπόν οι «Ημέρες Σταδιοδρομίας» να είναι χάσιμο χρόνου, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές του kariera.gr και εξασφάλισε τα καλύτερα για σένα αποτελέσματα:

Να είσαι επιλεκτικός

Η κακή ψυχολογία δεν πρέπει να σε παρασύρει και να δηλώσεις συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις σταδιοδρομίας που θα γίνουν φέτος. Το να κάνεις κάποιες πιο στοχευμένες επιλογές και να προετοιμαστείς ικανοποιητικά προκειμένου να βρεθείς εκεί πίστεψέ με θα έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα, από το να παραστείς απλώς σε όσες διοργανώσεις.

Έχε τα μάτια σου ανοιχτά

Μην ξεχνάς ότι και οι λιγότερο γνωστές επιχειρήσεις, μπορεί να έχουν εξαιρετικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Άσε που δεν προσελκύουν μεγάλες μάζες υποψηφίων και έχεις λιγότερο ανταγωνισμό. Προσπάθησε λοιπόν να έρθεις σε επαφή μαζί τους όταν θα βρεθείς στις εκδηλώσεις καριέρας και δώσε τον καλύτερο εαυτό σου.

Προετοιμάσου για να ξεχωρίσεις

Σκέψου ότι δεν βρίσκεσαι σε «Ημέρες καριέρας», αλλά σε επαγγελματικά ραντεβού. Φαντάσου, δηλαδή, ότι κάνεις πολλές συνεντεύξεις που έχουν προγραμματιστεί μέσα στην ίδια ημέρα. Γι’ αυτό φρόντισε να είσαι καλά προετοιμασμένος και να έχεις αντίγραφα του βιογραφικού σου μαζί σου.

Θυσίασε την καλοπέραση

Μπορεί να είναι πιο διασκεδαστικό να πας στην εκδήλωση με κάποιον φίλο ή φίλη σου, όμως από την άλλη αυτό θα σε δεσμεύσει και δεν σε αφήσει να κάνεις νέες επαφές είτε με άλλους υποψηφίους, είτε με τους δυνητικούς σου εργοδότες.

Ανέπτυξε το networking

Χρησιμοποίησε την όλη εκδήλωση για να αναπτύξεις το δίκτυο των επαφών σου. Όταν, για παράδειγμα, στέκεσαι στην ουρά περιμένοντας τη σειρά σου για να δεις έναν εργοδότη , κάνε γνωριμίες. Συστήσου με τους άλλους υποψηφίους που περιμένουν μαζί σου. Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να εξασκηθείς στον ανταγωνιστικό χώρο της αναζήτησης εργασίας και μια ευκαιρία για να οικοδομήσεις ένα μεγαλύτερο networking.

Κάνε follow up

Φεύγοντας από την «Ημέρα Σταδιοδρομίας» δεν σημαίνει ότι τέλειωσες τη δουλειά σου. Μόλις επιστρέψεις στο σπίτι σου συγκέντρωσε τις επαφές σου και στείλε ένα σύντομο ευχαριστήριο μήνυμα μέσω mail, στο οποίο θα υπενθυμίζεις τα δυνατά σου σημεία και τα θέματα που συζητήσατε.

MinaBagiota@ Twitter

Αφήστε το σχόλιό σας…