Ομολογουμένως, η σημασία αυτού του τίτλου «χάνεται» λίγο στη μετάφραση, αλλά με λίγη βοήθεια πιστεύω πως θα «μπείτε αμέσως στο νόημα». Προτροπή, ένταση και συνήθως «σπρώξιμο» (κίνητρο), είναι αυτά που χρειαζόμαστε όταν έχουμε πέσει σε «χειμερία νάρκη», όταν έχουμε βαλτώσει, όταν αδρανούμε και για να μη μακρηγορώ… όταν χρειάζεται να ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ. Έτσι ακριβώς λειτουργεί ο καφές για πολλούς, ακόμα κι αν δεν προλάβουμε να τον γευτούμε· το άρωμά του και μόνο, μπορεί να ξυπνήσει αισθήσεις.

Έμπνευση για τον τίτλο και το θέμα του σημερινού μας άρθρου, είναι οι ενέργειες που (προ)καλούν ενεργούς και ανενεργούς πολίτες (ετυμολογικά όσους ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τα κοινά) να συναντηθούν, να γνωριστούν και να μοιραστούν. Και, φυσικά… με στόχους και σκοπούς, έξω από τη «ζώνη άνεσης» του καθενός. Ας εξετάσουμε λοιπόν, τα «μικρά γράμματα» πίσω από τέτοιες ευκαιρίες, όπως αυτές που δίνονται στις συναντήσεις Είμαι-Κάνω-Θέλω, της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων (ΕΕΝΕ). Η ΕΕΝΕ, γέννημα-θρέμμα της κοινότητας των start-up επιχειρηματιών, με σκοπό να προωθήσει ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, θα συνεισφέρει μέσω καινοτομίας και ταχείας ανάπτυξης στη μαζική δημιουργία νέων, ποιοτικών θέσεων εργασίας και στη συνολική ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Με σημαία λοιπόν την επιχειρηματικότητα ως κοινωνική δραστηριότητα, η ΕΕΝΕ αναγνωρίζει πόσο σημαντικό είναι για τις νεοφυείς επιχειρήσεις να αποτελούν μέρος της κοινότητας, καθώς και να προχωρούν σε συνεργασίες – συνέργειες που θα βοηθήσουν ένα start-up στα βρεφικά του πατήματα. Έτσι, φρόντισε οι παραπάνω προθέσεις να παίρνουν «σάρκα και οστά» κάθε 2 μήνες, πραγματοποιώντας τις συναντήσεις Είμαι-Κάνω-Θέλω, με πιο πρόσφατες ημερομηνίες στην Αθήνα, την 14η Νοεμβρίου του 2012 και την 9η Ιανουαρίου του νέου έτους. Σειρά παίρνει κι η Θεσσαλονίκη αυτόν τον μήνα, στις 27 Φεβρουαρίου, με την 5η κατά σειρά συνάντηση που θα λάβει χώρα στον συνεργατικό χώρο ΔΥΝΑΜΟ project-space, Τύπου 5.

Ποιο είναι το «πρωτόκολλο» όμως, αυτών των συναντήσεων; Έχετε 2 λεπτά απ’ το χρόνο κάθε συμμετέχοντα, για να συστηθείτε προσωπικά κι επαγγελματικά (Είμαι), να επικοινωνήσετε τη δραστηριότητά σας ή τις επιχειρηματικές προθέσεις σας (Κάνω) και πάνω απ’ όλα, να περιγράψετε στους παρευρισκόμενους το αντικείμενο της νεοφυούς επιχείρησής σας, και ποιες ανάγκες προκύπτουν για συνέργειες (Θέλω). Τόσο η εξωστρέφεια αυτών των networking events, όπου εκτίθενται όνειρα, στρατηγικοί στόχοι και πλάνα, όσο και η ανοιχτή συζήτηση που ακολουθεί, δίνουν προοπτικές ανάκαμψης και ανάπτυξης. Κι η στέγη αυτών των προσπαθειών; Σε ένα χαλαρό περιβάλλον συνεργατικών χώρων, κάθε δυο μήνες, στις 6:00μμ, τη δεύτερη Τετάρτη κάθε δεύτερου μήνα. Τα στελέχη, οι εκπρόσωποι εταιρειών και το δίκτυο των εν δυνάμει μελλοντικών συνεργατών που θα σας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσετε, αύριο πιθανόν να εξελιχθούν στους πιο ένθερμους ακροατές, καθώς και επενδυτές σας.

Εσείς..; Ξυπνήσατε;

Περισσότερες Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδω.

Έθελ Αγγελάτου, εξωτ. συνεργάτιδα kariera.gr, pr@kariera.gr

Αφήστε το σχόλιό σας…