Δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι υποψήφιοι και τα στελέχη τμημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού σήμερα, ακροβατώντας και στην προσπάθειά τους να επικοινωνήσουν στις «δύο όχθες του χειμάρρου» της αγοράς εργασίας, ας εξετάσουμε μέσα από τις απαντήσεις του κ. Θέμη Νταμαρέλου, Συμβούλου Στελέχωσης της ICAP Group, προτάσεις και συμβουλές που αναφέρονται…
 
Έθελ Αγγελάτου: Μπορείτε να σχολιάσετε τη διαμόρφωση που έχει λάβει η αγορά εργασίας, με τα ποσοστά της ανεργίας πλέον να ξεπερνούν το 35%;   
Θέμης Νταμαρέλος: Η κατάσταση της οικονομικής κρίσης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, έχει δημιουργήσει νέες συνθήκες στην αγορά εργασίας αλλά και ευκαιρίες, όπως συμβαίνει άλλωστε σε κάθε αλλαγή. Σε κάποια επαγγέλματα έχει μειωθεί πολύ η ζήτηση, ενώ άλλα παρουσιάζουν σημάδια αύξησης. Στις αλλαγές αυτές, οι πάντες καλούνται να επιδείξουν αρετές, όπως ευελιξία και προσαρμοστικότητα, για να ταιριάξουν στο νέο αυτό εργασιακό χάρτη. Απαραίτητη βέβαια, είναι η διαρκής προσωπική και επαγγελματική αυτοβελτίωση, σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι απαιτούνταν προτού μας χτυπήσει την πόρτα η νέα κατάσταση… Συνεπώς, η αναζήτηση επαγγελματικής στέγης καταλήγει μια αρκετά επίπονη υπόθεση. Οι θέσεις εργασίας έχουν μειωθεί δραματικά, ενώ η προσφορά έχει αυξηθεί από τους νέους και από τους έμπειρους επαγγελματίες, που είτε βρίσκονται εκτός εργασίας, είτε αναζητούν να μετακινηθούν νιώθοντας ανασφάλεια στην εργασία που ήδη βρίσκονται. Έτσι, ο ανταγωνισμός μεταξύ των υποψηφίων για μία θέση εργασίας έχει αυξηθεί και παράλληλα, έχει δυσκολέψει πολύ το έργο των Διευθύνσεων Ανθρωπίνου Δυναμικού που πρέπει να διαχειριστούν έναν τεράστιο όγκο βιογραφικών, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν να επιδείξουν σημαντικά προσόντα από πλευράς κατάρτισης και προϋπηρεσίας.

Ε.Α.: Οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν κάθε είδους υποψήφιοι λόγω των προαναφερθέντων συνθηκών, έχουν όχι μόνο αυξηθεί, αλλά και μεταλλαχθεί. Ποιες είναι αυτές;
Θ.Ν.: Η κατάσταση στην αγορά εργασίας αποτελεί πρόκληση τόσο για τους υποψήφιους με μικρή όσο και για εκείνους με μεγάλη εμπειρία. Συγκεκριμένα:

Οι νεοεισερχόμενοι στον εργασιακό στίβο, αντιμετωπίζουν πλέον περισσότερες δυσκολίες στο να προσληφθούν σε θέσεις εργασίας όπου η προϋπηρεσία είναι απαραίτητη. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να δώσουν πολύ μεγάλη βαρύτητα σε όσα μπορούν να επιδείξουν, την εκπαίδευση και τις δεξιότητες τους.
Το ίδιο ισχύει και για τα στελέχη που ήδη διαθέτουν εργασιακή εμπειρία. Οι επιχειρήσεις, στην προσπάθεια τους να προσαρμοστούν στις εξελίξεις, αναδιαμορφώνουν το οργανόγραμμα, την παραγωγή τους ή προχωρούν σε πιο ριζικές αλλαγές. Αυτό μπορεί να οδηγήσει ένα στέλεχος με σημαντική εμπειρία και εξειδίκευση στο αντικείμενό του, στον τερματισμό της συνεργασίας του με την επιχείρηση, μη όντας πλέον απαραίτητα στο νέο της σχήμα. Σηματοδοτείται λοιπόν, η ανάγκη να καλλιεργήσουν εκ νέου τις δεξιότητες που έχουν τυχόν «ατροφήσει» με την πάροδο των ετών, επειδή δεν ήταν απαραίτητες. Με αυτό τον τρόπο, το στέλεχος μπορεί να παραμείνει σημαντικό για τον εργοδότη του, προσφέροντας τις υπηρεσίες του από ένα άλλο πλέον πόστο. Γι’ αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα που αναφέραμε πιο πάνω. Σε συνδυασμό, αξιοσημείωτος είναι και ο ρόλος που αναλαμβάνουν οι επαγγελματίες του Ανθρώπινου Δυναμικού των εταιρειών, ώστε να παρέχουν στους εργαζόμενους και τα στελέχη τους, την κατάλληλη καθοδήγηση, αλλά και τα μέσα για την επαγγελματική και την προσωπική τους βελτίωση.
Ε.Α.: Πιστεύετε ότι η προσωρινή απασχόληση μπορεί να αποτελέσει εργαλείο με πολλαπλά οφέλη για τους ανέργους;
Θ.Ν.: Εξαιτίας των παραπάνω προκλήσεων, είναι σημαντική η συμβολή των εταιρειών συμβούλων, όπου μέσω των θέσεων προσωρινής και ευέλικτης απασχόλησης παρέχουν σημαντικά οφέλη και σε ανέργους όλων των κατηγοριών. Για παράδειγμα:

Σε νέους που για πρώτη φορά εισέρχονται στον εργασιακό στίβο, τους δίνεται η ευκαιρία να έχουν δικό τους εισόδημα και παράλληλα, να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες αλλά και την δικτύωση που θα τους βοηθήσει σε μετέπειτα βήματα της καριέρας τους. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν σε διάφορες θέσεις και αντικείμενα εργασίας. Έτσι, απαλλαγμένοι από το ψυχολογικό βάρος να κάνουν από την αρχή τη σωστή «στρατηγικά» επιλογή εργοδότη, μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις και τις δεξιότητες τους σε διαφορετικά έργα, με διαφορετικές απαιτήσεις και ιδιομορφίες, να αποκτήσουν πιο σφαιρική αντίληψη της αγοράς εργασίας, κι έτσι να επιδιώξουν πιο ώριμα την μόνιμη απασχόληση που τους ταιριάζει στο μέλλον.
Οφέλη αποκομίζουν και πιο έμπειρα στελέχη τα οποία έχουν βρεθεί εκτός εργασίας λόγω της κρίσης. Παρατηρούμε ότι, ολοένα και περισσότερα στελέχη με εμπειρία ετών και με μεγάλη εξειδίκευση, αξιοποιούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται μέσα από την προσωρινή απασχόληση, μειώνοντας έτσι την περίοδο ανεργίας τους και ενισχύοντας το οικογενειακό εισόδημα, μέχρις ότου να μπορέσουν να επιδιώξουν την μόνιμη απασχόληση που επιθυμούν.
Η ευέλικτη απασχόληση προσφέρει επίσης σημαντικές ευκαιρίες στους μακροχρόνια άνεργους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να «ακονίσουν» τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, ώστε αυτή η μορφή απασχόλησης να αποτελέσει ένα μεταβατικό στάδιο από την ανεργία στην εργασία.
Τέλος, ας μην ξεχνάμε τις νέες μητέρες οι οποίες έχουν ανάγκη από μια πιο ισορροπημένη ζωή. Μέσα από την ευέλικτη απασχόληση έχουν τη δυνατότητα να αφιερώσουν πολύτιμο χρόνο στην οικογένειά τους, ενώ παράλληλα ενισχύουν το οικογενειακό εισόδημα. Σε αυτό συνηγορούν και τα στοιχεία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης (Ciett – International Confederation of Private Employment Agencies), σύμφωνα με τα οποία η πλειοψηφία των εργαζομένων με ευέλικτη απασχόληση σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, δηλώνει ότι η προσωρινή εργασία τους βοηθάει να έχουν ισορροπημένη ζωή.
Στο επόμενο newsletter και σε συνέχεια της συνέντευξής μας με τον κο Νταμαρέλο, θα ενημερωθείτε για τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση και προτεινόμενους τρόπους για να διαχειριστείτε την υποψηφιότητά σας απέναντι στους λαμβάνοντες το βιογραφικό σας και τους επαγγελματίες επιλογής και στελέχωσης προσωπικού.

Έθελ Αγγελάτου, εξωτ. συνεργάτιδα kariera.gr, pr@kariera.gr

Αφήστε το σχόλιό σας…