Κάποτε, αν σας ρωτούσαν σε μια συνέντευξη πόσες και γιατί έχετε αλλάξει τόσες εταιρείες/θέσεις τα τελευταία χρόνια, ίσως και να ήταν η στιγμή που θα σήμαινε την αποτυχία αυτής της συνάντησης. Η κρίση όμως και η οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο έχει αλλάξει αυτές τις συμπεριφορές και τις αντιλήψεις των εργοδοτών, πίσω από αυτές. Μάλιστα, έχει αντιστρέψει τα δεδομένα σε τέτοιο βαθμό, όπου αν κάποιος έχει ακολουθήσει ένα τέτοιο “μοντέλο”, ίσως θεωρηθεί επαγγελματικά τολμηρός ή στρατηγικός. Πώς;

1. Εξετάστε αν μια αλλαγή θέσης, θα σας ωφελούσε πραγματικά

Προτού πάρετε βιαστικές αποφάσεις, ερευνήστε διεξοδικά τι θα σας προσέφερε η νέα θέση που στοχεύετε. Αν δηλαδή θα μπορούσε να προσθέσει στο προφίλ σας δεξιότητες, εμπειρία, εξειδίκευση, επαγγελματική ωριμότητα και συναισθηματική ικανοποίηση. Μην φερθείτε επιπόλαια.

2. Κάθε γεγονός έχει και το λόγο του

Αν έχετε αλλάξει θέσεις εργασίας πολλές φορές, σίγουρα θα χρειαστείτε μια καλή δικαιολογία για αυτές τις αλλαγές. Αν η σκέψη και η απάντησή σας είναι “…απλώς έμοιαζε να είναι η πιο σωστή απόφαση εκείνη τη δεδομένη στιγμή”, να έχετε υπόψη σας ότι δεν θα πείσετε ούτε τον πιο επιεική εργοδότη. Αν λοιπόν κάποιες μεταβάσεις σας δεν μπορείτε να τις εξηγήσετε, ετοιμαστείτε τουλάχιστον να αντιμετωπίσετε τις ερωτήσεις που θα σας τεθούν, απαντήστε όσο πιο ειλικρινά μπορείτε και συνδέστε τις με την εμπειρία που λάβατε μέσα από αυτή την πορεία.

3. Οι αλλαγές σημαίνουν εμπειρία

Ακριβώς ότι αναφέραμε παραπάνω. Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε μια συζήτηση που σας φέρνει σε δύσκολη θέση, απολαύστε την ευκαιρία να αναλύσετε όλα τα χρήσιμα πράγματα που μάθατε κάθε φορά. Θα εκπλαγείτε τόσο εσείς, όσο και οι συνομιλητές σας, όταν απαριθμήσετε τις δεξιότητες και γνώσεις που εκμαιεύσατε. Έχετε μόνο κατά νου, ότι αλλαγές σε λιγότερο από 18 μήνες είναι πολύ δύσκολο να δικαιολογηθούν – το διάστημα είναι πολύ μικρό για να στηρίξει τα παραπάνω.

4. Η τελευταία σας θέση, “λέει” πολλά στον επόμενο εργοδότη σας

Συνήθως η πιο πρόσφατη θέση σας είναι αυτή που “μιλάει” στους μελλοντικούς σας εργοδότες για τους στόχους και τις δυνατότητές σας. Να είστε, λοιπόν, έτοιμοι να μιλήσετε αρκετά για αυτή και να αναφερθείτε εκτενώς στις συνδέσεις που μπορούν να γίνουν με την επόμενη θέση στην εταιρεία τους.

5. Τα “προηγούμενα επεισόδια” δεν βοηθούν την εξέλιξή σας

Αν, για κάποιο λόγο, αποδεχτήκατε μια θέση κατώτερη από αυτή που θα μπορούσατε να υποστηρίξετε, αυτό είναι ένα θέμα που θα προκαλέσει απορίες και περαιτέρω συζήτηση. Τα “πισωγυρίσματα” δεν συνηθίζονται ως επιλογή και λογικά έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα συμβιβασμού. Σκεφτείτε τις απαντήσεις που θα κληθείτε να δώσετε!

6. Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα

Όταν θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα δεχτείτε μια θέση, αναλογιστείτε τι θα αφήσετε πίσω και τι θα κερδίσετε με αυτή σας την απόφαση. Σκεφτείτε πού θέλετε να οδηγηθείτε στο μέλλον και μην ενθουσιαστείτε με μια υπόσχεση που θα σας προσφέρει, ενδεχομένως, επιφανειακά “κέρδη” και επιτυχία. Μην παρεκκλίνετε του στόχου σας (εκτός αν υπάρχει πραγματική ανάγκη) και ακολουθήστε βήματα συνοχής και συνέπειας.

Πάνω απ’ όλα, όμως, ακολουθήστε την καρδιά και το στομάχι σας. Αυτά συνήθως μας μιλούν και επικοινωνούν με το ένστικτο για να μας προστατέψουν. Αν δεν έχετε εκβιαστικά κίνητρα (π.χ. επιβίωση, στήριξη οικογένειας, κ.ά.), σκεφτείτε προσεκτικά τα επόμενα βήματά σας, ακόμα κι αν σας φαίνεται ότι μπορεί να θυσιάζετε κάποιες πολυτέλειες προκειμένου να φτάσετε τη σωστή στιγμή στο στόχο σας.

Copyright:HieroGraphic, www.shutterstock.com

Έθελ Αγγελάτου, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr

Παρακαλούμε διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια που το περιεχόμενό τους δεν συμμορφώνεται με αυτούς τους όρους, είναι υβριστικά ή προσβλητικά, θα διαγράφονται. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων που τηρείτε την πολιτική εύρυθμης λειτουργίας και διαλόγου της σελίδας μας.

Αφήστε το σχόλιό σας…