Οι περισσότεροι (στατιστικά) από τους αναζητούντες εργασία, όταν ερωτώνται με ποιους τρόπους θα μπορούσαν να έρθουν ολοένα και πιο κοντά στο στόχο τους, δυστυχώς δεν γνωρίζουν την απάντηση. Ίσως, επειδή δεν έχουν δομήσει ή σχεδιάσει εκ των προτέρων τις διαδικασίες που απαιτεί η αγορά με τα σημερινά δεδομένα, για να ξεχωρίσουν στο εύρος της προσφοράς που παρατηρείται.

Για να σας διευκολύνουμε στην παραπάνω σχεδίαση, επισημαίνουμε ότι με τις κατάλληλες ερωτήσεις μπορούν να πυροδοτηθούν πιο εύκολα τέτοιες διαδικασίες, καθώς και λύσεις προς το επόμενο βήμα της καριέρας σας. Αρκεί κάποιος να τις σκεφτεί ή να του τεθούν. Προκειμένου αυτό να μην συμβεί όταν θα είναι πολύ αργά κι εφόσον έχουμε προετοιμάσει αρκετές λύσεις για εσάς, επιλέξαμε αυτή τη φορά στην ενότητά μας να σας βοηθήσουμε εναλλακτικά! Παρακάτω, καταγράφουμε κάποιες από αυτές τις ερωτήσεις και σας καλούμε να συμβάλλετε αναλύοντάς τες, να εμπνευστείτε με λύσεις και να μας τις εκφράσετε μέχρις ότου να συμβάλλουμε κι εμείς σε επόμενη ενότητα!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τις πιο κλειδιά-ερωτήσεις:

1. Τι κάνεις ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ για να προκαλέσεις ενδιαφέρον και “έλξη” προς το brand σου;

2. Πώς, ένα άτομο που αναζητά εργασία, μπορεί να ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ το ενδιαφέρον δυνητικών εργοδοτών, με εργαλείο τη social εποχή που διανύουμε;

3. Πώς καταφέρνεις να έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με τον ΙΔΑΝΙΚΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης δικτύωσης;

4. Όταν τον δεις, τι θα μπορούσες να έχεις στην τσάντα σου που θα σε κάνει να ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ από τη μάζα;

Ας κάνουμε την αρχή με αυτές που σκοπεύουμε να σας αναλύσουμε στην επόμενη ενότητα και αναμένουμε τη συμβολή σας για περισσότερες ερωτήσεις και σκέψη!

Copyright:Trueffelpix, www.shutterstock.com

Έθελ Αγγελάτου, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr

Παρακαλούμε διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια που το περιεχόμενό τους δεν συμμορφώνεται με αυτούς τους όρους, είναι υβριστικά ή προσβλητικά, θα διαγράφονται. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων που τηρείτε την πολιτική εύρυθμης λειτουργίας και διαλόγου της σελίδας μας.

Αφήστε το σχόλιό σας…