Αν κάποιος φίλος σου ψάχνει για δουλειά αυτή την εποχή που η ανεργία είναι στα ύψη και εσύ ακούσεις ότι υπάρχει μία ανοιχτή θέση στην εταιρία στην οποία εργάζεσαι, τι θα κάνεις; Είμαι σίγουρη, ότι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς είναι να τον βοηθήσεις, να τον γνωρίσεις στο αφεντικό σου και να δώσεις τις καλύτερες συστάσεις για αυτόν στο εργασιακό σου περιβάλλον. Οπωσδήποτε κάτι τέτοιο θα δυναμώσει τη φιλία σας, όχι απαραίτητα όμως και το επαγγελματικό σου προφίλ. Οι σύμβουλοι σταδιοδρομίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Επισημαίνουν ότι πρέπει να είσαι προσεκτικός γιατί μπορεί να ξέρεις πώς λειτουργεί ο φίλος σου στην προσωπική και την κοινωνική του ζωή, δεν γνωρίζεις όμως ποια είναι η συμπεριφορά του στη δουλειά. Για να μην κινδυνεύσει λοιπόν η αξιοπιστία σου στο εργασιακό σου περιβάλλον και η φιλία σας φυσικά, συμβουλεύουν να το σκεφτείς όχι μία αλλά δύο και τρεις φορές πριν συστήσεις έναν γνωστό σου στον εργοδότη σου για να αναλάβει την ανοιχτή θέση που δημιουργήθηκε.

Εν ολίγοις, να εξετάσεις καλά όλα τα παρακάτω πριν συστήσεις το φίλο σου ή γνωστό σου:

Πόσο καλά τον γνωρίζεις;

Πριν πατήσεις το κουμπί «αποστολή» για να περάσει το βιογραφικό του στη λίστα των υποψηφίων, είναι πολύ σημαντικό να τον έχεις αξιολογήσει εσύ πρώτα. Σκέψου πόσο καλά τον ξέρεις. Είναι κολλητός σου ή έχεις να τον δεις χρόνια και είναι απλά ένας γνωστός; Απάντησε αρχικά σ’ αυτό το ερώτημα, μάθε πώς λειτουργεί στο χώρο εργασίας και μην το διακινδυνεύεις εύκολα, αν η συμπεριφορά του δεν σε ικανοποιεί.

Δες την προηγούμενη εργασιακή του εμπειρία

Αν δεν έχεις ποτέ συνεργαστεί με το φίλο σου, είναι απαραίτητο να μάθεις την επαγγελματική του «ιστορία». Δεν πρέπει να έχεις απορίες στον τομέα αυτό, γι’ αυτό μην ντρέπεσαι να τον ρωτήσεις λεπτομέρειες. Η απόφαση που θα πάρεις πρέπει να είναι αντικειμενική. Αν αφήσεις τη φιλία να σε επηρεάσει, η τελική σου απόφαση δεν θα είναι αντικειμενική. Έτσι, σε περίπτωση που ο φίλος σου δημιουργήσει μία αρνητική φήμη στη δουλειά, είναι σίγουρο ότι θα σε φέρει σε δυσάρεστη θέση.

Πόσο εύκολα μπορείς να εγγυηθείς γι’ αυτόν στο τμήμα HR;

Όταν δεν είσαι σίγουρος για την επαγγελματική απόδοση του γνωστού σου μην πάρεις το ρίσκο να εγγυηθείς γι’ αυτόν στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας σου. Δώσε τα στοιχεία επικοινωνίας στο φίλο σου και ζήτα από αυτόν να έρθει σε επαφή χωρίς να αναφέρει καν το όνομά σου.

Εξέτασε τη δική σας επαγγελματική σχέση

Υπάρχει και κάτι ακόμη που δεν πρέπει να αγνοήσεις πριν κάνεις τη σύσταση. Να σκεφτείς αν εσύ θα μπορούσες να συνεργαστείς επαγγελματικά με το φίλο σου. Για παράδειγμα, αν είναι κουτσομπόλης και εσύ κρύβεις κάτι από τον τωρινό σου εργοδότη, είναι προτιμότερο να τον κρατήσεις μακριά από το εργασιακό σου περιβάλλον. Είναι πιθανόν, η συμπεριφορά του να βλάψει την καριέρα σου.