Μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι παρότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανεργία και δυσκολία στην ανεύρεση εργασίας η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που εξετάζω για να προσλάβουμε στην εταιρία μας είναι εντελώς απροετοίμαστοι όσον αφορά τα 2 βασικά στάδια αναζήτησης εργασίας. Την προετοιμασία του βιογραφικού σημειώματος και την προετοιμασία για μια συνέντευξη εργασίας. Συμβουλές και πρότυπα βιογραφικού σημειώματος υπάρχουν σε χιλιάδες site στο internet, το youtube είναι γεμάτο με βίντεο με τεχνικές συνεντεύξεων και όμως 9 στους 10 υποψηφίους που αξιολογώ κάνουν βασικά λάθη. Επειδή ο Σεπτέμβριος είναι ο σημαντικότερος μήνας για όσους αναζητούν εργασία ας ξαναδούμε ποια είναι αυτά πριν φύγουμε για διακοπές.

Βιογραφικό σημείωμα

1.       Λάθος δομή

Οποιοσδήποτε υποψήφιος έχει 2-3 τουλάχιστον χρόνια προϋπηρεσίας πρέπει να διαθέτει το μεγαλύτερο τμήμα του βιογραφικού του στην περιγραφή των καθηκόντων του και των επιτευγμάτων του στις 2-3 τελευταίες θέσεις εργασίας που κατείχε. Οι μόνοι που εξαιρούνται από τον κανόνα αυτό είναι οι νέοι απόφοιτοι και όσοι υποψήφιοι επιδιώκουν αλλαγή καριέρας-αντικειμένου εργασίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις δικαιολογείται κάποιος να ξεκινήσει από τις σπουδές του ή όποια άλλα προσόντα τον οδήγησαν να κάνει μια τέτοια στροφή στην καριέρα του. Εξακολουθώ να βλέπω βιογραφικά ανθρώπων με 5 και 10 χρόνια προϋπηρεσία να ξεκινάνε με αναφορές στο γυμνάσιο και το λύκειο που φοίτησαν ή στα μαθήματα παρακολούθησαν στο πανεπιστήμιο.

2.       Ανεπαρκής περιγραφή της  εργασιακής εμπειρίας

Η περιγραφή της εργασιακής εμπειρίας δεν μπορεί να είναι ένας τίτλος εργασίας, 2 ημερομηνίες και η επωνυμία της εταιρίας. Ιδίως για τις πιο πρόσφατες εργασίες μας πρέπει να έχουμε τουλάχιστον μια παράγραφο 5 γραμμών όπου θα αναλύουμε, σε ποιο τμήμα εργαζόμασταν ή/και ποιος ήταν ο προϊστάμενος μας και ποια ήταν τα καθήκοντα μας. Ακόμα ποια θεωρούμε τα πιο σημαντικά επιτεύγματα μας ή ποιους στόχους πετύχαμε και ποια ήταν τα σημαντικά projects στα οποία συμμετείχαμε. Τέλος ποιες δεξιότητες θεωρούμε ότι αναπτύξαμε σε κάθε θέση (ομαδική εργασία, διαπραγματευτική ικανότητα, οργάνωση, διαχείριση πίεσης ή χρόνου κλπ.).Τέλος εκτός αν δουλεύουμε σε μια πασίγνωστη εταιρία αναφέρουμε πάντα ποιος είναι ο κλάδος της και το αντικείμενο της.  Όσο πιο πρόσφατη ή εκτενής είναι η εργασιακή μας εμπειρία σε μια θέση τόσο περισσότερο την αναλύουμε.

3.       Ανεξήγητα χρονολογικά κενά

Πολλές φορές καλά κατά τα άλλα βιογραφικά έχουν ανεξήγητα χρονολογικά κενά. Συζητώντας εκ των υστέρων με τους υποψηφίους κατάλαβα ότι πολλά από αυτά τα κενά οφείλονται σε διακοπή εργασίας λόγω σπουδών ή στρατού ή σοβαρού ζητήματος υγείας κάποιου συγγενή ή αφορούσαν κάποια απασχόληση που επειδή το αντικείμενο της δεν ήταν σχετικό με την εργασία που επιδίωκαν ή η θέση ήταν part-time δεν την ανέφεραν καθόλου. Οποιαδήποτε δουλειά δεν είναι ντροπή να την αναφέρουμε. Ένα ανεξήγητο κενό δίνει πιο πολύ την εντύπωση ανθρώπου που δεν ενδιαφέρεται πραγματικά να δουλέψει ή θέλει να κρύψει κάτι. Δεν θα έπρεπε να αφήνουμε τέτοια κενά στο βιογραφικό μας χωρίς εξήγηση.

4.       Περιττά στοιχεία

Είναι πραγματικά αστείο πόσοι άνθρωποι προσθέτουν στο τέλος του βιογραφικού της χόμπι όπως ταξίδια, κινηματογράφος, υπολογιστές. Ή αναφέρουν ένα κατεβατό από σεμινάρια σε άσχετα αντικείμενα ενώ μειδίαμα προκαλεί και η παράθεση γνώσεων υπολογιστών που είτε θεωρούνται δεδομένες πχ Windows 97, XP, Vista ή αφορούν ξεχασμένες γνώσεις πχ στο πανεπιστήμιο πριν 14 χρόνια είχα κάνει Pascal. Η συμβουλή μου είναι απλή αν κάνετε ένα χόμπι συστηματικά μπορείτε να μιλήσετε για αυτό και να κινήσετε το ενδιαφέρον ενός τρίτου (πολύ ωραίος τρόπος να αισθανθείς πιο άνετα με το συνεντευκτή) κάντε το. Μην αναφέρετε για χόμπι τα ταξίδια εκτός και αν αφιερώνετε ένα μήνα το χρόνο για να γνωρίσετε μια άγνωστη χώρα ή τον κινηματογράφο εκτός αν γυρίζετε ταινίες μικρού μήκους ή συμμετέχετε σε μια κινηματογραφική λέσχη. Επίσης το ότι παίζετε παιχνίδια στο Internet ή το ότι περνάτε ώρες στο Facebook ή βλέπετε video clip στο Youtube δεν ενδιαφέρει κανένα υποψήφιο εργοδότη σας λογικά. Τέλος σεμινάρια αναφέρουμε μόνο όταν συνδέονται με γνώσεις ή δεξιότητες που σχετίζονται με την εργασία που επιδιώκουμε.

5.       Ορθογραφικά-συντακτικά λάθη

Πραγματικά είναι πολύ απλό να λύσετε αυτό το πρόβλημα. Πέραν από αυτόματα ορθογραφικά εργαλεία βρείτε ένα φίλο ή συγγενή που να εκφράζεται ξεκάθαρα και να είναι ορθογράφος και δείξτε του το βιογραφικό σας.

Συνεντεύξεις

1.       Έλλειψη ενημέρωσης για τη θέση και την εταιρία

Όταν καλώ έναν υποψήφιο για συνέντευξη και αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχει διαβάσει καν την αγγελία ή δεν έχει επισκεφτεί το site της εταιρίας τότε αποκλείεται να πειστώ ότι είναι οργανωτικός και φροντίζει να εκτελεί έγκαιρα ότι του αναθέτουν οι εργοδότες του.

2.       Μονολεκτικές ή ελλιπείς απαντήσεις και ερωτήσεις από τον υποψήφιο

Η απάντηση «Ναι» στην ερώτηση «Είστε οργανωτικός γιατί η συγκεκριμένη θέση που προσφέρουμε απαιτεί προσωπική οργάνωση» δεν είναι σωστή, είναι λάθος. Πρέπει όταν απαντάμε ότι έχουμε μια ικανότητα ή ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε σε ένα στόχο να εξηγούμε πως αποκτήσαμε αυτή την ικανότητα και να παραθέτουμε παραδείγματα από την προϋπηρεσία, τις σπουδές ή ακόμα και τη ζωή μας που αποδεικνύουν αυτό που λέμε. Επίσης φροντίστε να κάνετε και εσείς ερωτήσεις που σας απασχολούν, δεν επιλέγει μόνο ο εργοδότης, επιλέγει και ο υποψήφιος εργασιακό περιβάλλον.

3.       Έλλειψη αυτοκυριαρχίας και συγκέντρωσης

Πρόσφατα σε συνέντευξη υποψήφια με παρακάλεσε να μην την απορρίψω γιατί έχει πολύ ανάγκη τη δουλειά ενώ αγχώθηκε υπερβολικά πολύ και άρχισε να μονολογεί από στενοχώρια κατά τη διάρκεια μιας άσκησης προσομοίωσης. Όσο συμπονετικός και φιλικός να είναι ένας συνεντευκτής δεν θα πρέπει να χάνουμε την κυριαρχία μας και να γινόμαστε έρμαιο των συναισθημάτων μας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. Ο συνεντευκτής δεν είναι φίλος μας και μας παρακολουθεί για να δει πως συμπεριφερόμαστε κατόπιν πίεσης.

4.       Διαφορά μεταξύ 1ης και μετέπειτα συνεντεύξεων

Όταν πάμε σε μια συνέντευξη κατά προτίμηση από το τηλέφωνο ρωτάμε για να μάθουμε ποια είναι η διαδικασία επιλογής και πόσες συνεντεύξεις μπορεί να ακολουθήσουν. Ανάλογα υπολογίζουμε πως θα φερθούμε στην κάθε μία και αφήνουμε για παράδειγμα την διαπραγμάτευση μισθού για την τελευταία συνέντευξη. Το πιθανότερο είναι ότι στην 1η από μια σειρά συνεντεύξεων απλά ο εργοδότης θέλει να δει αν ταιριάζετε στην κουλτούρα του και αν έχετε τα τυπικά προσόντα. Σε μια 2η συνέντευξη συνήθως θα θέλει να δει πως θα συνεργαζόσασταν με τον προϊστάμενο ή την υπόλοιπη ομάδα και να δει κατά πόσον έχετε τις ειδικές γνώσεις και την εμπειρία που χρειάζεται η συγκεκριμένη θέση, πιθανόν να σας ζητήσει μέσω role play και ένα μικρό δείγμα δουλειάς. Όταν επιλεγείτε θα σας δει για ακόμα μια φορά το τμήμα προσωπικού ή ο γενικός διευθυντής και τότε θα γίνει και η τελική διαπραγμάτευση. Οπότε μη βιάζεστε να θέσετε μισθολογικές απαιτήσεις και προετοιμαστείτε για την κάθε κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπίσετε. Και κυρίως ρωτείστε ποια είναι η διαδικασία και τι θα περιλαμβάνει η κάθε συνέντευξη.

5.       Διάθεση και ενέργεια

Όσο κουρασμένοι και αν είστε ή νοιώθετε άσχημα μετά από πολλές συνεντεύξεις ή απορρίψεις απλά μην το δείξετε. Ένας αδιάφορος ή κουρασμένος υποψήφιος θα απορριφθεί μέσα σε δευτερόλεπτα από οποιονδήποτε έμπειρο συνεντευκτή. Αν έχετε σοβαρό πρόβλημα υγείας ζητήστε συγγνώμη και αναβολή της συνέντευξης, εγκαίρως όχι 5 λεπτά πριν ξεκινήσει.