Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στη δύναμη και στην έρευνα, για να αναζητήσουμε όχι νέους ορίζοντες αλλά βάσεις για να τους στηρίξουμε επάνω σε αυτή. Να σημειώσουμε ότι οι δύο ενότητες των τελευταίων άρθρων, δεν έχουν πρόθεση να αποθαρρύνουν ή να ενθαρρύνουν την μετανάστευση, αλλά να σας παρακινήσουν να σκεφτείτε τα πριν και τα μετά, ώστε να πάρετε σωστές αποφάσεις έστω και τελευταία στιγμή και να προβείτε σε σωστές ενέργειες μετά.

Νέα “ταξίδια”, νέες φουρτούνες. Από πολύ μικρή ηλικία είχε τύχει να παρακολουθήσω μια παιδική ταινία/δίδαγμα, την οποία μόνο μεγαλώνοντας κατάφερα να αποκωδικοποίησω και εν τέλει να μου γίνει και μάθημα ζωής. Όσο κι αν απελπίζεστε με τις δυσκολίες και τα εμπόδια που προκύπτουν στο μονοπάτι σας – οικονομικής κρίσης ή της ζωής γενικότερα, η λύση δεν είναι το “φευγιό”. Δώστε περισσότερη προσοχή στο περιεχόμενο του άρθρου: δεν είναι προτρεπτικό προς τη μετανάστευση. Προτρεπτικό προς τη σκέψη είναι. Για να συλλογιστείτε αν έχετε πάρει τη σωστή απόφαση κι ναι, πώς να τη φέρετε εις πέρας, χέρι-χέρι με τα “ζόρια”. Ας επανέλθω όμως, λέγοντας, ότι όποιος αποφασίζει τη λύση φυγής, δύο σίγουρα επιλογές κάνει. Απομακρύνεται κατ’ αρχάς από τα υφιστάμενα προβλήματα που τον πλαισιώνουν και δεύτερον… πηγαίνει ολοταχώς να βρει νέα προβλήματα “να πάρει αγκαζέ” και να συμπορευθούν.

Πορεύσου με ελαφριά “μπαγκάζια”. Κοινώς, ό,τι θυμάστε, ό,τι είχατε συνηθίσει, για ό,τι περηφανευόσασταν ή γκρινιάζατε, ξεχάστε το. Ο κος Δαδούδης διευκρινίζει εδώ, ” ξεχάστε ποιοι ήσασταν και τι ζωή κάνατε στην Ελλάδα, με όλα τα καλά που απολαμβάνατε. Εδώ (Αγγλία), ο κόσμος δουλεύει πολύ σκληρά και η δουλειά είναι πρώτη προτεραιότητα. Μην ασχολείστε από την αρχή με το πότε θα πάρετε άδεια, δουλέψτε σκληρά, ταπεινά πάνω από όλα και κάποια στιογμή, γρήγορα, θα δικαιωθείτε. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το αναγνωρίσουν, αλλά μην περιμένετε και τον ουρανό με τ’ άστρα. Ο ρεαλισμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Σκέφτείτε έναν Άγγλο στην Ελλάδα. Κι εκείνος δεν θα ήταν αναγκασμένος να κανει υπομονή και να έχει επιμονή να μάθει την ορολογία, το ταμπεραμέντο και την κουλτούρα μας;”. Τα ίδια ισχύουν σε κάθε χώρα και βασίζονται πάνω στις ίδιες ανάγκες προσαρμογής. “Το σημαντικό”, συμπληρώνει, “είναι να είσαι εκεί, να δηλώνεις παρουσία και να προσπαθείς. Θα σε συναναστρέφονται όλο και περισσότερο και κάποια στιγμή εκεί που δεν το περιμένεις, κάποιος θα δει το παραμέσα σου. Οι Άγγλοι π.χ. θα σε σχολιάσουν από πίσω σου, μόνο όταν έχεις θετικά στοιχεία, ποτέ μπροστά σου, αλλά είναι άνθρωποι που ξέρουν να ξεχωρίζουν «την ήρα από το σιτάρι»”.

Ρεαλισμός. Ό,τι ακριβώς ισχύει και στην Ελλάδα. Αφού εξετάσετε πάρα πολλές περιγραφές από αγγελίες θέσεων προς κάλυψη στην Αγγλία, όπως μας συμβουλεύει και ο κος Δαδούδης, θα χρειαστεί να ξεκινήσετε από πιο χαμηλά για να αποδείξετε την αξία σας. “Η επιτυχία είναι «να βάλεις το πόδι σου μέσα»”, τονίζει, “γιατί τα υπόλοιπα θα έρθουν χωρίς να το καταλάβεις, με σκληρή δουλειά και με κίνητρο και υπομονή”. Παρ’ ότι η κουλτούρα και η εθνικότητά μας κουβαλάει πάντα μαζί της συζητήσεις και σχόλια, αυτό δε σημαίνει ότι είνια πάντα αρνητικά. Τουναντίον είμαστε πολύ γνωστοί ως πολυμήχανοι και με εμπορικό δαιμόνιο. Ίσως το κλειδί για τη στρατηγική μας είναι να κινητοποιήσουμε τις καταστάσεις με επαγγελματισμό και διπλωματία, αντί για ό,τι αρνητικό αναμένουν άλλοι λαοί να δουν από εμάς.

Γράψτε λακωνικά ό,τι θέλετε να επικοινωνήσετε. “Η πεμτουσία του Αγγλοσαξωνικού μοντέλου management, είναι ο γραπτός, εμπεριστατωμένος με έρευνες και μετρήσιμα στοιχεία λόγος – όπως και στο βιογραφικό, όπου τα επιτεύγματα και η σαφήνεια είναι τα μόνα σημαντικά”, συνεχίζει σχετικά. Κοινώς, ό,τι έχετε τη δυνατότητα να πετύχετε, να μπορείτε να το υποστηρίξετε λακωνικά (2 σελίδες λιτού, ορθογραφικά διατυπωμένου βιογραφικού είναι αρκετές), γραπτά και φυσικά στην πράξη.

Μην ξεχνάτε. Σε όποια χώρα και να είστε, το ότι εργάζεστε κάπου δε σημαίνει ότι θα βγείτε και στη σύνταξη, όπως πολύ σοφά μας λέει ο κος Δαδούδης, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ για τις σημαντικές αναφορές και συμβουλές που πλαισίωσαν πιο γλαφυρά την ενότητά μας. Χρειάζεται συνεχή παρουσία και δραστηριότητα σε φυσική και ηλεκτρονική μορφή – αξιοποιήστε τη δύναμη του LinkedIn στη δικτύωσή σας εντός και εκτός χώρας. Αλλά μην ξεχνάτε και τη χώρα, όσο κι αν μας έχει απογοητεύσει. Στο κάτω κάτω από όλους εμάς έχει συσταθεί και λειτουργεί, με άμεσες ή έμμεσες αποφάσεις. Κι όπως στο τέλος της κουβέντας παραδέχτηκε ο καλεσμένος μας, όσο δύσκολα κι αν είναι να μένεις ή να φεύγεις, πάντα η σκέψη μιας θέσης σε εταιρεία με προοπτική στη Ελλάδα, θα τον κάνει να επιστρέψει.

[O κ. Γιώργος Δαδούδης (uk.linkedin.com/in/georgedadoudis/) εργάζεται στην Dynamic Resources Inc. ως International Business Development Manager, εταιρεία παροχής υπηρεσιών και project management για επώνυμους retailers, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στο Strategic Management of Projects, του University College London. Στόχος του η μετάδοση εμπειρίας σε δυνητικούς μετανάστες προς την Αγγλία και να βοηθήσει να “σπάσουν τα δεσμά” της ανεργίας και της ψυχολογικής κατάπτωσης των Ελλήνων του σήμερα].

Έθελ Αγγελάτου, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr

Αφήστε το σχόλιό σας…