Η αναζήτηση εργασίας είναι μια δοκιμασία οργάνωσης και αντοχής. Αν δεν τα καταφέρνετε σε έναν από τους δύο παράγοντες, έχετε χάσει τον “αγώνα”. Όταν η αγορά εργασίας από το 2008 έχει γίνει τόσο ανταγωνιστική όσο ποτέ, όπου σε κάθε άνοιγμα εργασίας αποστέλλονται 200-400 βιογραφικά (ενίοτε, ίσως και τα διπλάσια),  οι κινήσεις σας καλούνται να είναι αστραπιαίες. Χωρίς, φυσικά, να γνωρίζετε πότε θα εμφανιστεί μπροστά σας η ευκαιρία που αναζητούσατε!

Η έγκαιρη αποστολή της αίτησης και του βιογραφικού σας πλέον φαντάζει σαν ένας ατελείωτος αγώνας, που απαιτεί να είστε “από πάνω” από τα Social Media, όλα τα job sites και τις αντίστοιχες σελίδες ευκαιριών καριέρας των site κάθε εταιρείας που σας ενδιαφέρει. Είναι κάτι τέτοιο ανθρωπίνως εφικτό, δεδομένης της αύξησης όλων των προαναφερθέντων; Ας δούμε 3 χρήσιμα εργαλεία με τα οποία, όχι μόνο θα κερδίσετε χρόνο, αλλά είναι δωρεάν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε μέσω desktop, είτε στις κινητές σας συσκευές!

Το Notational Velocity είναι μια εφαρμογή που θα σας βοηθάει να κρατήσετε όσες σημειώσεις θέλετε, να τις αποθηκεύσετε και να τις ταυτίσει μεταξύ τους όταν αυτές έχουν κοινή θεματολογία. Και όλα αυτά, ακόμα κι όταν είστε εν κινήσει. Αν ακούσετε για μια θέση εργασίας, αν σας αναφέρουν ένα στέλεχος-κλειδί και δεν θέλετε να ξεχάσετε όλες αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες, μπορείτε να αξιοποιήσετε το app προς όφελός σας. Έχει επίσης τη δυνατότητα να “συνεργαστεί” με το Dropbox σας, το Evernote κι άλλες χρήσιμες εφαρμογές.

Το Listango είναι μια εφαρμογή που σας δίνει τη δυνατότητα να οργανώσετε και να αποθηκεύσετε ότι σελίδες έχετε, ακόμα κι αυτές που σηματοδοτήσει ως αγαπημένες στο διαδίκτυο. Επιπλέον, μπορείτε να εισάγετε όλους τους διαδικτυακούς σελιδοδείκτες σας (bookmarks), ώστε να έχετε όλες αυτές και τις παραπάνω πληροφορίες εύκαιρες, σε όλες τις συσκευές σας, γρήγορα και εύκολα.

Το Pocket είναι μια πολύ καλή εφαρμογή για να έχετε άμεση πρόσβαση σε ό,τι θέλετε να δείτε αργότερα, είτε είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, είτε όχι. Απ’ τη στιγμή που έχετε συλλέξει σε αυτό άρθρα, video και χρήσιμα links, έχετε επίσης τη δυνατότητα να τα δείτε εν κινήσει ή απομακρυσμένα, από desktop υπολογιστή. Παρ΄ ότι εξυπηρετεί πολύ στην ετεροχρονισμένη ανάγνωση υλικού που έχετε αποθηκεύσει, βρίσκεται χαμηλότερα στις προτιμήσεις απ’ ότι το Instapaper, όπου κατέχει τα ίδια μεν χαρακτηριστικά, απλώς σε πιο minimal στυλ όσον αφορά στην αποθήκευση και ανάγνωση άρθρων.

Και τα τρία εργαλεία θα σας χρησιμεύσουν για να διατηρήσετε μια καλή συλλογή και βιβλιοθήκη άρθρων και να είναι διαθέσιμα προς μετέπειτα ανάγνωση, αλλά και για να κρατάτε πολύτιμες σημειώσεις και να τις συγχρονίζετε με άλλα μέσα που είστε πιο εξοικειωμένοι.

Έθελ Αγγελάτου, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr Παρακαλούμε διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια που το περιεχόμενό τους δεν συμμορφώνεται με αυτούς τους όρους, είναι υβριστικά ή προσβλητικά, θα διαγράφονται. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων που τηρείτε την πολιτική εύρυθμης λειτουργίας και διαλόγου της σελίδας μας.

Αφήστε το σχόλιό σας…