Είσαι νέος/α από τον νομό Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας ή Αργολίδας; Αγαπάς τον τόπο σου και την ιστορία του; Μια νέα -πρωτότυπη- μορφή εργασίας έφτασε στα αυτιά μας και σου την μεταφέρουμε.

By kariera team

Πριν λίγες μέρες ένας συνεργάτης μας, μας μίλησε για το Istorima. Το Istorima είναι μια νέα αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία, στηριγμένη στην εμπειρία της δημοσιογράφου Σοφίας Παπαϊωάννου («Φάκελοι», «Μαύρο Κουτί», «360 μοίρες») και της Katherine Fleming (ιστορικός του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης). Στόχος της ομάδας είναι να μαζέψουν από όλη την Ελλάδα προφορικές ιστορίες που αξίζει να ειπωθούν ώστε να μην χαθούν! Τις ιστορίες αυτές θα τις διαφυλάξουν για τις επόμενες γενιές σε ένα αρχείο προσβάσιμο στο κοινό, ενώ επιλεγμένες ιστορίες θα ανέβουν και στην ιστοσελίδα www.istorima.org.

Γιατί σε ενδιαφέρει;

Γιατί τα επόμενα 4 χρόνια το Istorima θα απασχολήσει προσωρινά και θα εκπαιδεύσει 1.500 νέους απ’ όλη τη χώρα, οι οποίοι θα συλλέγουν προφορικές ιστορίες από τον τόπο καταγωγής τους. Τώρα είναι στη φάση που αναζητούν νέους 18-35 ετών από τους νομούς Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Αργολίδας. Οι νέοι αυτοί «ερευνητές» θα συλλέγουν διηγήσεις και ιστορίες, παλιές και σύγχρονες, από διάφορες ιστορικές περιόδους. Θα παρακινούν τα μέλη της οικογένειάς τους, τους φίλους και τους κατοίκους της κοινότητάς τους, να μοιραστούν τη δική τους αφήγηση ώστε  να μη χαθούν οι ιστορίες αυτές στον χρόνο. Για την εργασία αυτή θα έχουν 9μηνη αμειβόμενη απασχόληση, μαζί με εκπαίδευση, υποστήριξη και τα τεχνικά μέσα ηχητικής καταγραφής!

Όλες οι πληροφορίες, τα απαιτούμενα κριτήρια, καθώς και η δήλωση συμμετοχής βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.istorima.org.

Οι αιτήσεις θα είναι ανοιχτές από τις 22/01/2020 μέχρι τις 08/02/2020. Το Istorima θα βρίσκεται στους νομούς από τις 24 έως τις 28 Φεβρουαρίου για να συναντήσει τους ενδιαφερόμενους. Σύντομα το kariera.gr θα βρεθεί στα γραφεία του Istorima για μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης!

*Το Istorima υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και εντάσσεται στην πρωτοβουλία του ΙΣΝ για την Ενίσχυση και Επανεκκίνηση και των Νέων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Καναδά Simon Fraser. Επικοινωνία: info@istorima.org

Διάβασε ακόμα: Οι Istorima-τίες φτιάχνουν αρχείο, προσφέροντας παράλληλα εργασία