Up Event – 7.000 επισκέπτες στις Ημέρες Καριέρας 2016
15.000+ μοναδικοί θεατές στις ομιλίες του Up Event  μέσω Facebook Live

Στις 8 & 9 Οκτωβρίου 2016 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, η εργασία/ανεργία, οι ιδέες και οι ανθρώπινες ιστορίες ενώθηκαν σε ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο παλμό και εκπλήξεις!

Το kariera.gr, το πρώτο website στην Ελλάδα για την εργασία και μέλος του CareerBuilder, διοργάνωσε για 17η χρονιά τις Ημέρες Καριέρας, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το μεγαλύτερο event για την εργασία, την επιχειρηματικότητα και την εκπαίδευση.

Στο Up Event, που πραγματοποιείται για τρίτη, συνεχή, χρονιά, αναγνωρισμένες προσωπικότητες, νέοι που πετυχαίνουν τα απίστευτα και ειδικοί επαγγελματίες, μίλησαν στο Αμφιθέατρο του 9,84, από την ψυχή τους, σε μια προσπάθεια να εμψυχώσουν τους ακροατές, να τους δώσουν ιδέες και δύναμη, χρήσιμες συμβουλές, ομολογώντας ταυτόχρονα, με ειλικρίνεια, τα δικά τους λάθη. Γιατί, ποτέ, δεν γίνεται να λάμπουν όλα και συνεχώς ας μοιάζει έτσι από μακριά. Κανένας δρόμος δεν είναι ίσιος, οι ανηφόρες και κατηφόρες είναι εκεί, για όλους.

Best of quotes

Έθελ Αγγελάτου,  LinkedIn Trainer | Corporate & Career Branding Coach

«Στατιστικά το 40% των ανθρώπων δεν μπορεί να μιλήσει για τον εαυτό του. Το LinkedIn, λοιπόν, περιγράφει την ιστορία σας. Ανεβάστε τη φωτογραφία σας, διανθίστε το προφίλ σας με οπτικά μέσα, γνωστοποιήστε τις δεξιότητές σας, δείξτε στους επισκέπτες του site σας, μέσα από το summary, τι άνθρωπος είστε».

Σταύρος Καραγκούνης, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΟΠΠΕΠ

«Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π πιστεύει ότι πίσω από μία επιτυχημένη πορεία, κρύβεται ένας επιτυχημένος σχεδιασμός. Για τον λόγο αυτόν προσφέρει online εργαλεία και δωρεάν υπηρεσίες που δίνουν τη δυνατότητα απόκτησης πιστοποιημένων προσόντων από εθνικό φορέα και εφοδιάζει τον χρήστη με e-portfolio και ευρωδιαβατήριο, έτσι ώστε να κινείται χωρίς σύνορα».

Γιώργος Μπάγκος, Δημήτρης Νταφόπουλος, Γιώργος Τσιρίκος, Συνιδρυτές start up Three Cents
«Αμφισβητήστε το παλιό. Διαβάστε, παρακολουθήστε σεμινάρια, ταξιδέψτε, γνωρίστε κόσμο, δουλέψτε σκληρά και κρατήστε το βλέμμα σας στραμμένο στον στόχο».

Σία Κοσιώνη, Δημοσιογράφος
«Δεν χρειάζεται να ξέρεις πού θα πας, αλλά τι θέλεις να είσαι και τα βήματά σου θα σε οδηγήσουν εκεί. Κάνε στην άκρη την άχρηστη πληροφορία και απόβαλε το άγχος, όσο μπορείς. Σκέψου με την, εξής, απλή εξίσωση: Εάν έχω άγχος, θα κερδίσω; Όχι. Θα χάσω; Ναι!».

Βασίλειος Βέλκος, Recruitment & Career Services Manager του kariera.gr

«Tips σωστής προετοιμασίας για μία συνέντευξη εργασίας: Προετοιμάσου για τις ερωτήσεις που θα σου τεθούν. Προσπάθησε να είσαι “ενεργός ακροατής”. Χρησιμοποίησε τη γλώσσα του σώματος. Ανάφερε διάφορα projects που έχεις αναλάβει. Πληροφορήσου, όσο περισσότερο μπορείς, για την εταιρεία, μέσω facebook, twitter, site και LinkedIn».

Κατερίνα Κανατούλα, Διευθύντρια Προσωπικού, ΘΕΣ γάλα
«Θες να μπεις στην εργασία, από τη μονάδα στην ομάδα; Τότε δες, άκου, αφουγκράσου, συγκεντρώσου στον στόχο. Και θυμήσου, η συνεργασία είναι δύναμη».

~ Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Editorial Director του ΜΚΟ ερευνών ΔιαΝEOσις
«Βρήκαμε ότι το 15% των συμπολιτών μας, δηλαδή 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι, ζει κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας. Καταλήξαμε ότι το 43% των νέων, ηλικίας 18-24 ετών, πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να συμμαχήσει με τη Ρωσία, αντί με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπολογίσαμε ότι η φοροδιαφυγή κυμαίνεται στο 6-9% του ΑΕΠ, ότι δηλαδή το ελληνικό κράτος χάνει, κάθε χρόνο, από τη φοροδιαφυγή 16 δις ευρώ».

 

Αλέξης Κομσέλης, Διευθυντής ALBA Hub for Entrepreneurship and Development και Εκπαιδευτής Επιχειρηματικότητας
«Ο νέος επιχειρηματίας δημιουργεί έναν ωραίο μύθο γύρω από την εταιρεία του, βασίζεται σε όσα έχει, υπολογίζει πάντα το ρίσκο, γνωρίζει σε τι υστερεί, βελτιώνεται συνεχώς, συνεργάζεται και ονειρεύεται. Διότι το όνειρο δεν είναι τίποτα άλλο, παρά στρατηγικός σχεδιασμός».

Κωνσταντίνος Αρεταίος, Διοργανωτής Business Talents
«Ο καινοτόμος διαγωνισμός Business Talents, δίνει τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να αναπτύξουν την επιχειρηματικότητά τους και την κριτική σκέψη, να πάρουν ρίσκο και να καινοτομήσουν. Να αναπτύξουν, δηλαδή, τις ικανότητες για τις οποίες οι εταιρείες προσλαμβάνουν κάποιον, εν τέλει». 

Σπύρος Μυλωνάς, Team Leader, ReGeneration
«Έχει σημασία να στρέφουμε το βλέμμα στην αισιοδοξία. Είναι στο χέρι μας να αναγνωρίσουμε τα όμορφα πράγματα και να τα κυνηγήσουμε. Αναζητήστε ευκαιρίες για πρακτική άσκηση μέσω του ReGeneration και προετοιμαστείτε καλύτερα μέχρι να έρθει το ιδανικό».

Αντιγόνη Μοίρα, Jobfair Athens
«Εξακολουθώ να είμαι αισιόδοξη και γι’ αυτόν τον λόγο ξεκίνησα να ασχολούμαι με το JobFair Athens. Ονειρεύομαι μία Ελλάδα, όπου όλοι οι νέοι θα επιλέγουν συνειδητά την επαγγελματική τους πορεία και θα είναι εφοδιασμένοι με τις απαραίτητες δεξιότητες».

Αλέξανδρος Μιχαλόπουλος, Jobfair Athens
«Όταν υπάρχει πρωτοβουλία και όρεξη για νέες δράσεις, όπως το Jobfair Athens , τότε όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα, στο τέλος βρίσκεται η λύση και υπάρχει βοήθεια από παντού»

Στις Ημέρες Καριέρας 2016 συμμετείχαν περισσότερες από 50 εταιρίες, εκπαιδευτικοί οργανισμοί, διεθνείς οργανισμοί και start-up επιχειρήσεις. Το ALBA Graduate Business School σε συνεργασία με το kariera.gr, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης και δηλώνοντας έμπρακτα τη στήριξή τους σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτη οικονομική/κοινωνική ομάδα, αλλά επιθυμούν να σπουδάσουν, θα προσφέρουν τη δυνατότητα σε έναν από τους συμμετέχοντες των Ημερών Καριέρας 2016, που ανήκει στην προαναφερθείσα ομάδα, να σπουδάσει με πλήρη υποτροφία στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα MSc in Strategic Human Resource Management.

Mπορείτε να δείτε όλες τις ομιλίες στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/kariera.gr/?fref=ts

Copyright: kariera.gr

Μία Κόλλια, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr

Παρακαλούμε διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια που το περιεχόμενό τους δεν συμμορφώνεται με αυτούς τους όρους, είναι υβριστικά ή προσβλητικά, θα διαγράφονται. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων που τηρείτε την πολιτική εύρυθμης λειτουργίας και διαλόγου της σελίδας μας.

Αφήστε το σχόλιό σας…