Θυμάμαι για χρόνια να συμβουλεύω υποψηφίους για τους στρατηγικούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να συντάσσουν συνοδευτικές επιστολές, ώστε αυτές να προσελκύουν, το περισσότερο δυνατόν, το ενδιαφέρον των recruiters. Κι αυτό, ώστε να διανύσει το χέρι μας τη “χιλιομετρική απόσταση” μέχρι το τηλέφωνο και να καλέσουμε τον υποψήφιο. Αν συνέβαινε αυτό, η μισή “διαδρομή” είχε επιτευχθεί! Πάνε πλέον, όμως, αυτές οι εποχές. Οι συνοδευτικές επιστολές, όπως τις ξέραμε, “πέθαναν”.

“Πέθαναν”, όπως κι οι εποχές που χρησιμοποιούσατε σαγρέ ή χρωματιστά επιστολόχαρτα για να εκτυπώσετε το βιογραφικό σας, όπως πλέον δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείτε χρωματιστά fonts, γραμμές πλαισίων και ό,τι άλλο θεωρείται “στολίδι”. Η ανάγνωση ενός βιογραφικού στις μέρες μας , δεν πρέπει να στέκεται σε “σάλτσες” (επιπλέον ανάλυση στα κείμενά μας) και σε “στολίδια” που κάποτε προσθέτατε. Ο αναγνώστης/αξιολογητής αυτού, θα πρέπει να προσελκύεται και να συγκεντρώνεται στο περιεχόμενό του και μάλιστα να καθοδηγείται ώστε να το διαβάζει με τον τρόπο που εσείς θέλετε, ώστε να πάρει τις κατάλληλες πληροφορίες για εσάς, και μάλιστα σύντομα. Ό,τι επιπλέον, είναι μάλλον περιττό.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι συνοδευτικές επιστολές ανήκουν στο παρελθόν. Πόσο μάλλον, αν σκεφτεί κάποιος ότι οι αξιολογητές βιογραφικών μπαίνουν σχεδόν καθημερινά στη διαδικασία να λαμβάνουν 200 έως 500 βιογραφικά την ημέρα (εν τω μέσω της κρίσης, αυτός ο αριθμός έφτανε και τα 800/ημέρα), οπότε δε θα μπορούσαν να διαβάζουν επιπλέον 200-500 κείμενα συνοδευτικών επιστολών την ημέρα – είτε ανοίγοντας την ξεχωριστή από το CV επισύναψη, είτε αυτή είναι ενσωματωμένη στο βιογραφικό. Αυτό που δεν ανήκει στο παρελθόν, είναι η μετάλλαξη της συνοδευτικής επιστολής, προσαρμοσμένη πλέον στην εποχή μας, τις απαιτήσεις της και φυσικά, τις ανάγκες των εργοδοτών. Και αυτή έχει εξελιχθεί σε ένα σύντομο κείμενο, της τάξης των 8-10 σειρών (συνολικά με χαιρετισμό και κλείσιμο) το πολύ, όπου προστίθεται στο πεδίο κειμένου του email που αποστέλλετε ή στο συνοδευτικό πεδίο κειμένου της εταιρικής/jobsite online φόρμας που μπορείτε να συμπληρώσετε, μαζί με τη δυνατότητα επισύναψης του βιογραφικού σας.

Βέβαια, τα παραπάνω ισχύουν στην Ελλάδα, λόγω της αλλαγής που έχει υποστεί η αγορά εργασίας από την κρίση. Π.χ. στο εξωτερικό οι συνοδευτικές επιστολές ισχύουν ακόμα. Απλά κι εκεί τα πράγματα έχουν εξελιχθεί, εξ ου κι η συνοδευτική επιστολή, και πάλι, έχει πιο σύντομη, μεστή μορφή. Γιατί μην ξεχνάτε, κινούμαστε σε γρήγορα περιβάλλοντα ενός εργασιακού και διαδικτυακού κόσμου. Αποστείλετέ τους λοιπόν κείμενα δίχως πολύ ανάλυση, αλλά αντιθέτως, με “branded” περιεχόμενο? αυτό που προβάλλει τις συγκεκριμένες δεξιότητες που έχετε και μπορούν να ταιριάξουν με τις απαιτήσεις της θέσης.

Και μην ξεχνάτε, φροντίστε το σύντομο αυτό κείμενό σας, είτε στοχεύει τη χώρα μας ή το εξωτερικό:

να αποστέλλεται και να απευθύνεται στον αυριανό σας προϊστάμενο (βρείτε την ηλεκτρονική του διεύθυνση και μην πάτε μέσω του τμημ. Ανθρώπινου Δυναμικού – κάντε τη διαφορά)

να εκφράζει λεκτικά την αυτοπεποίθηση που έχετε για το αντικείμενό σας

να “μιλάει” τόσο σ’ αυτόν, όσο και στις ανάγκες του τμήματός του – δείξτε του ότι καταλαβαίνετε την καθημερινότητά του και πώς θα την εξομαλύνατε με την συμβολή σας

να τονίζει μόνο τις δεξιότητες που θα αποτελούν “λύση” στα ζητούμενα της αγγελίας

Περισσότερα σχετικά, μπορείτε να μάθετε στα Workshop Αναζήτησης Εργασίας του ΣΔΑΔΕ, που πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Kariera.gr.

Έθελ Αγγελάτου, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr