Όσο ωριμάζετε κυριολεκτικά και επαγγελματικά, είναι λογικό να σας ανησυχεί το γεγονός ότι η ηλικία θα αρχίσει ενδεχομένως να στέκεται εμπόδιο στην αναζήτηση νέας εργασίας. Πόσο μάλλον, λόγω της ανασφάλειας που σας ταλανίζει με όλα αυτά τα προγράμματα voucher και πρακτικής που αξιοποιούν την νεολαία, ολοένα και περισσότερο. Σε σημείο, μάλιστα, που αντικαθίστανται σημαντικά στελέχη ενός οργανισμού με νέους που αμείβονται λιγότερο, με την προοπτική να εκπαιδευθούν.

Όλες οι ηλικίες είναι απαραίτητο να συμβάλλουν σε έναν οργανισμό, κάθε μία για διαφορετικό λόγο και με την προσφορά της ανάλογης εργασίας. Το θέμα είναι πώς μπορείτε, όσοι βρίσκεστε σε πιο ώριμη επαγγελματική φάση, να προβάλλετε τις δυνατότητες και την εμπειρία σας έτσι ώστε να αντιληφθούν οι εργοδότες τη σημασία του ρόλου σας. Οι εταιρείες σάς έχουν εξίσου ανάγκη όπως και στο παρελθόν, απλώς χρειάζεται πλέον να τους το υπενθυμίσετε, καθώς και να το διεκδικήσετε. Παραμερίστε, λοιπόν, την ανασφάλεια της ηλικίας σας και ακολουθήστε τους παρακάτω τρόπους:

Δώστε Έμφαση στις Πρόσφατες Θέσεις
Αν έχετε αλλάξει αρκετές εταιρείες κατά τη διάρκεια της πορείας σας, είναι κάτι πολύ φυσικό για την ηλικία που έχετε. Μια καλή ιδέα για το βιογραφικό σας, θα ήταν να επικεντρωθείτε στις πιο πρόσφατες θέσεις που αποδεικνύουν το επίπεδο της τρέχουσας εμπειρίας σας. Στο κάτω κάτω, έχει περισσότερο ουσία να δώσετε έμφαση σε αυτές γιατί λογικά θα συνδέονται και με αυτή που στοχεύετε τώρα. Όσο για τις θέσεις που τρέχατε στο παρελθόν, δεν χρειάζεται να επεξηγείτε κάθε μία σε βάθος. Συμπεριλάβετέ τις πολύ επιγραμματικά, ίσως μόνο τους τίτλους τους.

Έχετε Αφήσει Ιστορία;
Καταγράψτε τα 3 ή 4 πιο σημαντικά σημεία της “ιστορίας” σας (career milestones). Αυτές τις στιγμές της καριέρας σας που φέρατε ανεπανάληπτα νούμερα, χτίσατε διαδικασίες και πρακτικές που τηρούνται ως σήμερα και προκαλέσατε σημαντικές αλλαγές για τον ρου ενός οργανισμού. Φυσικά, καλύτερο θα ήταν να διαλέξετε από αυτές τις αναφορές τις πιο πρόσφατες. Δεν έχει πλέον σημασία τι καταφέρατε το 1979, αλλά το 2009.

Δες το ενημερωμένο άρθρο για το πώς να δημιουργήσεις το βιογραφικό σου σημείωμα.

Τεχνολογία και Ενημέρωση
Ένας από τους πιο συνήθεις δισταγμούς των εργοδοτών είναι ο φόβος ότι τα μεγαλύτερα στελέχη δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις αλλαγές της εποχής και δη, της τεχνολογίας. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι να αναδείξετε τα προσόντα σας και την ευκολία σας να ενημερώνεστε διαρκώς. Αποδείξτε στον μελλοντικό σας εργοδότη ότι μπορείτε όχι μόνο να προηγηθείτε στο Internet αλλά γνωρίζετε να διαχειρίζεστε και τα social media.

“Μείνετε” στα Επιτεύγματα
Το ζητούμενο είναι το βιογραφικό σας να είναι λειτουργικό, αναφέροντας όχι τις αρμοδιότητες κάθε θέσης σας, αλλά τα επιτεύγματά σας. Αυτά έχουν σημασία προκειμένου να αναδείξουν τα ταλέντα και την εμπειρία σας. Κι αυτά ακριβώς είναι που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις, σε σύγκριση με στελέχη που αντικειμενικά δεν θα μπορούσαν να σας αντικαταστήσουν.

Καλή σας επιτυχία!

Copyright:Kinga, www.shutterstock.com

Έθελ Αγγελάτου, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr