Το ALBA Hub for Enterprise and Development (AHEAD), το κέντρο επιχειρηματικότητας του ALBA, διευρύνει την ερευνητική του δραστηριότητα μέσω της συνεργασίας του με το STARTUPDAY, την πρωτοβουλία που φέρνει σε επαφή επενδυτές με νέους επιχειρηματίες που αναζητούν κεφάλαιο.

Το STARTUPDAY αποτελεί την πρώτη παρόμοια προσέγγιση στην ελληνική αγορά, ενώ αντίστοιχες δραστηριότητες στο εξωτερικό έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον του ακαδημαϊκού χώρου. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε και η πρώτη του εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν επτά επενδυτές – ενεργοί επιχειρηματίες και 14 start-ups για τα εννέα εκ των οποίων οι επενδυτές δεσμεύτηκαν πως θα προχωρήσουν μαζί τους σε συζητήσεις για να ολοκληρωθούν οι επενδύσεις.

Το AHEAD, που δραστηριοποιείται έντονα στην ακαδημαϊκή έρευνα με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα, προχώρησε σε αυτήν τη συνεργασία με σκοπό να διερευνήσει τη σχέση επενδυτή (business angel) και επιχειρηματία και να εξάγει συμπεράσματα σχετικά με τη δημιουργία μιας εποικοδομητικής μεταξύ τους σχέσης. Τα ερωτήματα που θα προσεγγίσει η έρευνα αυτή αφορούν κατά κύριο λόγο τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η σχέση αυτή και τα κριτήρια με τα οποία ένας business angel επιλέγει να επενδύσει σε μια επιχειρηματική ιδέα. Επιπλέον, από την έρευνα πιθανότατα θα προκύψουν χρήσιμα εργαλεία για νέους επιχειρηματίες.

Η έρευνα θα διεξαχθεί από την ερευνητική ομάδα του AHEAD, υπό την επίβλεψη της δρος Σάρας Δρακοπούλου-Dodd, αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιχειρηματικότητας και διευθύντριας του AHEAD.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Γιώργο Μπατσάκη, τηλ. 210 89.64.531 (εσωτ. 320), e-mail: ahead@alba.edu.gr.