Τo ReGeneration, είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης που έρχεται να προσφέρει μια πρωτόγνωρη εμπειρία ζωής στη νέα γενιά της Ελλάδας, και αποτελεί μια πρωτοβουλία του World Economic Forum Global Shapers Athens Hub. Γνωστές εταιρείες της χώρας συμπράττουν με το ReGeneration και εγκαινιάζουν μια πρωτοβουλία με επίκεντρο τους νέους! Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε στο HUB Events στις 29 Μαΐου, παρουσία κορυφαίων εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και απευθύνθηκε σε ταλαντούχους πτυχιούχους νέους κάθε ειδικότητας.

Προτεραιότητα του προγράμματος είναι η παροχή νέων δεξιοτήτων, μέσα από μία σφαιρική εμπειρία μάθησης, ώστε οι συμμετέχοντες να εξασφαλίσουν ένα δυναμικό επαγγελματικό ξεκίνημα. Οι βασικοί 4 πυλώνες του ReGeneration, είναι:

η προσφορά αμειβόμενης 6μηνης πρακτικής άσκησης σε εταιρικό περιβάλλον

η εντατική εξειδικευμένη εκπαίδευση 100 ωρών (60 ώρες εκμάθησης επικοινωνιακών δεξιοτήτων, τεχνικών διαπραγμάτευσης, ανάπτυξης προσωπικής επαγγελματικής ταυτότητας και 40 ώρες διδασκαλίας διοίκησης επιχειρήσεων, πληροφορικής, marketing και πωλήσεων)

η καθοδήγηση από καταξιωμένους επαγγελματίες του επιχειρηματικού χώρου στην Ελλάδα και

η εθελοντική εργασία 50 ωρών σε ΜΚΟ, ως προσφορά στο κοινωνικό σύνολο

Επιπλέον παροχές είναι η Υποστήριξη σε επίπεδο προσωπικής ανάπτυξης και επαγγελματικού προσανατολισμού, η Συμμετοχή σε ομαδικό project 3μηνών εντός της πρακτικής και τα Σεμινάρια που θα πραγματοποιούνται από ηγετικά στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο, το ReGeneration έρχεται να γεφυρώσει το κενό που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των νέων που θέλουν να αναπτυχθούν, να ρισκάρουν και να αφήσουν το στίγμα τους στην κοινωνία, και των εταιρειών που δυσκολεύονται να βρουν στους σημερινούς απόφοιτους τις απαραίτητες δεξιότητες για τη βέλτιστη στελέχωση του δυναμικού τους.

Παράλληλα, η δομημένη αυτή κίνηση ανατρέπει τα δεδομένα του επιχειρηματικού κόσμου στη χώρα, καθώς δημιουργεί ένα “σύνδεσμο” πολυεθνικών και ελληνικών εταιρειών, ανερχόμενων επιχειρηματικών μονάδων, δημοσίων φορέων αλλά και μη κερδοσκοπικών οργανισμών όπου, με συντεταγμένες δυνάμεις, θα δημιουργήσουν μια διευρυμένη πλατφόρμα πρακτικής άσκησης και μια μοναδική εμπειρία ζωής για όποιον συμμετέχει.

Για το σχεδιασμό και υλοποίηση του προγράμματος εργάσθηκαν 18 εταιρίες προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες αξίας 250.000 ευρώ, καθώς και 85 εθελοντές που αφιέρωσαν πάνω από 5.000 ώρες εργασίας.
Ο Yemi Babington-Ashaye, Διευθυντής της κοινότητας των Global Shapers παγκοσμίως, δήλωσε πως “…το ReGeneration είναι μια πολύ ισχυρή ιδέα. Θα “αγγίξει” τη ζωή και την καθημερινότητα πολλών νέων, βοηθώντας τους στο ξεκίνημα της καριέρας τους, και η θετική του επίδραση θα διαρκέσει για πολλά χρόνια”.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του site www.regeneration.gr με την ανάρτηση βιογραφικού σημειώματος και ενός σύντομου video ή κειμένου. Ο 1ος κύκλος υποβολής συμμετοχών ξεκίνησε στις 29/5 και ολοκληρώνεται στις 22/6. Κατόπιν, οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να συμπληρώσουν μέχρι την 30/06, ένα test δεξιοτήτων κι ένα ερωτηματολόγιο εργασιακής συμπεριφοράς (συνολικής διάρκειας 2-2,5 ωρών). Έως τις 10/07 θα γίνει το Boot Camp όπου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στους υποψηφίους και μέχρι τις 31/07 θα πραγματοποιηθούν οι συνεντεύξεις στις εταιρείες (όσοι λάβουν πρόταση συνεργασίας από δύο ή περισσότερες εταιρίες, μπορούν να επιλέξουν οι ίδιοι την εταιρεία που θα τους προσλάβει).

Οι επιτυχόντες θα πραγματοποιήσουν τις πρώτες 40 ώρες της εκπαίδευσης τους μεταξύ 22 και 26 Σεπτεμβρίου 2014, ενώ η πρακτική απασχόληση τους θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2014.

Χρήσιμα Links

www.weforum.org

www.globalshapers.org

Παρακολουθήστε το VIDEO των Global Shapers

Ακολουθήστε το Global Shapers Community στο twitter: @globalshapers

Έθελ Αγγελάτου, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr