Περισσότερο από το ένα τρίτο των εργοδοτών παγκοσμίως δυσκολεύεται να βρει τον κατάλληλο υπάλληλο για κάθε θέση, σύμφωνα με σημερινή έκθεση της εταιρίας παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού Manpower που παρουσιάζει το αμερικανικό δίκτυο CNBC. Το 38% παγκοσμίως ισχυρίζεται πως δεν μπορεί να βρει τον εργαζόμενο με το ταλέντο που αναζητά, ενώ στην Ελλάδα το συγκεκριμένο ποσοστό ανέρχεται στο 59%.

Οι θέσεις που είναι πιο δύσκολο να καλυφθούν είναι οι αντιπρόσωποι πωλήσεων και οι εργαζόμενοι με συγκεκριμένες δεξιότητες, όπως οι σεφ, οι μηχανικοί και οι ηλεκτρολόγοι.
«Η έλλειψη ταλέντων είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα που πλήττει την ανταγωνιστικότητα των οργανισμών. Από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει και τις διαρθρωτικές αλλαγές που μπορούμε να δούμε ότι έρχονται στην αγορά εργασίας, γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα απλά θα γίνει χειρότερο», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Manpower Τζόνας Πράισινγκ στην ανακοίνωση.
Οι συνηθέστεροι λόγοι που επικαλούνται οι εργοδότες είναι ο χαμηλός αριθμός των υποψηφίων (35% των συμμετεχόντων) και η έλλειψη τεχνικής επάρκειας (34% των συμμετεχόντων) και η έλλειψη εργασιακής εμπειρίας, που επηρεάζει το 22% των εργοδοτών.

Έτσι λένε οι έρευνες λοιπόν, επισημαίνοντας σε δύσκολους καιρούς ένα τεράστιο θέμα. Και γεννάται το ερώτημα πώς με τόσους πτυχιούχους άνεργους και τόσο έμπειρους ανθρώπους άνεργους, πώς γίνεται τελικά οι εργοδότες να αναζητούν και να μη βρίσκουν; Αδυνατώ, ειλικρινά να πιστέψω πως δεν υπάρχουν πουθενά αυτοί οι πολύτιμοι άνθρωποι που χρειάζονται οι υπεύθυνοι του κάθε τομέα. Κάτι λοιπόν δεν πάει καλά στη σύνδεση της αναζήτησης εργασίας και της προσφοράς. Ισως και κάτι να μην πηγαίνει καλά στις απαιτήσεις και στο πώς αυτές ζητούνται όπως και στο πού και πώς αναζητά κάποιος εργασία. Ακόμη και στο πώς προβάλουμε και εξηγούμε τον εαυτό μας μπορεί να κρύβεται το πρόβλημα. Το θέμα της τεχνικής επάρκειας, δε, που τίθεται ξανά και ξανά σχετίζεται πολύ με την εμπειρία και τις δυνατότητες που έχει κάποιος να αναπτύξει τις όποιες δυνατότητες. Αν δεν σου δοθεί η ευκαιρία να εκπαιδευτείς σε συγκεκριμένους τομείς, ακόμη και όταν σπουδάζεις, δεν υπάρχει τρόπος να είσαι έτοιμος εκ των προτέρων.

Συνεπώς, το πρόβλημα των καιρών μας δεν είναι η ανεργία έτσι γενικά, ούτε η έλλειψη ταλέντων πιο ειδικά. Είναι το πώς, αυτή η κοινωνία, οι οργανισμοί (πανεπιστήμια, εκπαιδευτικοί οργανισμοί, ρυθμιστές κλπ.) αλλά και οι εταιρείες ακόμη προετοιμάζουν ανθρώπους και προβλέπουν το μέλλον που θα έχουν, οι ίδιοι, ανάγκη. Η ακαδημαϊκή περίοδος δεν πρέπει να συμβαίνει μόνο εντός των τειχών του ανώτατου ή ανώτερου ιδρύματος. Οσο και αν λέμε πως τα χρόνια αυτά πρέπει να τα περνά ο φοιτητής μόνο για να εμπλουτίζει τις γνώσεις του και την ευρύτερη παιδεία του –και αυτό θα ήταν η ειλικρινής ευχή μας-, η σύγχρονη κοινωνία δεν το επιτρέπει. Πρέπει ο νέος να βγαίνει, μετά τις σπουδές του, έτοιμος να μπορεί να ανταπεξέλθει και σε κάποιες επαγγελματικές ανάγκες. Αν μπορεί αυτή την πρακτική εξάσκηση, σε διαφορετικούς τομείς να την προσφέρει, με έναν τρόπο το ίδιο το Πανεπιστήμιο, τόσο το καλύτερο.
Με δυο λόγια, ο νους δεν μπορεί να χωρέσει ότι, με τέτοια πληθώρα προσφοράς, εξακολουθεί να υπάρχει τόσο μεγάλο κενό κάλυψης των πραγματικών αναγκών των επιχειρήσεων. Και ότι τόσοι πολλοί αναζητούν κάτι που δεν βρίσκουν. Θα ήταν καλό πάντως να προσπαθήσουν και οι δύο πλευρές να πλησιάσουν την αλήθεια τους λίγο περισσότερο. Τελευταία, οργανώνονται όλο και περισσότερα σεμινάρια, όλο και περισσότερα events όπου συναντιούνται οι μεν και οι δε για να συζητιούνται δημοσίως οι ανάγκες και οι προοπτικές, αλλά και για συμβουλές, ενημέρωση και απόκτηση περαιτέρω γνώσεων και απαραίτητων πληροφοριών. Το kariera.gr πάντως με τις Ημέρες Καριέρας, εδώ και πολλά χρόνια, προσπαθεί να ανοίξει όλο και περισσότερες πόρτες ανάμεσα στις δύο πλευρές ακριβώς για να μην χάνονται τα ταλέντα που αναζητούνται.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ
http://www.thetoc.gr/diethni/article/anergia-oxi-pagkosmia-elleipsi-talentwn-lene-oi-etairies

Copyright: yanugkelid, www.shutterstock.com

Μία Κόλλια, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr