Με την έναρξη του 2014 ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων που κέρδισαν τις υποτροφίες του Μεταπτυχιακού Προγράμματος MSc in Strategic Human Resource Management που προσέφερε το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece σε συνεργασία με το kariera.gr. Παρονομαστής αυτής της ενέργειας ήταν οι ίσες ευκαιρίες για όλους· βάσει αυτού, ενδελεχούς εξέτασης και αξιολόγησης πολυάριθμων αιτήσεων που έλαβε το ALBA, προσφέρθηκαν εν τέλει δύο πλήρεις υποτροφίες αντί μίας που είχε αρχικά επικοινωνηθεί. Το συνολικό κόστος των δύο υποτροφιών φτάνει τα 25.000 ευρώ και δόθηκαν στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των δύο οργανισμών και με γνώμονα τη συνεχή και ουσιαστική προσπάθειά τους να υποστηρίζουν ευάλωτες οικονομικά και κοινωνικά ομάδες.

Η υποτροφία ανακοινώθηκε στις Ημέρες Καριέρας, το διήμερο 12 & 13 Οκτωβρίου 2013, στην Τεχνόπολις, και είχε τεράστια ανταπόκριση από τον κόσμο. Η υποτροφία ήταν ανοιχτή για υποψήφιους με χαμηλό εισόδημα/ανέργους/άτομα με ειδικές ανάγκες/άτομα πολύτεκνων οικογενειών, οι οποίοι παράλληλα πληρούσαν τα ακαδημαϊκά κριτήρια του ALBA. Το πρόγραμμα MSc in Strategic Human Resource Management θα διαρκέσει 18 μήνες και η παρακολούθησή του πραγματοποιείται δύο Σαββατοκύριακα το μήνα (10:00-17:00), επιτρέποντας έτσι στους συμμετέχοντες να εργάζονται ταυτόχρονα.

Τις υποτροφίες κέρδισαν οι κ.κ. Ευαγγελία Ντέτσικα και Αμάντα Νικητοπούλου, κατόπιν αξιολόγησης κριτηρίων, τόσο κοινωνικών όσο και οικονομικών. Μιλώντας με τις τυχερές υποψήφιες, λάβαμε τα θετικά τους σχόλια και αντιστοίχως, τα ευχαριστήριά τους. Συγκεκριμένα, η κα Ντέτσικα δήλωσε: “Ευχαριστώ πολύ το kariera.gr και το ALBA για την ευκαιρία που μου έδωσαν με την υποτροφία αυτή. Ένα μεγάλο μου όνειρο επιτέλους γίνεται πραγματικότητα, κι είμαι πολύ περήφανη που σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες που βιώνει η Ελλάδα, υπάρχουν οργανισμοί όπως το ALBA και το kariera.gr που έμπρακτα στηρίζουν τους νέους. Είναι ένα απ’ τα καλύτερα δώρα που μου έχουν γίνει και που θα θυμάμαι πάντα”. Η κα Νικητοπούλου με τη σειρά της ευχαρίστησε το Kariera.gr και το ALBA, λέγοντας ότι “Η υποτροφία που μου δόθηκε από το Kariera.gr και Alba Graduate Business School πραγματοποιεί ένα όνειρο χρόνων, ανέφικτο για μένα δεδομένης της παρούσας οικονομικής κατάστασης. Τους ευχαριστώ θερμά γι’ αυτή τη σημαντική ευκαιρία εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας και εύχομαι ν’ αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για περισσότερους φορείς”.

Αξιοσημείωτο είναι δε, το ότι οι αιτήσεις που κατατέθηκαν στο σύνολο και η υψηλή ποιότητά τους, οδήγησαν την επιτροπή αξιολόγησης στην απόφαση να υποστηρίξει έμπρακτα, με σημαντική οικονομική ενίσχυση-έκπτωση της τάξης του 30%, δύο ακόμα υποψηφίους.

Απ’ την μεριά μας εμείς, θέλουμε να ευχηθούμε στις δύο επιλαχούσες και σε όλους τους συμμετέχοντες του καινούριου τμήματος MSc in Strategic Human Resource Management, που ξεκίνησε το πρόγραμμά του στις 24/1/2014, κάθε επιτυχία στην επαγγελματική τους πορεία!

Έθελ Αγγελάτου, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr