Πρόσφατη έρευνα του ILO (International Labour Organisation / Διεθνής Οργανισμός Εργασίας) δείχνει πως παντού στην Ευρώπη, και ιδιαιτέρως στη χώρα μας, οι άνθρωποι ή είναι «υπερεκπαιδευμένοι» ή είναι «υποεκπαιδευμένοι». Και εκεί, αρχίζεις πια και τα χάνεις… Αμα δεν έχεις πτυχίο, δεν πας πουθενά και άμα έχεις πολλά, τα βάζεις στο συρτάρι. Νισάφι…

http://www.ilo.org/global/statistics-and-databases/WCMS_315623/lang–en/index.htm

Η έρευνα είναι αποκαλυπτική και το rethemnosnews.gr που ξεχώρισε από το αντίστοιχο pdf τα στοιχεία για τη χώρα μας (http://bit.ly/1t8H9xC) μας βάζει σε σοβαρές σκέψεις.

«Υπερεκπαιδευμένοι» λοιπόν θεωρούνται πάνω από τρεις στους δέκα Ελληνες εργαζομένους. Το 32% των Ελληνων εργαζομένων διαθέτει καλύτερη εκπαίδευση από εκείνη που απαιτεί η θέση εργασίας του, σε αντίθεση με το 21,8% των αντρών και το 25,6% των γυναικών που λογίζονται ως «υποεκπαιδευμένοι».

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη καταδεικνύει την αναντιστοιχία δεξιότητων και απαιτήσεων της αγοράς, μια συνθήκη που στην Ελλάδα μπορεί να μην είναι πιο έντονη από άλλα κράτη μέλη, αλλά σαφώς επηρεάζει την οικονομία μας και κυρίως τη λειτουργία της αγοράς εργασίας. Συνεπώς, καταλήγουμε πως συχνά δεν συναντιέται κάποιος επαγγελματικά με τις αληθινές του δυνατότητες – ειδικά αν είναι άνδρας, αφού οι «υπερεκπαιδευμένοι» άνδρες είναι περισσότεροι.

Παρ’ ‘όλα αυτά, όπως δείχνει η έρευνα «Το ποσοστό των «υπερεκπαιδευμένων» εργαζομένων αντρών και γυναικών στην Ελλάδα -26,8% και 15,0% αντίστοιχα, αλλά και συνολικά 32%- είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρωζώνη, αν και όχι στο σύνολο της ΕΕ, δηλαδή συμπεριλαμβάνοντας και τις περισσότερες χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Σημειώνεται πως όσο χαμηλότερο είναι το ποσοστό των «υπερεκπαιδευμένων» ή των «υποεκπαιδευμένων» σε μία χώρα τόσο καλύτερη αντιστοιχία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης υπάρχει στην αγορά εργασίας, γεγονός που είναι θετικό για μία οικονομία. Ενδεικτικά στην Αυστρία το 58% των εργαζομένων στην Αυστρία έχει καλύτερη εκπαίδευση από εκείνη που απαιτεί η θέση εργασία τους. (…) Σύμφωνα με τον ΙLO η αναντιστοιχία δεξιοτήτων έλαβε ακόμα περισσότερη σημασία στις ανεπτυγμένες οικονομίες μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 – 2009. Η κρίση προκάλεσε μαζική αύξηση στην ανεργία της ανεργίας στον ανεπτυγμένο κόσμο και κατέστρεψε θέσεις εργασίας.
Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η αναντιστοιχία δεξιοτήτων αποτελεί ένα βασικό εμπόδιο στην οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης, επισημαίνεται από τον ILO.»

Και άρα λοιπόν είμαστε, ας πούμε, σε σχετικά καλύτερη θέση από αυτή άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Ωστόσο, αυτό καθαυτό, για εμάς και τους άλλους, αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα. Πρώτο μεγάλο θέμα είναι το ψυχολογικό: πόσο να αντέξει κάποιος που έχει επενδύσει στη γνώση, να μην αναγνωρίζεται αυτό; Πώς να πείσεις τους πιτσιρικάδες, ότι πραγματικά δεν υπάρχει άλλη λύση από την παιδεία και τη μόρφωση; Πώς κρατιούνται οι ισορροπίες σε μια δουλειά όταν γνωρίζεις πάντα παραπάνω από τους άλλους; Πότε θα ισοφαρίσεις όσα χρήματα επένδυσες στις σπουδές ή σου έδωσε η οικογένειά σου; Πότε θα απολαύσεις τα όνειρα;

Είναι πολύ παράξενο που μια ολόκληρη Ευρωπαϊκή Ενωση υποφέρει από αυτό το πράγμα, αντί να το αξιοποιεί. Αν το αξιοποιούσε όμως, θα ζούσαμε σε έναν άλλον κόσμο, πιο δίκαιο και έντιμο, έναν κόσμο καθαρό, με αρχές ισοτιμίας να τον ορίζουν. Και αυτό, είναι σαφές πως το δυτικό σύστημα δεν το θέλει, δεν το σηκώνει και δεν το υιοθετεί. Είναι πολύ πιο βολικό και φθηνό να διατηρείς τις ανισότητες για να μπορείς να ελέγχεις τα πράγματα.

Κοίτα όμως που έρχεται σιγά σιγά η μέρα που κάτι μπορεί να αλλάξει γιατί όλο και περισσότερο ακούω δίπλα μου κόσμο να μετανιώνει που δεν έδωσε κάτι παραπάνω για να κρατήσει τον καταπληκτικό και εξειδικευμένο υπάλληλο. Ολο και κάτι θα χάσεις αν πάντα προσπαθείς να τη βγάλεις με τα λίγα. Γιατί έτσι, ως επιχειρηματίας, παραμένεις στη μετριότητα. Μόνο οι πολύ καλοί μπορούν να σε ανεβάσουν στην κορυφή. Και αν δεν βιαστείς να βγάλεις το κέρδος, κόβοντάς τους τον δρόμο, θα κερδίσεις ίσως τα πολλαπλάσια στην κορυφή.

Μία Κόλλια, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr