Απ’ ότι φαίνεται, πολύ. Ηρθε η ώρα να πάρουν τη δύναμη στα χέρια τους με ένα καινοτόμο τετ-α-τετ με την αγορά εργασίας. Αποκωδικοποιούμε το Youth Empowered και αναμεταδίδουμε.

 

Πρώτη φορά γίνεται μια τέτοια προσπάθεια στήριξης νέων ανθρώπων και αξίζει πολύ να αγγίξει όσους περισσότερους γίνεται. Το Youth Empowered έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στις 7 Ιουνίου και θα κρατήσει για πολύ ακόμα. Για όσους δεν έχουν προλάβει να το ανακαλύψουν, το Youth Empowered, είναι μια πρωτοβουλία της Coca-Cola Τρία Έψιλον (http://gr.coca-colahellenic.com/) και με στρατηγικό συνεργάτη φυσικά το kariera.gr (https://www.kariera.gr/). Στο πλευρό τους είναι αρκετοί ακόμα φορείς με μεγάλη εμπειρία στην αγορά εργασίας (http://www.humanis.gr/, http://www.job-pairs.gr/, http://www.kemel.gr/, http://www.marketinggreece.com/, http://www.pwc.com/gr, http://regeneration.gr/en/, http://startupgreece.gov.gr/). Για αυτό το project, πολλοί-πολλοί άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να τις μεταδώσουν σε αυτούς που τις έχουν μεγαλύτερη ανάγκη: τους νέους 18-30 που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας. Στόχος είναι μέχρι το 2020, να έχουν επωφεληθεί από αυτό το πρόγραμμα 20.000 νέοι, και μάλιστα εντελώς δωρεάν.

Δείτε περισσότερα εδώ

 

12 λόγοι που κάνουν το Youth Empowered τόσο μοναδικό

 • H εκπαίδευση από το Youth Empowered δεν είναι θεωρητική, δεν είναι ακαδημαϊκή, είναι ξεκάθαρα πρακτική και προέρχεται από ανθρώπους που βρίσκονται εδώ και χρόνια στην αγορά εργασίας και την ξέρουν όσο λίγοι.
 • Το πρόγραμμα είναι τριπλό: περιλαμβάνει και εκπαίδευση, και προσωπική καθοδήγηση από έμπειρα στελέχη της αγοράς (μέντορες), και δικτύωση για τους νέους που θα συμμετάσχουν. Με τα τρία αυτά στάδια φέρνει τους υποψήφιους πολύ πιο κοντά στην επαγγελματική τους, όχι μόνο αποκατάσταση, αλλά και καταξίωση.
 • Προσφέρει ένα πολύ ευρύ πεδίο γνώσεων που μπορούν να λάβουν όλοι οι συμμετέχοντες, ανεξαρτήτως προσόντων και εμπειρίας. Ακόμα και το training για γνώσεις οικονομικών, είναι φτιαγμένο έτσι ώστε όλοι να μπορούν να το παρακολουθήσουν και να επωφεληθούν από αυτό!
 • Τα sessions δεν είναι μόνο για Αθήνα. Οι νέοι από πολλές πόλεις της Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν: Θεσσαλονίκη, Βόλος, Ηράκλειο, Λευκωσία. Σε κάθε πόλη 100 νέοι θα παρακολουθήσουν από κοντά όλο το πρόγραμμα.
 • Το πρόγραμμα στοχεύει σε δύο είδη δεξιοτήτων: τόσο τις προσωπικές δεξιότητες (αυτοαξιολόγηση, επικοινωνιακές δεξιότητες κλπ), όσο και στις πιο αμιγώς επαγγελματικές (τεχνικές διαπραγμάτευσης, διαχείριση χρόνου, βασικές γνώσεις οικονομικών κ.ά)
 • Ο χρόνος των σεμιναρίων είναι συμπυκνωμένος, για να μεταφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή γνώση στο μικρότερο δυνατό διάστημα. Μέσα σε 5 μέρες, χωρισμένες σε θεματικές ενότητες, ολοκληρώνεται το κάθε σεμινάριο.
 • Η online πλατφόρμα του (link με την πλατφόρμα), πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα, είναι πραγματικά gamified, δεν είναι ένα στείρο περιβάλλον στεγνής γνώσης. Είναι ένα ζωντανό, σχεδόν εθιστικό «παιχνίδι» που στόχο έχει να δώσει πολύτιμα εφόδια στους συμμετέχοντες.
 • Εκτός από όσους θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα από κοντά με την βοήθεια και την καθοδήγηση από τους μέντορες, αμέτρητοι ακόμα νέοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, καθώς θα είναι ανοιχτή σε όλους. Άρα ακόμα κι αν κάποιος μένει μακριά ή δεν παρευρεθεί στα Physical Trainings θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει το Youth Empowered διαδικτυακά.
 • Για να γίνει πιο σωστά το mentoring, ο κάθε μέντορας θα αναλαμβάνει κάθε φορά 10 συμμετέχοντες. Έτσι θα μπορεί να τους δώσει την αμέριστη προσοχή που χρειάζονται.
 • Ολοι οι μέντορες και όσοι αναλαμβάνουν την διεξαγωγή του project το κάνουν τελείως εθελοντικά. Άρα μιλάμε για ένα πρωτοποριακό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό, απόλυτα συνδεδεμένο με την αγορά εργασίας, Εθελοντικό πρόγραμμα!
 • Το Youth Empowered θα είναι απολύτως δωρεάν για τους συμμετέχοντες.
 • Για πρώτη φορά γίνεται κάτι τόσο συμμετοχικό, με τόσες εταιρείες να συμπράττουν για τη νέα γενιά. Μαζί με την Coca-Cola Τρία Εψιλον και το kariera.gr, άλλοι 7 φορείς συμμετέχουν στον κοινό αυτό σκοπό. Και παραμένει ανοικτό το project για να εισρεύσουν ακόμα περισσότεροι γνώστες της σημερινής αγοράς.

 

*Αν είστε 18-30 ετών και βρίσκεστε εκτός της αγοράς εργασίας, κάντε τώρα την εγγραφή σας εδώ. (https://blog.kariera.gr/coca-cola-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%88%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%BD-youth-empowered-registration-form-athens/)

 

Είπαν για το πρόγραμμα Youth Empowered

 

Αγγελική Παπαδημητρίου, Press & Social Media Coordinator GR/CY, Coca-Cola 3Ε

«Υπάρχουν ανάμεσά μας νέοι που έχουν πάρα πολλά προσόντα, αλλά δεν έχουν την πρόσβαση στους κατάλληλους ανθρώπους για να μπορέσουν να τα προβάλλουν. Στέλνουν, στέλνουν, στέλνουν βιογραφικά τα οποία ενδεχομένως δεν φτάνουν στον παραλήπτη που πρέπει . Και υπάρχουν επίσης και νέοι που δεν είχαν την ευκαιρία να έχουν μια σφαιρική εκπαίδευση και συνεπώς τους λείπουν κάποιες βασικές δεξιότητες τις οποίες χρειάζονται οι επιχειρήσεις. Με λίγα λόγια το Youth Empowered απευθύνεται σε μια πολύ μεγάλη μερίδα κοινού και έρχεται να γεφυρώσει ένα χάσμα που όλοι βλέπουμε ανάμεσα στις επιχειρήσεις και στους ανθρώπους που ζητάνε εργασία».

 

“Το Youth Empowered έρχεται να γεφυρώσει ένα χάσμα που όλοι βλέπουμε ανάμεσα στις επιχειρήσεις και στους ανθρώπους που ζητάνε εργασία”. Αγγελική Παπαδημητρίου, Press & Social Media Coordinator GR/CY, Coca-Cola 3Ε

 

Φωτεινή Γαϊτανλή, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, kariera.gr

«Ενας στους δύο νέους με πτυχίο δεν βρίσκει δουλειά. Αντιστοίχως 6 στους 10 εργοδότες δυσκολεύονται να καλύψουν θέσεις εργασίας. Εχοντας ως kariera.gr μια ευρεία εικόνα για τις ανάγκες της αγοράς, και έχοντας επιμεληθεί για τρίτη χρονιά την μεγαλύτερη έρευνα για τη νέα γενιά εργαζομένων, βλέπουμε τι απασχολεί τους νέους αλλά και τις επιχειρήσεις σήμερα. Το Youth Empowered απαντά ακριβώς σε αυτό. Ενδυναμώνει όσους είναι εκτός αγοράς εργασίας, φέρνοντάς τους κοντά στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, βοηθώντας τους να αναπτύξουν απαραίτητες γνώσεις, προσφέροντας hands-on εκπαίδευση και ευκαιρίες δικτύωσης. Όταν εγώ ήμουν στην αρχή της σταδιοδρομίας μου ήμουν τυχερή και συνάντησα ανθρώπους που μου τα έδωσαν αυτά. Δεν συμβαίνει όμως συνήθως έτσι. Θα ήθελα οι νέοι να έχουν αυτή την ευκαιρία, να βρουν ένα «χέρι» να τους βοηθήσει να πλησιάσουν τον στόχο τους, το όνειρό τους».

 

“Το πρόγραμμα ενδυναμώνει όσους είναι εκτός αγοράς εργασίας, φέρνοντάς τους κοντά στις ανάγκες των εταιρειών, βοηθώντας τους να αναπτύξουν απαραίτητες γνώσεις, προσφέροντας handson εκπαίδευση και ευκαιρίες δικτύωσης”. Φωτεινή Γαϊτανλή, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, kariera.gr

 

Γεωργακόπουλος Γιάννης, εκπαιδευτής στο Youth Empowered, Executive Consultant, Humanis HR Consultants

«Τα σεμινάρια θα είναι περισσότερο βιωματικά παρά θεωρητικά. Σε μια ενότητα για παράδειγμα που η συνολική της διάρκεια είναι τέσσερις ώρες, το θεωρητικό κομμάτι θα είναι μόλις 45-50 λεπτά. Όλο το υπόλοιπο θα εστιάζει στο κομμάτι των δραστηριοτήτων, στην βιωματική εκπαίδευση περισσότερο και στην διαδραστικότητα».

Ανίτα Ποθητού, εκπαιδευτής στο Youth Empowered, Customer Service & Operations Manager, Humanis HR Consultants

«Στα πενθήμερα σεμινάρια, η πρώτη μέρα θα είναι αφιερωμένη στα life skills, τις προσωπικές δηλαδή δεξιότητες και οι επόμενες τέσσερις μέρες θα είναι αφιερωμένες στα business skills, τις επαγγελματικές δεξιότητες».

 

Αλέξανδρος Παπαδάκης, μέντορας στο Youth Empowered, Community & CSR Manager, Coca-cola 3Ε

«Το mentoring χρειάζεται ουσιαστική αφοσίωση απέναντι στον άνθρωπο που έχεις μπροστά σου, ώστε να του δώσεις ουσιαστικά εφόδια, να απαντήσεις στις ερωτήσεις του και να του μεταδώσεις την πραγματική εικόνα των επιχειρήσεων που πολλές φορές διαφέρει από αυτή που έχει ο καθένας στο μυαλό του πριν γνωρίσει από κοντά ένα χώρο. Στόχος μας είναι όσο προχωράμε να ενσωματώνονται όλο και περισσότεροι μέντορες. Επίσης, η ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει το Youth Empowered μας δίνει ακόμα περισσότερες δυνατότητες να αξιοποιήσουμε και τη νέα τεχνολογία για να δώσουμε τα απαραίτητα  εφόδια σε αυτούς που τα χρειάζονται».

 

“Το mentoring χρειάζεται ουσιαστική αφοσίωση απέναντι στον άνθρωπο που έχεις μπροστά σου, ώστε να του μεταδώσεις την πραγματική εικόνα των επιχειρήσεων που πολλές φορές διαφέρει από αυτή που έχει ο καθένας στο μυαλό του πριν γνωρίσει από κοντά ένα χώρο”. Αλέξανδρος Παπαδάκης, μέντορας στο Youth Empowered, Community & CSR Manager, Coca-cola 3Ε

 

Βασίλειος Βέλκος, trainer στα Life Skills στο Youth Empowered, Recruitment & Career Services Manager, kariera.gr

«Ανάμεσα σε αυτά που έχουμε ετοιμάσει είναι να αναλύσουμε την κάθε περίπτωση interview –το τηλεφωνικό interview, το skype interview, το one-to-one interview ή ένα massive event όπως οι Ημέρες Καριέρας (https://careerdays.gr/)- πώς την διαχειρίζομαι, πώς πρέπει να έχω προετοιμαστεί για να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά και τι ακολουθεί μετά το interview».

 

Δημήτρης Καλογεράς, Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος)

«Ο μέντορας εμφανίζεται από τον Όμηρο, ως καθοδηγητής. Στο Youth Empowered οι μέντορες θα στηρίξουν τους νέους ώστε, είτε να σταδιοδρομήσουν στις εταιρείες που θέλουν, είτε και να δοκιμάσουν την τύχη τους ως επιχειρηματίες οι ίδιοι. Εμείς ως ΚΕΜΕΛ θα αναλάβουμε μεταξύ άλλων το mentoring στο κομμάτι του business planning, της κατάστρωσης του επιχειρηματικού σχεδίου δηλαδή, που είναι άκρως απαραίτητο για να απευθυνθεί ο οποιοσδήποτε σε ενδιαφερόμενους επενδυτές».

 

Του Δημήτρη Φαλλιέρου