Σε αυτή την ενότητα θα βλέπουμε τα κυριότερα στατιστικά εργασίας ανά τρίμηνο, όπως αποτυπώνονται στο Kariera.gr. Συγκεκριμένα, τα στατιστικά αφορούν το πρώτο τρίμηνο του 2017, δηλαδή το διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2017 έως και 31 Μαρτίου 2017.

Το πρώτο τρίμηνο του 2017 παρατηρήθηκε μια αύξηση, της τάξεως του 16.65%, στην δημοσίευση θέσεων εργασίας. Ο αριθμός των αιτήσεων κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρσι, κάτι που επιβεβαιώνει ότι το ενδιαφέρον των υποψηφίων για ευκαιρίες απασχόλησης παραμένει σταθερά υψηλό.

Τέλος, το σύνολο των βιογραφικών στη βάση του Kariera.gr αυξήθηκε κατά 11% περίπου, δίνοντας την δυνατότητα στους εργοδότες να εντοπίσουν ακόμα περισσότερα ταλέντα, σε σύγκριση με το 2016.

πηγή: CareerBuilder.com

 

Σελίδες Εύρεσης Εργασίας

Η επισκεψιμότητα των sites εύρεσης εργασίας παρουσίασε άνοδο, πιστοποιώντας για μια ακόμη φορά την προτίμηση των χρηστών στα ψηφιακά μέσα.

πηγή: Alexa.com

 

 

Υποψήφιοι ανά ηλικία

Το πιο δυναμικό ηλικιακό σύνολο των ατόμων που αναζητούν εργασία μέσω internet, είναι αυτό ανάμεσα στα 25 και 34 έτη, ενώ ακολουθεί το ηλικιακό σύνολο από 35 έως 44 έτη.

πηγή: Google Analytics

 

 

Υποψήφιοι ανά φύλο

Σε επίπεδο χρηστών παρατηρήθηκε μικρό προβάδισμα του γυναικείου πληθυσμού έναντι του αντρικού. Την ίδια εικόνα παρουσιάζουν και οι αιτήσεις ανά φύλο.

πηγή: Google Analytics

 

Top 10 κατηγοριών εργασίας με βάση τον αριθμό των δημοσιευμένων θέσεων

Σταθερά, στις πρώτες θέσεις δημοσιευμένων θέσεων εργασίας, βλέπουμε τις κατηγορίες των Πωλήσεων, Εξυπηρέτησης Πελατών και Πληροφορικής, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η άνοδος των Τουριστικών επαγγελμάτων, καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 60% στις ενεργές θέσεις από μήνα σε μήνα για το πρώτο τρίμηνο του 2017.

πηγή: CareerBuilder.com

 

Top 10 κατηγοριών εργασίας με βάση τον αριθμό των αιτήσεων

Παρακάτω βλέπουμε τις συνολικές αιτήσεις ανά κατηγορία εργασίας, για το πρώτο τρίμηνο του 2017. Πρώτες με διαφορά οι κατηγορίες των Πωλήσεων και Εξυπηρέτησης Πελατών, ενώ ακολουθούν οι κατηγορίες των Υποστηρικτικών υπαλλήλων, της Διοίκησης Επιχειρήσεων και των Καταστημάτων Λιανικής.

πηγή: CareerBuilder.com

 

Top 10 κατηγοριών εργασίας με βάση τα εγγεγραμμένα μέλη του kariera.gr

Σε πλήρη αντιστοιχία με τις κατηγορίες των δημοσιευμένων θέσεων, παρατηρούμε ότι τα περισσότερα εγγεγραμμένα μέλη του kariera.gr ανήκουν στο χώρο των Πωλήσεων, ενώ ακολουθούν η Εξυπηρέτηση Πελατών, η Πληροφορική και το Λογιστήριο.

πηγή: CV Database – CareerBuilder.com

 

Βιογραφικά ανά περιοχή

Καμία έκπληξη δεν παρουσιάζεται στην περιοχή διαμονής των ατόμων που αναζητούν εργασία, καθώς η Αθήνα καταλαμβάνει με διαφορά την πρώτη θέση. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και η Κρήτη.

πηγή: CV Database – CareerBuilder.com

 

 

Αιτήσεις ανά εργασιακή εμπειρία

Το μεγαλύτερο ποσοστό των αιτούντων διαθέτουν μεγάλη εργασιακή εμπειρία, μιας και περισσότερες από τις μισές αιτήσεις  πραγματοποιήθηκαν από χρήστες με προϋπηρεσία από 5 ως 25 έτη.

πηγή: CV Database – CareerBuilder.com

 

 

Αιτήσεις ανά επίπεδο εκπαίδευσης

Τέλος, οι περισσότεροι χρήστες που πραγματοποίησαν αιτήσεις διαθέτουν μεταπτυχιακό, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων διαθέτει πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

πηγή: CareerBuilder.com

 

Περιμένουμε τα σχόλιά σας για την χρησιμότητα των παραπάνω στατιστικών, καθώς επίσης και αν θα χρειαζόσασταν περισσότερα για να αποκτήσετε καλύτερη εικόνα της αγοράς εργασίας, τουλάχιστον όπως αυτή καταγράφεται στο νούμερο ένα site εύρεσης εργασίας στην Ελλάδα.

Αλέξανδρος Σταυρόπουλος
Product Manager Kariera.gr