Σας παρουσιάζουμε τα κυριότερα στατιστικά εργασίας για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, όπως αποτυπώνονται στο Kariera.gr. Συγκεκριμένα, τα στατιστικά αφορούν το διάστημα από 1 Απριλίου 2017 έως και 30 Ιουνίου 2017.

Στο δεύτερο τρίμηνο του 2017, κυρίως λόγω της αργίας του Πάσχα και της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου, ο αριθμός των επισκέψεων παρουσίασε μια μικρή πτώση σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2017. Ως λογικό επακόλουθο, ο αριθμός των αιτήσεων παρουσίασε μια μικρή μείωση σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, το σύνολο των βιογραφικών στη βάση του kariera.gr αυξήθηκε κατά 9.73%, δίνοντας την δυνατότητα στους εργοδότες να εντοπίσουν ακόμα περισσότερα ταλέντα, σε σύγκριση με το 2016.

Σελίδες Εύρεσης Εργασίας

Η πτώση της επισκεψιμότητας αποτυπώνεται στο σύνολο των sites εύρεσης εργασίας κάτι που επιβεβαιώνει ότι η πτώση οφείλεται στην περιοδικότητα.

Υποψήφιοι ανά ηλικία

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι το πιο δυναμικό ηλικιακό σύνολο των ατόμων που αναζητούν εργασία μέσω Internet, είναι αυτό ανάμεσα στα 25 και 34 έτη, ενώ ακολουθεί το ηλικιακό σύνολο από 35 έως 44 έτη.

Υποψήφιοι ανά φύλο

Σε αρμονία με το πρώτο τρίμηνο του 2017, παρατηρήθηκε μικρό προβάδισμα του γυναικείου πληθυσμού έναντι του αντρικού.

Σύνολο Θέσεων & Νέες Θέσεις Εργασίας

Οι θέσεις εργασίας που δημοσιεύτηκαν στο kariera.gr παρουσίασαν σταθερή αύξηση ανά μήνα ενώ κατά μέσο όρο το 60.22% των θέσεων είναι καινούργιες θέσεις εργασίας.

Σχέση απασχόλησης

Η συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων που δημοσιεύτηκαν αφορούν εργασία πλήρους απασχόλησης.

Top 10 κατηγοριών εργασίας με βάση τον αριθμό των δημοσιευμένων θέσεων

Σταθερά, στις πρώτες θέσεις δημοσιευμένων θέσεων εργασίας, βλέπουμε τις κατηγορίες των Πωλήσεων, Εξυπηρέτησης Πελατών και Πληροφορικής.

Top 10 κατηγοριών εργασίας με βάση τον αριθμό των αιτήσεων

Παρακάτω βλέπουμε τις συνολικές αιτήσεις ανά κατηγορία εργασίας, για το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Πρώτες με διαφορά οι κατηγορίες των Πωλήσεων και Εξυπηρέτησης Πελατών, ενώ ακολουθούν οι κατηγορίες των Καταστημάτων Λιανικής, της Διοίκησης Επιχειρήσεων και των Υποστηρικτικών υπαλλήλων.

Top 10 κατηγοριών εργασίας με βάση τα εγγεγραμμένα μέλη του kariera.gr

Σε πλήρη αντιστοιχία με τις κατηγορίες των δημοσιευμένων θέσεων, παρατηρούμε ότι τα περισσότερα εγγεγραμμένα μέλη του kariera.gr ανήκουν στο χώρο των Πωλήσεων, ενώ ακολουθούν η Εξυπηρέτηση Πελατών, η Πληροφορική και το Λογιστήριο.

Βιογραφικά ανά περιοχή

Καμία έκπληξη δεν παρουσιάζεται στην περιοχή διαμονής των ατόμων που αναζητούν εργασία, καθώς η Αθήνα καταλαμβάνει με διαφορά την πρώτη θέση. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και η Κρήτη.

Αιτήσεις ανά επίπεδο εκπαίδευσης

Όπως και στο πρώτο τρίμηνο του 2016, οι περισσότεροι χρήστες που πραγματοποίησαν αιτήσεις διαθέτουν μεταπτυχιακό, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων διαθέτει πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αιτήσεις ανά εργασιακή εμπειρία

Τέλος, το μεγαλύτερο ποσοστό των αιτούντων διαθέτουν μεγάλη εργασιακή εμπειρία, μιας και περισσότερες από τις μισές αιτήσεις  πραγματοποιήθηκαν από χρήστες με προϋπηρεσία από 5 ως 25 έτη.

Περιμένουμε τα σχόλιά σας για την χρησιμότητα των παραπάνω στατιστικών, καθώς επίσης και αν θα χρειαζόσασταν περισσότερα για να αποκτήσετε καλύτερη εικόνα της αγοράς εργασίας, τουλάχιστον όπως αυτή καταγράφεται στο νούμερο ένα site εύρεσης εργασίας στην Ελλάδα.

 

Αλέξανδρος Σταυρόπουλος

Product Manager, Kariera.gr