Σε μια αυστηρή επιλογή ανάμεσα σε 154 χώρες, η Ελλάδα με τις σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων που διαθέτει διακρίνεται από τον παγκόσμιο οργανισμό Eduniversal.

Το ελληνικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (ΠΜΣ) στη Διοίκηση Υπηρεσιών της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, βρίσκεται στη λίστα με τα 15 καλύτερα της Ευρώπης, στην 14η θέση, σύμφωνα με τον αναγνωρισμένο οργανισμό Eduniversal. Ο Eduniversal αξιολογεί 1000 κορυφαία Business Schools σε 154 χώρες σε 9 γεωγραφικές ζώνες: Αφρική, Κεντρική Ασία, Ανατολική Ευρώπη, Ευρασία και Μέση Ανατολή, Άπω Ανατολή Ασία, Λατινική Αμερική, Βόρεια Αμερική, Ωκεανία, Δυτική Ευρώπη!

Eduniversal

«Το επίτευγμα αυτό είναι αναμφίβολα αποτέλεσμα της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλλουμε για δεκαετίες», δήλωσε ο Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διευθυντής του ΠΜΣ, καθηγητής Γεώργιος Σιώμκος. «Σημαντική είναι και η συμβολή των ίδιων των αποφοίτων μας, που με την επαγγελματική τους πορεία αποδεικνύουν στην πράξη την υψηλή ποιότητα των σπουδών τους. Όλοι εμείς στη Διοίκηση Επιχειρήσεων είμαστε βαθιά υπερήφανοι για τη διεθνή αναγνώριση και έχουμε απόλυτη επίγνωση της ευθύνης που αυτή συνεπάγεται για το μέλλον. Η συνέχεια θα είναι τουλάχιστον αντάξια της ιστορίας μας, προκειμένου να προσφέρουμε στους τωρινούς και μελλοντικούς αποφοίτους μας ένα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα μέσα και έξω από τα σύνορα της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της γενικής αξιολόγησης, η σχολή διακρίθηκε με 4 «φοίνικες αριστείας» (Palms of Excellence) και χαρακτηρίστηκε «Κορυφαίο Business School με σημαντική παγκόσμια επιρροή».

Στις επόμενες θέσεις στην κατάταξη βρίσκονται και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα. Το Alba Graduate Business School κέρδισε 3 «φοίνικες αριστείας» (Palms of Excellence) και τον τίτλο του «Άριστου Business School με ενισχυμένη παγκόσμια επιρροή».

Με 2 «φοίνικες αριστείας» (Palms of Excellence) διακρίθηκαν εξίσου το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων,  το AGSM Graduate School of Management της Αθήνας και το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας.

Αντιστοίχως, έναν «φοίνικα αριστείας» (Palm of Excellence) κέρδισαν το Icbs Business College και το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οικονομικών του City College.

Ακόμα 6 εκπαιδευτικά ιδρύματα όμως μπήκαν στη λίστα με τα επισήμως Επιλεγμένα από το Eduniversal: το τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Σχολή Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Διεθνές Ελληνικό Πανεπιστήμιο (IHU), η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πατρών, η Σχολή Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και η Σχολή Κοινωνικών, Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

*Το Eduniversal είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός αξιολόγησης και βαθμολόγησης που ειδικεύεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Του Δημήτρη Φαλλιέρου

Copyright: www.shutterstock.com