Στις 18 Μαρτίου έλαβε χώρα για πέμπτη συνεχή χρονιά το TEDx του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η 27μελής ομάδα του TEDxAUEB δημιούργησε το δικό της “μωσαϊκό” και υποδέχθηκε πάνω από 400 delegates στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία ολοκληρωμένη TED εμπειρία.

Η Ελεάνα Αναπολιτάνου, curator της φετινής διοργάνωσης περιγράφει τα ενδιαφέροντα που έλαβαν χώρα:
«Το φετινό “μωσαϊκό” ορίστηκε ως μια μορφή τέχνης αποτελούμενη από μικρά ακανόνιστα κομμάτια διαφόρων υλικών. Σίγουρα όμως, η έννοια του δεν σταμάτησε μόνο εκεί. Οι 12 ομιλητές και τα 4 performances κατάφεραν να προσεγγίσουν με επιτυχία το ”mosaic” από πολλές, απροσδόκητες πλευρές, έχοντας πάντα ως βασικό γνώμονα την ανάδειξη της ποικιλομορφίας. Πέραν αυτών, όμως, σημαντικό ρόλο στη φετινή εμπειρία των delegates έπαιξαν και τα workshops, στα οποία είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν. Από Q&A labs μέχρι ειδικά διαμορφωμένα escape rooms αλλά και DIY πλακάκια, οι delegates κατάφεραν να εμβαθύνουν στο θέμα του μωσαϊκού, να δημιουργήσουν, να συζητήσουν αλλά και να παίξουν, επιστρατεύοντας την κριτική τους σκέψη, με άτομα που δεν γνώριζαν προσωπικά, διατηρώντας έτσι το πνεύμα των TED events.

Για εμάς, τα μέλη της οργανωτικής ομάδας (στα οποία επισήμως πλέον συμπεριλαμβάνεται και η παρουσιάστρια μας για δεύτερη χρονιά, Έλενα Παπαδημητρίου), η συγκεκριμένη μέρα ήταν ανέλπιστα ήρεμη και απολαυστική. Έχοντας τρέξει χωρίς σταματημό τους προηγούμενους μήνες, η μέρα εκείνη ήρθε ως επιβράβευση όλων των προσπαθειών μας. Μιλήσαμε με delegates, κάναμε βόλτες στα περίπτερα των χορηγών, γίναμε δότες μυελού των οστών με τη βοήθεια του Be My Hero, παρακολουθήσαμε ομιλίες, συγκινηθήκαμε και διασκεδάσαμε στο after party που είχαμε ετοιμάσει σε συνεργασία με τον Best 92.6.

Εικοσιεπτά (27) άγνωστοι μέχρι πριν 7 μήνες κατάφεραν να γίνουν μία ομάδα και πάνω από όλα μία παρέα, πράγμα που πιστεύουμε πως αντικατοπτρίστηκε στην επιτυχία του φετινού event. Το TEDxAUEB ανανεώνει λοιπόν το ραντεβού του για την άνοιξη του 2018, με νέο θέμα και ανανεωμένη ομάδα».

TEDxAUEB

H δημοσιογράφος Ελενα Παπαδημητρίου (ΣΚΑΙ τηλεόραση και ραδιόφωνο), οικοδέσποινα του event μιλά για τη δική της εμπειρία:

«Όταν η ομάδα του TEDxAUEB μου πρότεινε να είμαι η οικοδέσποινα του event για δεύτερη χρονιά, δεν είχα κανέναν λόγο να αρνηθώ. Αντιθέτως είχα πολλούς λόγους να δεχτώ. Εκτός από την χρόνια ενασχόλησή μου στα TED event, ο βασικός λόγος ήταν ότι θα δούλευα με αυτήν την ομάδα των παιδιών. Τα φρέσκα, κοφτερά, καθαρά και τολμηρά μυαλά τους που θαυμάζω απεριόριστα, οι ιδέες τους, το κέφι που έχουν να δουλέψουν και ο τόσο επαγγελματικός και προχωρημένος πια τρόπος που δουλεύουν χωρίς να χάνουν τη νιότη, το χιούμορ και τον αυθορμητισμό τους, είναι για μένα δώρο. Το πιο υγιεινό, το απόλυτα αβλαβές χάπι της δικής μου χαράς. Το mosaic που πρότειναν φέτος ήταν πολύχρωμο, πολυεπίπεδο, πολυτάλαντο και πάρα πολύ “νόστιμο”, όπως ακριβώς αυτή η ομάδα!» 

 

Της Μίας Κόλλια