Ολο και περισσότερες έρευνες ορίζουν ως νούμερο ένα κριτήριο επιλογής εργασίας την εμπιστοσύνη. Γιατί ναι, αυτή κερδίζει και το χρήμα.

Ξέρω… μειδιάτε λίγο ειρωνικά πίσω από την πλάτη μου, αλλά αλήθεια δεν είναι δικά μου συμπεράσματα αυτά, αλλά η ουσία των πραγμάτων μετά από χρόνια ερευνών και μελετών. Οποια έρευνα λοιπόν και αν ανοίξω από όλον τον κόσμο ορίζει ως βασικό κριτήριο επιλογής δουλειάς την εμπιστοσύνη –είτε στο πρόσωπο του ίδιου του εργοδότη είτε στην εταιρεία. Δεν αναφερόμαστε προφανώς σε ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε και συνεπώς δεν έχουν την παραμικρή πολυτέλεια για κριτήριο επιλογής, αλλά για εκείνους που αντέχουν να επιλέξουν. Από αυτούς μάλιστα, ένα ικανό ποσοστό που δεν είναι και στην καλύτερη μοίρα σε σχέση με την ομάδα ανθρώπων στην οποία αναφερόμαστε, δεν προτάσει τον μισθό ως σημαντικότερο κριτήριο επιλογής εργασίας.

Τι σημαίνει, λοιπόν, εμπιστοσύνη; Γιατί, εκτός της προσωπικής μας ζωής, την αξιολογούμε τόσο ψηλά και στον εργασιακό τομέα; Διότι ισοπεδώνει την ανασφάλεια. Σε δύσκολες εποχές, ειδικά σε αυτές που είναι από τις πιο δύσκολες που έχει ζήσει η χώρα μας την τελευταία 20ετία, το άγχος, το στρες, η αγωνία και ο φόβος ορίζουν τις ζωές των ανθρώπων. Η φράση «δεν ξέρεις ποτέ τι σου ξημερώνει» αληθεύει πέρα και για πέρα και δεν είναι λίγοι όσοι το βίωσαν στο πετσί τους. Και αν έχεις βιώσει κάτι τέτοιο, γιατί να αποζητάς 200 ευρώ παραπάνω με το ρίσκο να μην έχεις τίποτα μετά από λίγο, αντί να επιλέξεις έναν μικρότερο μισθό αλλά με τη σιγουριά ότι θα τον έχεις και αύριο και μεθαύριο; Και μάλιστα, αν έχεις εμπιστοσύνη σε μια εταιρεία ή σε έναν εργοδότη, σημαίνει πως διακρίνεις στοιχεία που σε κάνουν να τον εκτιμάς και άρα αυξάνουν οι θετικοί παράγοντες. Μάλλον δεν είναι μόνο που δεν φοβάσαι μήπως μείνεις άνεργος μετά από λίγο, αλλά απολαμβάνεις και μια αξιοπρεπή και αξιοκρατική συμπεριφορά στο γραφείο, νιώθεις έναν αλληλοσεβασμό και αλληλοεκτίμηση.

Το άγχος της ανασφάλειας αλλά και το στρες που προκαλούν οι κακές εργασιακές συνθήκες επιδεινώνουν καθοριστικά την καθημερινότητα των ανθρώπων. Διαλύουν οικογένειες και συχνά δημιουργούν σοβαρές αρρώστιες. Είναι επόμενο λοιπόν, ο καθένας από εμάς να επαναπροσδιορίζει τον κύκλο του, να βάζει όρια ακόμη και στους πιο κοντικούς του ανθρώπους και να αξιολογεί εκ νέου τι μετράει περισσότερο στον εργασιακό του τομέα. Γιατί η εμπιστοσύνη σε χαλαρώνει και συνεπώς αποδίδεις καλύτερα, είσαι πιο ευτυχισμένος στο σπίτι σου και ακολούθως  πιο κεφάτος στη δουλειά σου κάθε μέρα. Και όλα, συνήθως, φέρνουν και τα πολυπόθητα παραπάνω χρήματα!

Μία Κόλλια, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr

Παρακαλούμε διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια που το περιεχόμενό τους δεν συμμορφώνεται με αυτούς τους όρους, είναι υβριστικά ή προσβλητικά, θα διαγράφονται. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων που τηρείτε την πολιτική εύρυθμης λειτουργίας και διαλόγου της σελίδας μας.

Αφήστε το σχόλιό σας…