Έρευνες που μας έρχονται από το εξωτερικό – κι όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ό,τι γίνεται “εκτός”, αργά ή γρήγορα φτάνει και στο κατώφλι μας – δείχνουν πως οι εργαζόμενοι στην εποχή μας περνούν πάνω από το 35% του χρόνου της εβδομάδας τους στο χώρο εργασίας τους. Έτσι, αρκετές πολυεθνικές θέλησαν να αλλάξουν το σκηνικό, αρχής γενόμενης από το 2015, καταργώντας τις εξαντλητικές υπερωρίες και επαναφέροντας το παλιό, κλασικό ωράριο 9:00-5:00. Κι αυτό, ώστε οι εργαζόμενοι να γίνουν ξανά αποδοτικοί και πιο ικανοποιημένοι.

Από το 2014 κιόλας, συγκεκριμένα η Google και η Daimler, ξεκίνησαν, η πρώτη να αναγκάζει τους υπαλλήλους της να αφήνουν τις ηλεκτρονικές συσκευές τους (κινητά, laptop) στο χώρο της εργασίας τους, ώστε να αποφορτίζονται ουσιαστικά, ψυχολογικά και σωματικά στο σπίτι τους, και η γερμανική βιομηχανία προχώρησε σε διαγραφή όλων των email των εργαζομένων της, όταν αυτοί έλειπαν σε διακοπές.

Το σχέδιο λοιπόν, είναι να τηρηθεί πιστά το πατροπαράδοτο οκτάωρο κι όσοι κάνουν υπερωρίες, θα φαίνονται πλέον… ως “οι νέοι τεμπέληδες”. Κοινώς, θα ανταμείβονται μόνο όσοι παράγουν περισσότερο εντός του οκταώρου (θα εξαντλούνται τα περιθώρια απόδοσης ενός υπαλλήλου), σε αντίθεση με όσους μένουν στο γραφείο παραπάνω ώρες για να κάνουν επίδειξη στον προϊστάμενό τους. Μια τέτοια αλλαγή βέβαια θα γίνει πολύ δύσκολα αποδεκτή, αν εξαιρέσουμε τους σκληρά εργαζόμενους που τα παιδιά τους θα μπορέσουν επιτέλους να βλέπουν περισσότερο και πιο συχνά τον πατέρα τους ή τη μητέρα τους, και οι σύζυγοι θα περνάνε περισσότερο εποικοδομητικό χρόνο μαζί.

Σε άρθρο των Financial Times αναφέρεται πως πολλές εταιρίες, θα επιδιώξουν τον κανόνα της απλότητας, π.χ. λιγότερα ανούσια meeting, άσκοπες συναντήσεις, λιγότερη εταιρική αλληλογραφία, κ.τ.λ.. Επίσης αναφέρει πως, “πολλές επιχειρήσεις θα αποτύχουν να συμμορφωθούν με το νέο καθεστώς, καθώς θα συνεχίσουν να είναι έρμαια της γραφειοκρατίας και της κωλυσιεργίας, ενώ μαζί με την τάση για «περισσότερη εργασία», σιγά σιγά θα μας αποχαιρετήσει και η τάση για όσο το δυνατόν περισσότερη σωματική άσκηση και εκγύμναση στο χώρο εργασίας”.

Ας σταθούμε λοιπόν στην ουσία· ήρθε η ώρα οι επιχειρήσεις να αντιληφθούν πλήρως την αδυναμία και την ανισορροπία που φέρει το εργασιακό καθεστώς που ισχύει με όλες τις προαναφερόμενες εξαντλητικές προθεσμίες και τα ωράρια. Η υποχρέωση να μένει ο εργαζόμενος μέχρι αργά στην εργασία του, έχει πάρει πλέον υπόσταση απειλής για την υγεία του, τόσο την ψυχική, τη συναισθηματική όσο και τη σωματική.

“Ουκ εν τω πολλώ το ευ”, σωστά;

Έθελ Αγγελάτου, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr

Παρακαλούμε διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια που το περιεχόμενό τους δεν συμμορφώνεται με αυτούς τους όρους, είναι υβριστικά ή προσβλητικά, θα διαγράφονται. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων που τηρείτε την πολιτική εύρυθμης λειτουργίας και διαλόγου της σελίδας μας.

Αφήστε το σχόλιό σας…