Έρευνα του καλοκαιριού που μας πέρασε παρουσιάζει αισιόδοξα στοιχεία για την εργασία. Κρατάμε τα τρία που αφορούν καίρια και κρίσιμα ζητήματα και τα βλέπουμε και με άλλα μάτια.

Καθορίζει η πρώτη δουλειά το υπόλοιπο της καριέρας;
Σύμφωνα με τους Έλληνες εργαζόμενους, αυτό δεν είναι απαραίτητο. Περισσότεροι από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων (67%) πιστεύουν ότι η πρώτη δουλειά ενός ατόμου δεν καθορίζει το υπόλοιπο της καριέρας του. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην Τουρκία, την Κίνα και την Ινδία, όπου μεταξύ 74% και 82% των εργαζομένων εκτιμούν, ότι η πρώτη τους δουλειά έχει μεγάλο αντίκτυπο για το υπόλοιπο της καριέρας τους.
Επίσης, το 48% στην Ελλάδα δήλωσε, ότι, όταν εισήλθε στην αγορά εργασίας, βρήκε την πρώτη του δουλειά από σύμπτωση, ενώ το ίδιο ποσοστό (48%) πιστεύει πως είναι σε θέση να αλλάξει καριέρα, ανά πάσα στιγμή.

### Τώρα, αυτό το αποτέλεσμα κρίνεται αισιόδοξο μάλλον επειδή ζούμε σε καιρό κρίσης με την έννοια ότι πολλοί νέοι άνθρωποι αναγκάζονται να μπουν στην αγορά εργασίας κάνοντας «οποιαδήποτε» δουλειά, λόγω ανάγκης και έλλειψης θέσεων ενώ αργότερα είναι πιθανότερο να καταφέρουν να απασχοληθούν στον τομέα τους. Τώρα, γιατί αυτό δεν ισχύει σε Τουρκία, Κίνα, Ινδία, δεν μπορώ να το κρίνω αλλά τουλάχιστον για τις δύο τελευταίες είναι πιο κατανοητό.  Ελπιδοφόρο πολύ ακούγεται το 48% που πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει δουλειά. Από την πίστη βέβαια μέχρι την υλοποίηση, ο δρόμος μπορεί να είναι μακρύς, αλλά κάτι είναι και αυτό. Πάντως, εκτός εξαιρέσεων, οι περισσότεροι ξεκινούν να δουλεύουν απλώς για να δουλέψουν κάπου και να βγάζουν χρήματα. Είναι τυχεροί όσοι καταφέρνουν από την αρχή τη δουλειά των ονείρων τους, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα έλθουν και άλλοι να ταράξουν τα νερά μετά. Άσε που όταν βγάζεις κάποια χρήματα, μπορείς παράλληλα να αναζητάς το πρέπον για σένα με μεγαλύτερη ηρεμία.

Μπορεί η προσωρινή απασχόληση να οδηγήσει σε μία μόνιμη θέση εργασίας;
Το 78% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα πιστεύει, ότι η καλύτερη διαδρομή για την εξασφάλιση μίας μόνιμης θέσης εργασίας περνά μέσα από την ανάληψη προσωρινής απασχόλησης. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες (51%) πιστεύουν, ότι η προσωρινή εργασία αφορά μόνο στους νέους, παρά το γεγονός, ότι 59% σε όλο το φάσμα των ηλικιών δήλωσαν, ότι αν ήταν άνεργοι, θα απευθύνονταν σε γραφείο εύρεσης προσωρινής εργασίας, προκειμένου να βρουν μία θέση εργασίας.
###  Γίνεται πολύς λόγος για τη μερική αλλά και την προσωρινή απασχόληση. Εννοείται όμως αυτό που αποκαλύπτει το μεγάλο ποσοστό του 78%: όταν έχεις την ευκαιρία να δείξεις την αξία σου, έστω και για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό αποτελεί μια τεράστια παρακαταθήκη. Δυστυχώς, μπορεί να στοιχίσει τη δουλειά σε κάποιον άλλον, όμως μιλάμε για όποιον βρεθεί στη συγκυρία να αποδείξει πόσο χρήσιμος μπορεί να είναι σε μια δουλειά. Ό,τι και να λες, όσα πτυχία και να έχεις, άλλο είναι να πράττεις. Κερδίζεις εμπιστοσύνη και την αληθινή πιστοποίηση των ικανοτήτων σου.  

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας, είναι ευκαιρία ή απειλή για τους εργαζομένους;
Το 13% των Ελλήνων εργαζομένων θεωρεί, ότι θα βρεθεί χωρίς δουλειά, λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας, ενώ το 75% πιστεύει, ότι οι βελτιώσεις στην τεχνολογία θα επηρεάσουν τη θέση του κατά τα προσεχή έτη. Είναι αξιοσημείωτο, από την άλλη πλευρά, ότι ένα συντριπτικό 79% βλέπει την αυξανόμενη επίδραση της τεχνολογίας ως μία ευκαιρία στη δουλειά του.
### «Ήξεις Αφήξεις» δηλαδή… Οι μεγαλύτεροι φυσιολογικά φοβούνται ότι μπορεί να υπολείπονται σε σχέση με τους νέους που η επαφή με την τεχνολογία είναι παιχνιδάκι, όμως ταυτόχρονα ελπίζουν πως αυτή η δύναμη, θα τους φανεί χρήσιμη κάποια στιγμή. Είναι γεγονός, και το προσυπογράφω από προσωπική πείρα, ότι μπορεί να αισθανθείς ως και αναλφάβητος αν έχεις μεγαλώσει στη γενιά που δούλεψε και χωρίς υπολογιστές. Είναι γεγονός όμως και ότι η τεχνολογία, παρότι «τρώει» θέσεις, δημιουργεί και καινούργιες. Άρα, το μόνο που μας μένει είναι η μελέτη και η ενημέρωση. Καλώς ή κακώς, σε αυτό ζούμε και αυτό πρέπει να γνωρίσουμε σε όλη του τη διάσταση.   

>>>  Όλη η έρευνα εδώ.

Μία Κόλλια, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr

Αφήστε το σχόλιό σας…