Χωρίς να θέλω να ακουστώ σαν υπουργείο Εσωτερικών που προσπαθεί να δελεάσει εργαζομένους στη χώρα του με τεχνάσματα μάρκετινγκ, αν έχεις τη σωστή ειδικότητα και εμπειρία, τότε η Αγγλία είναι το καλύτερο μέρος για εσένα. Καθώς συνεχίζεται το ενδιαφέρον για την κατάσταση της οικονομίας, το κίνητρο για να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα της Αγγλίας γίνεται ακόμη πιο σημαντικό. Αλλά η έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων έχει γίνει ένα σημαντικό οικονομικό εμπόδιο. Οι ακόλουθες καριέρες έχουν αυτήν τη στιγμή τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρώπων και την ίδια στιγμή προσφέρουν δυνατότητες για μια γρήγορη προαγωγή.

Σύμβουλοι IT
Η ζήτηση σε εξειδικευμένους εργαζομένους IT είναι εδώ και έξι χρόνια στο αποκορύφωμά της και αναμένεται να ανθήσει το 2008 με ποσοστά ανάπτυξης 6% και 10% και αύξηση σε εβδομαδιαίους μισθούς 100 λίρες μέσο όρο, σύμφωνα με τον αγγλικό ΟΑΕΔ (REC). Στην αναφορά της, η REC προτείνει ότι αυτή η ζήτηση σε στελέχη IT είναι επικεφαλής μιας αυξανόμενης εταιρικής επένδυσης, καθώς αφενός οι επιχειρήσεις μεταφέρουν όλο και περισσότερες από τις επαγγελματικές λειτουργίες τους στο Διαδίκτυο και αφετέρου υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός εργαζομένων που προτιμούν να εργάζονται περισσότερο στο σπίτι. Το αγγλικό κράτος, για παράδειγμα, ξοδεύει αυτήν τη στιγμή πάνω από 15 τρισ. λίρες κάθε χρόνο προσλαμβάνοντας εξωτερικούς συνεργάτες IT για να εκτελέσουν καθημερινές δουλειές (το ισότιμο 20 νέων σταδίων Γουέμπλεϊ ανά χρόνο) εξαιτίας της εσωτερικής έλλειψης γνώσεων ΙΤ. Τέτοια είναι η ζήτηση σε προσωπικό IT που οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 3% κατά το τελευταίο τετράμηνο του 2007, κάνοντας τον μέσο μισθό 40.300 λίρες. Παρόλα αυτά και ενώ η εικόνα για δουλειές IT είναι θετική, ο ίδιος ο κλάδος γνωρίζει ένα έλλειμμα νεοεισερχομένων χρόνο με τον χρόνο. Πράγματι, μια αναφορά που δημοσιεύθηκε από τη Βρετανική Κοινωνία Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (BCS) προειδοποίησε ότι «η ζήτηση σε εξειδικευμένους IT επαγγελματίες θα εμποδιστεί από ένα έλλειμμα της τάξεως του 25% αποφοίτων ηλεκτρονικών υπολογιστών μέσα στο 2009 και… οι δημόσιες υπηρεσίες θα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα από τις ιδιωτικές εταιρίες». Και από το 2002 έχει υπάρξει μια πτώση κατά 50% σε αιτήσεις για πτυχία σχετικά με τους υπολογιστές. Έτσι, με λιγότερους από 20.000 νέους IT πτυχιούχους, οι οποίοι να προκύπτουν από πανεπιστήμια κάθε χρόνο, η BCS προβλέπει ότι το προσωπικό IT με υψηλές γνώσεις λογισμικού θα είναι χρήσιμο «αγαθό» μέσα στο 2008.

Δάσκαλοι
Η κυβέρνηση είπε «Βάλε τον νου σου να δουλέψει» και πρόσφερε το δελεαστικό ποσό των 5.000 λιρών ως «πολύτιμο καλωσόρισμα» για να προσελκύσει νέους δασκάλους στο επάγγελμα. Αλλά το γεγονός παραμένει ότι η Υπηρεσία Εκπαίδευσης Δασκάλων της Κυβερνήσεως ακόμη παλεύει για να συμπληρώσει τις 32.000 κενές θέσεις που χρειάζονται κάθε χρόνο. Πάνω από 100.000 δάσκαλοι άφησαν το επάγγελμα μεταξύ του 2000 και του 2005, κάτι το οποίο έχει οδηγήσει τους αναλυτές στο να πιστεύουν ότι κάποιοι άνθρωποι μπαίνουν στο επάγγελμα για μικρές περιόδους προκειμένου να ανταμειφθούν με τις οικονομικές επιβραβεύσεις. Όμως, μέσα στο 2007 σχεδόν 40.000 άνθρωποι άρχισαν να παίρνουν μαθήματα διδασκαλίας και κάθε χρόνο 12.000 δάσκαλοι επιστρέφουν στις θέσεις τους μετά από μια προσωρινή διακοπή. Νέοι πτυχιούχοι δάσκαλοι αρχίζουν στο βασικό μισθολογικό κλιμάκιο, το οποίο αυξάνεται εντυπωσιακά από 19.000 σε 28.000 και σε 33.000 λίρες όταν οι δάσκαλοι «περνούν την αφετηρία».

Υδραυλικοί
Η πολιτική τακτική της κυβέρνησης να οδηγεί όλο και περισσότερους ανθρώπους στην ανώτατη εκπαίδευση κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό εργαζομένων με κατοχή πτυχίου στην Αγγλία, αλλά είχε κόστος. Η πρόσβαση στα πανεπιστήμια έχει γίνει πιο εύκολη και οι τελειόφοιτοι λυκείου προτιμούν όλο και περισσότερο να πάνε στο πανεπιστήμιο αντί να μάθουν μια «τέχνη». Όντως, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Υδραυλικών υπάρχουν πάνω από 29.000 κενές θέσεις για υδραυλικούς και αυτές αναπτύσσονται ταχέως. Και παρότι η απότομη αύξηση των κατασκευών δίνει σημάδια αποκορύφωσης, το γεγονός παραμένει ότι οι κατασκευές και ο αριθμός των νέων κατασκευών είναι στα ανώτερα επίπεδά τους εδώ και 100 χρόνια, που θα πει ότι χρειάζονται πιο πολλοί εργαζόμενοι. Οι μισθοί φτάνουν τις 24.000 λίρες μέσο όρο. Παρόλα αυτά, ένας υδραυλικός που είναι ελεύθερος επαγγελματίας ξεπερνά, κατά τα λεγόμενα, τις 50.000 λίρες τον χρόνο. Έτσι δεν ξαφνιάζει το γεγονός ότι τα αγόρια από το Auf Wiedersehen Pet γύρισαν στην «κατακαημένη πατρίδα» (Αγγλία) αφού είχαν πρώτα δουλέψει στη Γερμανία.

Μαίες
Η Αγγλία αντιμετωπίζει μια χρόνια έλλειψη σε μαίες και η κατάσταση πρόκειται να χειροτερέψει αν η κυβέρνηση δεν προσελκύσει πιο πολλούς ανθρώπους στον τομέα αυτόν. Το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια από τον αυξανόμενο δείκτη γεννητικότητας και το γεγονός ότι ένα υψηλό ποσοστό μαιών αναμένεται να συνταξιοδοτηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια. Από το 2001 έχει υπάρξει μια αύξηση κατά 2,5% στον δείκτη γεννητικότητας, ενώ ο αριθμός των μαιών έχει αυξηθεί μόνο κατά 4,5%, βάσει επίσημων στοιχείων. Αυτήν τη στιγμή στην Αγγλία υπάρχουν μόνο 25.000 μαίες, αλλά το 55% δουλεύει με μερική απασχόληση και το Βασιλικό Κολέγιο Μαιών υποστηρίζει ότι χρειάζονται τουλάχιστον άλλες 10.000 μαίες. Ο ελάχιστος αρχικός μισθός για νέες μαίες πτυχιούχους στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι 19.166 λίρες. Και μετά από κάποια χρόνια στην πλάτη, οι μαίες θα παίρνουν 24.000 λίρες τον χρόνο με αύξηση στις 36.400 λίρες στο επίπεδο της προϊσταμένης και 73.000 λίρες σε διευθυντικό επίπεδο.

Κοινωνικοί λειτουργοί
Οι στατιστικές συνιστούν ότι την παρούσα περίοδο στην Αγγλία οι κοινωνικοί λειτουργοί ανέρχονται στο 1,2 εκατομμύρια. Αλλά χρειάζεται τουλάχιστον ένα 12% για να καλυφθούν οι ανάγκες, κυρίως χάρη στον αυξανόμενο αριθμό μεταναστών που έρχονται στην Αγγλία, τον γηραιότερο πληθυσμό, συνδυασμένο με μια αυξανόμενη ανησυχία για τη φροντίδα των παιδιών ειδικά μετά την τραγωδία της μικρής Βικτόρια Κλιμπί και των δύο 10χρονων κοριτσιών που δολοφονήθηκαν στο Σόχαμ της Αγγλίας. Η εγγραφή και η διατήρηση του προσωπικού παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες του κλάδου, κυρίως εξαιτίας των πολλών ωρών εργασίας και του χαμηλού μισθού που παίρνουν οι εργαζόμενοι. Πράγματι, κάποιες έρευνες έχουν τεκμηριώσει πως οι νέοι εξειδικευμένοι κοινωνικοί λειτουργοί έχουν χαμηλότερες απολαβές από τους μη ειδικευμένους εργαζομένους σε τηλεφωνικά κέντρα. Ωστόσο, τα επίπεδα ικανοποίησης από τη δουλειά παραμένουν ψηλά, με πολλούς εργαζομένους να τρέφονται από το γεγονός ότι «κάνουν τη διαφορά». Και μετά από τρία χρόνια προϋπηρεσίας, το μέσο εισόδημα ενός κοινωνικού λειτουργού αυξάνεται σε 21.000-35.000 λίρες τον χρόνο.

Εργασιοθεραπευτές
Με το 72% των τοπικών αρχών να αναφέρει δυσκολίες στην ανεύρεση στελεχών, η ζήτηση εργασιοθεραπευτών είναι μεγάλη και αυξανόμενη. Όντως, επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι σε οποιαδήποτε στιγμή οι τοπικές αρχές μπορούν να καλύψουν ένα 15% σε κενές θέσεις εργασιοθεραπευτών. Οι νέοι εξειδικευμένοι θεραπευτές βγάζουν μεταξύ 19.000 και 24.800 λιρών, ενώ οι πιο ειδικευμένοι μπορούν να φτάσουν τις 36.400 λίρες και οι θέσεις συμβούλων τις 50.700 λίρες.

Μηχανικοί
Έρευνα από το Κολέγιο Χένλεϊ Μάνατζμεντ για τη Βασιλική Ακαδημία Μηχανικών αποκάλυψε ότι μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια, μέχρι το 2004, ο αριθμός των φοιτητών που επέλεγαν να σπουδάσουν μηχανολογία στο πανεπιστήμιο παρέμεινε σταθερός στους 25.000. Αλλά αυτό που είναι ακόμη πιο απελπιστικό είναι το γεγονός ότι λιγότεροι από τους μισούς σπουδαστές επιλέγουν να μπουν στο επάγγελμα μετά την αποφοίτησή τους. Αυτό αφήνει την Αγγλία με ένα έλλειμμα περίπου 20.000 θέσεων, σύμφωνα με τον Σύλλογο Τεχνικών Συμβούλων τον Οκτώβριο του 2007. Ένας εκφωνητής είπε ότι «χρειαζόμαστε στρατό, ναυτικό και αεροπορία μηχανικών» για να πραγματοποιηθούν τα μηχανολογικά σχέδια που χρειάζεται η χώρα. Αντιθέτως, σχεδόν μισό εκατομμύριο μηχανικοί αποφοιτούν κάθε χρόνο στην Ινδία και στην Κίνα. Ο Κρις Γουάιζ, ο μηχανικός που βρίσκεται πίσω από τη Γέφυρα του Λονδίνου για τη Χιλιετία και σχεδιαστής του ποδηλατοδρομίου για τους Ολυμπιακούς του 2012, είπε ότι η ζήτηση σε μηχανικούς έχει πρόσφατα αυξηθεί γιατί αντιμετωπίζουμε «κλιματολογικές αλλαγές, πληθυσμιακή αύξηση, αυξανόμενο πλούτο και έναν πληθυσμό που μεγαλώνει». Οι νέοι πτυχιούχοι μηχανικοί θα βγάζουν περίπου 17.000-24.000 λίρες ετησίως, το οποίο θα αυξηθεί σε 25.000-45.000 λίρες μετά τα πέντε χρόνια εργασιακής εμπειρίας.