Στην προηγούμενη ενότητα, έθιξα την ατμόσφαιρα και τα συναισθήματα που βιώνει ένας εργαζόμενος, όταν ο Manager του στέκεται «λίγος» στις επαγγελματικές περιστάσεις, δεν αποτελεί πρότυπο στο χώρο εργασίας και αδυνατεί να συμβάλλει στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των υφισταμένων του.

Της Έθελ Αγγελάτου,

Εσείς οι εργαζόμενοι, όμως, πότε κοιτάξατε τον εαυτό σας στον καθρέφτη τελευταία φορά;

Το ζήτημα δεν είναι να είναι κρίνετε μόνο πού σφάλουν οι άλλοι και πότε ή πόσο συχνά σας αδικούν. Το ζήτημα είναι να έχετε τη δύναμη και την ειλικρίνεια, να εξετάσετε πώς και πόσο συμβάλλετε κι εσείς στη δύσκολη πραγματικότητα που έχει ενδεχομένως κορυφωθεί στην αναμεταξύ σας επαγγελματική σχέση με τον ανώτερό σας. Για να μην γράφω όμως γενικότητες, θα αναλύσω μερικά υπαρκτά θέματα που έχουν τύχει τόσο σε εμένα ως εργοδότη, όσο και σε άλλους, από ένα άτυπο γκάλοπ που πραγματοποίησα τον τελευταίο μήνα. Μάλιστα, η έρευνά μου δεν απευθύνθηκε σε εργοδότες και Managers, αλλά σε εργαζόμενους νεαρής ηλικίας, θέτοντάς τους την πρόκληση να κοιτάξουν καλά μέσα τους και να παραδεχτούν λάθη που κάνουν στις πρώτες εργασιακές τους σχέσεις. Ιδού και τα αποτελέσματα της έρευνας:

Όταν το λάθος σε «χτυπάει» κατάμουτρα

Πόσο εύκολο είναι τελικά να αναγνωρίζετε τα λάθη σας; Πολλοί δηλώνουν ότι δεν κατάλαβαν ότι τα έπραξαν, αλλά πάνω σε αυτό θα πω ότι το «στομάχι» μας πάντα φροντίζει να δίνει τα ανάλογα σήματα όταν κάτι δεν πάει καλά. Μέσα σας γνωρίζετε πολύ καλά πότε έχετε σφάλει, και ακριβώς λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης, συχνά επιλέγετε να αμυνθείτε, να επιτεθείτε, και σίγουρα να καλύψετε το λάθος όσο το δυνατόν καλύτερα. Πόσο πιο απλά θα ήταν όλα αν «βγαίνατε μπροστά» και παραδεχόσασταν ότι χρειάζεστε βοήθεια και πως με αυτή την ενέργεια παραδοχής επιλέγετε

Θα μείνω, πίστεψέ με

Έχεις πει όλη την αλήθεια σχετικά με το άμεσο μέλλον και τη διαθεσιμότητα σου; Μήπως θεώρησες σωστό να δεσμευτείς χρονικά για μεγαλύτερο διάστημα από ότι σχεδιάζεις να αφιερώσεις στο ρόλο, την επιχείρηση και τον αντίστοιχο προϊστάμενο θέσης; Αν αλλάζατε θέσεις με τον εργοδότη σου κι έφτανε η στιγμή να χάσεις όσους επένδυσες για να εκπαιδεύσεις και να διατηρήσεις στο πλευρό σου, τί θα σκεφτόσουν και τί θα έπραττες για να προστατέψεις την παραγωγή έργου;

Αν δεν με χτυπήσεις στην πλάτη, μην περιμένεις να δεις προκοπή

Πόσοι εργαζόμενοι πραγματοποιούν το συγκεκριμένο σφάλμα, σταματώντας να δείχνουν τις δυνατότητες τους ή και να αξιοποιούν τις δεξιότητές τους, μόνο και μόνο επειδή ο προϊστάμενός τους δεν αναγνωρίζει την πρόθεση και την ποιότητα της εργασίας τους.  Αρχικά, όποια και να είναι η συμβολή σας, θα έπρεπε κατά κύριο λόγο να έχει κάνει με προσωπικά σας κίνητρα να αναπτυχθείτε επαγγελματικά και σε δεύτερο λόγο για την αναγνώριση που θα λάβετε. Η διαφορά που θα προσέξετε στην παραγωγή έργου και τη χροιά που θα αποκαλυφθεί την εργασιακή σχέση, θα είναι τεράστια. Αν, όμως, επιλέξετε να αποσύρετε μέρα με τη μέρα όσα κάποτε δεσμευθήκατε να παραδίδετε κατά την εργασία σας, θα φανεί. Βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Κι η αγορά είναι πολύ μικρή για να δίνονται λάθος εντυπώσεις.

…κι αυτές ήταν πολύ λίγες από τις παραδοχές που έφτασαν στα αυτιά μου.

Photo by Annie Spratt on Unsplash