Βιώσιμες λύσεις και μέτρα για την αποφυγή του φαινομένου της «χαμένης γενιάς», το οποίο απειλεί κυρίως τους νέους από την ανεργία, αλλά και την ανάπτυξη των εθνικών οικονομιών παρουσίασε η ManpowerGroup στο Φόρουμ για την Απασχόληση των Νέων που διοργάνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας (ILO) στις 23-25 Μαΐου, στη Γενεύη.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία η ανεργία των νέων από 15-24 ετών στην Ελλάδα φτάνει το 53,8%, στην Ευρώπη των 27 το 22,6%, στην Ευρωζώνη το 22,1% και παγκοσμίως το 12,7%.
Στο Φόρουμ του ILO, η ManpowerGroup μέσα από τη μελέτη «Ζητούνται: Νέοι με Ενέργεια και Θέληση για Καριέρα» προτείνει σε επιχειρήσεις και οργανισμούς τέσσερις δεσμίδες λύσεων για την αντιμετώπιση του ζητήματος της ανεργίας των νέων:

Συμμετοχή σε σχολικά προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού: Μέσω της συνεργασίας τους με σχολεία και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών συμβουλευτικής προς τους νέους, τη στιγμή που οι μαθητές καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για το επαγγελματικό τους μέλλον.
Προώθηση μιας πιο θετικής εικόνας για την επαγγελματική εκπαίδευση: Η ετήσια Έρευνα Έλλειψης Ταλέντου της ManpowerGroup εντοπίζει ένα συνεχιζόμενο έλλειμμα ανθρώπινου δυναμικού με τεχνική κατάρτιση. Όμως, τα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης θεωρούνται κατώτερα των ακαδημαϊκών, γεγονός που εμποδίζει τους νέους να στραφούν σε αυτά. Οι νέοι, ειδικά εκείνοι που κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν τη βασική εκπαίδευση, θα πρέπει να ενημερωθούν τόσο για την υψηλή ζήτηση που παρατηρείται στην αγορά για καταρτισμένους τεχνικούς και τεχνίτες, όσο και για τις ανταγωνιστικές αμοιβές.
Δημιουργία και συμμετοχή σε προγράμματα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας: Οι νέοι πρέπει να αποκτήσουν την απαιτούμενη εμπειρία που θα αποδεικνύει στους εργοδότες ότι είναι ικανοί να εφαρμόσουν τις ικανότητές τους σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον. Προγράμματα πρακτικής άσκησης, έργα συγκεκριμένης διάρκειας και προσωρινή απασχόληση είναι μερικές από τις λύσεις που βοηθούν τους νέους να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και να αποδείξουν στους μελλοντικούς τους εργοδότες ότι μπορούν να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στο εργασιακό περιβάλλον.
Επένδυση στη δημιουργία ποιοτικών, entry-level θέσεων: Ένας τρόπος για να αυξηθεί ο αριθμός των θέσεων για νέους που ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους είναι να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που δημιουργούν θέσεις εργασίας. Η ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, ενισχύει τους ίδιους τους νέους επιχειρηματίες, καθώς επίσης και τις κοινότητες μέσα στις οποίες δραστηριοποιούνται.
Αναφερόμενη στο θέμα,  η Dr. Βενετία Κουσία, διευθύνουσα σύμβουλος της ManpowerGroup δήλωσε στο www.kariera.gr : «Οι νέοι χρειάζονται περισσότερη εργασιακή εμπειρία και επαγγελματικές δεξιότητες, καθώς και καλύτερη, σφαιρικότερη ενημέρωση, ώστε να κατευθυνθούν προς το καταλληλότερο γι αυτούς επαγγελματικό περιβάλλον και στη συνέχεια να προβούν στις σωστές επιλογές. Παράλληλα, στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους χρειάζονται περισσότερες ευκαιρίες και πρόσβαση σε θέσεις, οι οποίες είναι μεν χαμηλές, πλην έχουν προοπτική εξέλιξης. Οι υπάρχουσες υποδομές και αντιλήψεις στην Ελλάδα δεν βοηθούν. Εν μέσω κρίσης και με τον έναν στους δύο νέους να βρίσκεται εκτός αγοράς εργασίας, αυτά πρέπει να αλλάξουν: με κοινή προσπάθεια από κράτος, επιχειρήσεις, ΜΚΟ, ακαδημαϊκή κοινότητα και υποψήφιους εργαζομένους.

Είναι προς το συμφέρον όλων μας να βοηθήσουμε τους νέους ανθρώπους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας με αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Όταν η οικονομία ανακάμψει, οι επιχειρήσεις θα έχουν ανάγκη το ταλέντο τους, καθώς και τις δεξιότητες και την εμπειρία που θα έχουν αποκτήσει εν τω μεταξύ, ως εργαζόμενοι. Μέχρι τότε, αποτελεί καθήκον όλων μας να μην επιτρέψουμε να χαθεί αυτή η γενιά στην απραξία και τον κοινωνικό αποκλεισμό».

https://twitter.com/#!/MinaBagiota

Αφήστε το σχόλιό σας…