Η αύξηση του μισθού δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν. Όταν εργάζεστε σε μία επιχείρηση συνήθως φοβάστε να θέσετε το ζήτημα ή θεωρείτε ότι δεν θα σας πάρουν στα σοβαρά. Αν, όμως, προετοιμαστείτε κατάλληλα και προσεγγίσετε το θέμα της αμοιβής σας με επαγγελματικό τρόπο, είναι πιθανό να ακούσετε τον εργοδότη σας να απαντάει θετικά στο αίτημά σας. Πριν, λοιπόν, «χτυπήσετε» την πόρτα του διευθυντή σας προετοιμαστείτε κατάλληλα. Αρχικά θα πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος της εταιρίας και τα οικονομικά της αποτελέσματα. Σημαντικό ρόλο παίζει και το χρονικό διάστημα που απασχολείστε στην επιχείρηση. Εάν δεν έχετε κλείσει χρόνο δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιου είδους διαπραγμάτευση. Καλό είναι να περιμένετε δύο με τρία χρόνια και να αποδείξετε τι αξίζετε με αποτελέσματα. Την ίδια στιγμή καλό είναι να εκτιμήσετε τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας. Ερευνήστε τις αμοιβές άλλων εργαζομένων που βρίσκονται σε παρόμοιες θέσεις και παρέχουν αντίστοιχες υπηρεσίες. Έχοντας στη διάθεσή σας συγκεκριμένα στοιχεία και επίπεδα αμοιβών θα μπορείτε να στηρίξετε το αίτημά σας και θα έχετε την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε για να απαντήσετε σε οποιαδήποτε ερώτηση μπορεί να σας κάνουν κατά τη διαπραγμάτευση. Έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι από τις υψηλότερες θέσεις και αποδοχές απορρέουν αυξημένες ευθύνες. Στη συνέχεια προετοιμάστε τον εαυτό σας. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης πρέπει να γνωρίζετε καλά την αξία σας. Προσδιορίστε μόνοι σας το πόσο αξίζετε. Σκεφτείτε ποιες είναι οι ικανότητές σας, η εμπειρία σας και το επίπεδο των σπουδών σας.
Αναρωτηθείτε αν αυτό που διεκδικείτε είναι η μοναδική σας επιδίωξη. Θα σας ικανοποιούσαν, για παράδειγμα, πρόσθετες παροχές όπως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κινητό τηλέφωνο, αυτοκίνητο, bonus κ.λπ. Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει επίσης η προαγωγή ή οι επιπλέον αρμοδιότητες;

Η προετοιμασία
Η σωστή προετοιμασία είναι καλός σύμβουλος κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο να σκεφτείτε πιθανά σενάρια, θετικά ή αρνητικά. Επίσης πρέπει να γνωρίζετε τις προσδοκίες και δυνατότητες της εταιρίας στην οποία απασχολείστε και κατά πόσο εσείς έχετε ικανοποιήσει τον εργοδότη σας, πετυχαίνοντας τους στόχους που σας είχε θέσει. Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε καλά την πολιτική παροχών της εταιρίας, ώστε το αίτημά σας να είναι προς την ίδια κατεύθυνση. Μην ξεχνάτε ότι η διαπραγμάτευση θα πρέπει να γίνει με επιχειρήματα και πάνω απ’ όλα χωρίς εντάσεις.