Πριν κλείσει το 2019 προέκυψε επίσημα το ερώτημα: νιώθεις άνετα να έχεις gay συναδέλφους;

Γράφει ο Δημήτρης Φαλλιέρος

Περιμέναμε ότι δεν θα χρειαζόταν ποτέ να γράψουμε ένα τέτοιο θέμα. Ελπίζαμε ότι δεν θα χρειαζόταν να γράψουμε ένα τέτοιο θέμα. Ότι δηλαδή το Ευρωβαρόμετρο του 2019 έδειξε ότι στην Ελλάδα, μόλις το 56% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ένιωθε άνετα με την ύπαρξη gay, lesbian ή bisexual ατόμου στον χώρο εργασίας, με το οποίο θα είχαν καθημερινή αλληλεπίδραση. Το 56%. Κι αν ένα αχνό «πάλι καλά» ξεφεύγει από τα χείλη σου όταν αναλογίζεσαι ότι μιλάμε για Ελλάδα, θα τολμήσουμε να πούμε ότι ο ένας στους δύο δεν είναι και τόσο «πάλι καλά».

Στην υπόλοιπη Ευρώπη ο μέσος όρος αποδοχής των LGBTI ατόμων στον χώρο εργασίας είναι 72%. Και αν θες να νιώσεις ακόμα πιο οπισθοδρομικός, να σου πούμε ότι στην Ολλανδία τα ποσοστά αποδοχής είναι 96% και στη Σουηδία 94%. Τι ξέρουν μωρέ η Unilever και η Philips; Τι ξέρουν τα H&M, τα IKEA και το Spotify;

Το να δουλεύεις με gay (σύμφωνα με τις απαντήσεις μας στο Ευρωβαρόμετρο πάντα) είναι λίγο άβολο. Άλλωστε είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την ύπαρξη ενός εργαζομένου στον χώρο εργασίας το ποιον αγαπάει. Έτσι δεν είναι; Είναι και επίφοβο μήπως η ομοφυλοφιλία είναι μεταδοτική ως… εργασιακός κορωνοϊός και αν είναι και open space τα γραφεία διατρέχουμε έξτρα κινδύνους και γενικώς καμία έκπληξη που ένας στους δύο δεν αισθάνεται άνετα αν έχει gay στο εργασιακό του περιβάλλον.

*Τα αντίστοιχα ποσοστά απαντήσεων για το πόσο άνετα νιώθουμε με έναν transgender συνάδελφο είναι 45% (πιο χαμηλά), ενώ στην Ευρώπη των 28 το ποσοστό είναι 65%. Και στην ίδια ερώτηση για intersex άτομο η πλήρης αποδοχή είναι στο 44%, ενώ στην Ευρώπη 66%.

Περιμέναμε ότι δεν θα χρειαζόταν ποτέ να γράψουμε ένα τέτοιο θέμα. Δυστυχώς χρειάστηκε. Και μόνο μια ευχή: να μην ξαναχρειαστεί.