Κανόνας Νο1: Εκφράζουμε λιγότερα από όσα σκεφτόμαστε, χρησιμοποιώντας έναν, χαμηλό σε ένταση και, πειστικό τόνο στη φωνή μας.

Κανόνας Νο2: Κρατάμε πάντα τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει ανεξάρτητα από το τι θα μας κοστίσει.

Κανόνας Νο3:Δεν αφήνουμε ποτέ την ευκαιρία να πάει χαμένη για να πούμε μία ευγενική και ενθαρρυντική κουβέντα σε κάποιον. Αν πρέπει να ασκήσουμε κριτική, το κάνουμε με σκοπό να βοηθήσουμε και όχι να υποβαθμίσουμε τον συνάνθρωπό μας.

Κανόνας Νο4: Ενδιαφερόμαστε για τους άλλους, για το τι επιδιώκουν, μαθαίνουμε για τα ενδιαφέροντά τους, για την οικογένειά τους και τους φίλους τους. Χαιρόμαστε με τη χαρά τους και λυπούμαστε με τη λύπη τους. Είναι σημαντικό να τους δείξουμε ότι έχουν σημασία για εμάς.

Κανόνας Νο5: Είμαστε πάντα ο αισιόδοξος εαυτός μας! Δεν επιβαρύνουμε ή πιέζουμε όσους βρίσκονται γύρω μας με τα δικά μας άγχη και προβληματισμούς. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο καθένας κουβαλάει το δικό του φορτίο.

Κανόνας No6 : Keep an open mind. Συζητάμε – ποτέ δεν διαφωνούμε με απόλυτο τρόπο. Αυτό είναι ένα σημάδι ενός ανώτερου μυαλού που μπορεί –και ξέρει- να διαφωνήσει χωρίς να είναι ιδιαιτέρως δυσάρεστο για τους άλλους.

Κανόνας No7: Οι αρετές μας θα «μιλήσουν» από μόνες τους, δεν χρειάζεται να τις επισημαίνουμε και να τις διατυμπανίζουμε. Αντιστοίχως, δεν σχολιάζουμε τα ελαττώματα τρίτων και πάντα είναι καλό να αποθαρρύνουμε το κουτσομπολιό – είναι χάσιμο χρόνου και μπορεί να αποβεί καταστροφικό.

Κανόνας Νο8: Σεβόμαστε πάντα τα συναισθήματα των άλλων. Το χιούμορ εις βάρος κάποιου άλλου μπορεί να πληγώσει τα συναισθήματα του ακόμα και εκεί που δεν το περιμένεις.

Κανόνας Νο9: Δεν δίνουμε ποτέ προσοχή σε κακόβουλα σχόλια για εμάς. Το άτομο που μας μεταφέρει την κακή πληροφορία μπορεί να μην είναι και ο πιο ακριβής «ρεπόρτερ» του κόσμου. Επομένως, δεν είναι ανάγκη να εξαπτόμαστε στο άκουσμα της. Κι επίσης, τι νόημα έχει να ασχοληθούμε με κακίες άλλων; Ανωτερότητα!

Κανόνας Νο10: Δεν ανησυχούμε υπερβολικά για το πότε θα ανταμειφθούμε. Κάνουμε το καλύτερο και ελπίζουμε ότι οι δικοί μας άνθρωποι – και οι κατάλληλοι – θα το θυμηθούν όταν έρθει η ώρα. Η επιτυχία είναι πολύ πιο γλυκιά με αυτόν τον τρόπο.

 

Της Μίας Κόλλια

Copyright: www.shutterstock.com