Εν όψει του επερχόμενου Φεστιβάλ Περηφάνιας αναδημοσιεύουμε ένα κείμενό μας σχετικά με τη διαφορετικότητα. Γιατί εδώ δεν υπάρχει ντροπή, υπάρχει μόνο αποδοχή, αγάπη και περηφάνια. #Weareourpeople no matter what.

Από τον Δημήτρη Φαλλιέρο

Τα πιο πλούσια φυσικά οικοσυστήματα είναι αυτά που διαθέτουν περισσότερα είδη. Το ίδιο ισχύει και για την εργασία. Όσο πιο διαφορετικοί είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν μαζί,  τόσο περισσότερες απόψεις και οπτικές ‘πέφτουν στο τραπέζι’, πράγμα που αποτελεί ζητούμενο για όποια επιχείρηση καλείται να ανταποκριθεί στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο, διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Άρα αν αυτή τη στιγμή διαβάζετε αυτές τις γραμμές, να ξέρετε ότι η διαφορετικότητά σας όχι μόνο είναι επιτρεπτή και δικαιωματική, αλλά για αρκετές εταιρείες είναι και επιθυμητή.

Εν όψει του επερχόμενου Φεστιβάλ Περηφάνιας, αυτό το Σάββατο 8 Ιουνίου, εδώ συνοψίσαμε όσα ισχύουν σήμερα για τη διαφορετικότητα στον χώρο εργασίας. Γιατί εδώ δεν υπάρχει ντροπή, υπάρχει μόνο αποδοχή, αγάπη και περηφάνια. #Weareourpeople no matter what.

Τι πρέπει να ξέρετε για τις διακρίσεις

Διάκριση στην εργασία είναι να αποκλείουμε ή να περιθωριοποιούμε κάποιον λόγω ηλικίας, φυλετικής ή εθνοτικής προέλευσης, αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή θρησκείας και άλλων πεποιθήσεων. Δηλαδή για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την απόδοσή του.

Μορφές που μπορεί να πάρει η διάκριση

Διάκριση μπορεί να γίνει πριν την πρόσληψη ενός υποψηφίου (π.χ. η εταιρεία δεν προσλαμβάνει γκέι άνδρες ή γυναίκες γιατί θεωρεί ότι οι υπηρεσίες της απευθύνονται σε straight cis κοινό) ή μετά την πρόσληψή του: Δηλαδή μπορεί να αποκτήσει μια θέση στην εταιρεία αλλά να μην έχει τα ίδια δικαιώματα ή τις ίδιες ευκαιρίες με τους συνεργάτες του. Μπορεί επίσης να μην έχει καλή μεταχείριση, να γίνονται προσβλητικά αστεία ή σχόλια εις βάρος του, να μην του παρέχεται βοήθεια για να ενσωματωθεί στην ομάδα. Όλα αυτά συνιστούν μορφές διάκρισης.

Αν πέσει στην αντίληψή σας φαινόμενο τέτοιων διακρίσων, ή εκφοβισμού, λεκτικής ή σωματικής βίας, όχι μόνο με θύμα εσάς αλλά και οποιονδήποτε συνάνθρωπό σας, είναι απαραίτητο να το πείτε. Γι αυτό και φέτος ξεκίνησε η προσπάθεια #vgeskaipes, η οποία και παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 3/6 στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

Υπάρχει νόμος;

Φυσικά υπάρχει νόμος και προστατεύει κάθε άτομο που λόγω της διαφορετικότητάς του μπορεί να μην έχει ίσες ευκαιρίες στην εργασία. Νομοθετικό πλαίσιο που απαγορεύει αυτές τις διακρίσεις στην ΕΕ υπάρχει από το 2000, ενώ από το 2007 με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Ίσων Ευκαιριών για Όλους, μπήκαν η διαφορετικότητα και οι διακρίσεις στην κορυφή της εργασιακής ατζέντας όλων των ευρωπαϊκών χωρών. Στην χώρα μας σε ισχύ βρίσκεται ο νόμος 4443/2016 που ορίζει «την προώθηση της αρχής της ίσης μεταχείρισης και την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης, ηλικίας, οικογενειακής ή κοινωνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου».

Τι ενέργειες έχουν γίνει τελευταία για την υποστήριξη της διαφορετικότητας;

Εκτός από το να υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο που να περιορίζει φαινόμενα διακρίσεων, αντίστοιχα σημαντικό είναι ότι γίνονται ενέργειες που αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα. Μερικές από αυτές τις παραθέτουμε εδώ, αλλά υπάρχουν πολλές-πολλές ακόμη σε περίπτωση που θέλετε να τις ψάξετε:

Equinet- Ευρωπαϊκό Δίκτυο Φορέων Ισότητας. Ενώνει 46 οργανώσεις από 34 χώρες για την προστασία των δικαιωμάτων σε θέματα ίσης μεταχείρισης.

Συνήγορος του Πολίτη. Μια ανεξάρτητη αρχή που μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων, προστατεύει την εφαρμογή ίσων ευκαιριών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Πες το σ’ εμάς. Το Πες το σ’ εμάς είναι ένα πρόγραμμα γενικής αλλά πρακτικής υποστήριξης σε θέματα μεταχείρισης που έχουν να κάνουν με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου. Είναι μια πρωτοβουλία του Colour Youth, που είναι δραστήριο με αρκετές ακόμα παρεμβάσεις για ΛΟΑΤΚΙ νέους.

Κέντρο ερευνών για θέματα Ισότητας. Το ΚΕΘΙ αναλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα δράσεων, όπως έρευνες, επιμόρφωση επαγγελματιών Μ.Μ.Ε. για την πρόληψη σεξιστικών στερεοτύπων και συμπεριφορών, διακρίσεις λόγω ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού κ.ά.

Transcending Youth: Πολύ ενεργός φορέας, με εμπειρία σε διαδικασίες νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου κ.ά

Αυτό το γνωρίζατε;

1 στους 5 Ευρωπαίους έχει βιώσει φαινόμενα διάκρισης ή παρενόχλησης σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.

72 χώρες απαγορεύουν τις διακρίσεις στην απασχόληση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, ο Καναδάς κ.ά

Είπαν για τη διαφορετικότητα

Διαφορετικοί άνθρωποι κυνηγούν την ευτυχία με διαφορετικούς τρόπους και διαφορετικά μέσα, και έτσι φτιάχνουν για τον εαυτό τους νέους τρόπους ζωής και είδη διακυβέρνησης. Αριστοτέλης

Διαφορετικότητα: η τέχνη του να σκέφτεσαι ανεξάρτητα αλλά μαζί. Malcolm Forbes

Πρέπει να αποδείξουμε ότι το μέλλον ανήκει στη διαφορετικότητα και όχι στις διακρίσεις. Vladimír Špidla, Ευρωπαίος επίτροπος απασχόλησης, κοινωνικών υποθέσεων και ίσων ευκαιριών

*το παρόν κείμενο δημοσιεύθηκε αρχικά στον Οδηγό Καριέρας 2018, με προσανατολισμό σε ένα γενικότερο πλαίσιο διακρίσεων και εργασίας.

Main photo: www.shutterstock.com