Σκέφτηκες ότι το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη στιγμή για να δικτυωθείς; Το χαλαρό περιβάλλον κατά τη διάρκεια των διακοπών σου δίπλα στη θάλασσα μπορεί να κάνει το networking ευχάριστο και παραγωγικό αν ψάχνεις για δουλειά.

Οι θερινοί μήνες είναι ιδανικοί για να γνωρίσεις νέους ανθρώπους.  Ένας έξυπνος τρόπος για να το πετύχεις είναι να εμπλακείς με κάποιες αθλητικές δραστηριότητες στην περιοχή όπου κάνεις τις διακοπές σου. Σε πολλούς καλοκαιρινούς προορισμούς οργανώνονται πεζοπορίες, βόλτες με ποδήλατα, κ.α. Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί και χωρίς να γίνεις μέλος μιας ομάδας, αλλά με ακόμη πιο απλό τρόπο. Πιάνοντας κουβέντα για παράδειγμα με άλλους ταξιδιώτες όταν περιμένεις να επιβιβαστείς στο πλοίο ή στο αεροπλάνο. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και όταν βρίσκεσαι στην παραλία ή στην πισίνα του ξενοδοχείου σου, είτε απολαμβάνοντας το ποτό σου στο υπαίθριο μπαρ.

Νέες γνωριμίες όμως μπορούν να προκύψουν και αν προσκληθείς σε ένα φιλικό σπίτι για μπάρμπεκιου ή σε ένα γάμο. Καλό είναι να διατηρήσεις μία σοβαρή εικόνα για να μπορέσεις να αξιοποιήσεις όλες τις ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν.

Και μην ξεχνάς, ότι ο Αύγουστος και ειδικά μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο είναι η κατάλληλη περίοδος για να προετοιμαστείς για το φθινόπωρο και να καταστρώσεις τη στρατηγική σου. Να αποφασίζεις ποιες ενέργειες θα πρέπει να κάνεις από το Σεπτέμβριο που θα σε ξαναβάλει πάλι στην ενεργό δράση. Να γίνεις μέλος σε κάποιο επιμελητήριο, να επικοινωνήσεις με τις εταιρίες που σε ενδιαφέρουν κλπ.

Τώρα, στην περίπτωση που η ιδέα της δικτύωσης στις διακοπές σε αγχώνει θα σου έλεγα να το ξανασκεφτείς γιατί, το networking το καλοκαίρι είναι:

Γρήγορο και εύκολο
Δεν απαιτεί συνεχή επικοινωνία, απλώς συνεπή παρακολούθηση
Η οργάνωση περνάει από σένα. Εσύ θα καθορίσεις πότε θα προγραμματίσεις ή θα συμμετάσχεις σε ένα γεύμα ή μία συνάντηση για να έρθεις σε επαφή με τα μέλη του δικτύου σου.
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να παραμείνεις αισιόδοξος και να απολαύσεις το καλοκαίρι αφήνοντας το άγχος και τα προβλήματα για το φθινόπωρο.
Καλές διακοπές σε όλους!

https://twitter.com/#!/MinaBagiota

Αφήστε το σχόλιό σας…