Οι «Ημέρες Καριέρας» είναι η μεγαλύτερη συνάντηση νέων, εργαζομένων και στελεχών, με επιχειρήσεις και εκπαιδευτικούς φορείς που γίνεται στην Ελλάδα.

Της Μίας Κόλλια

Στελέχη, σπουδαστές και όσοι αναζητούν εργασία έρχονται σε επαφή με εκπαιδευτικούς φορείς, οργανισμούς και επιχειρήσεις. Το Up Event των Ημερών Καριέρας πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά και επαγγελματίες από όλους τους τομείς εργασίας παραβρέθηκαν για να μιλήσουν για τις δικές τους βιωματικές εμπειρίες.

Εθελ Αγγελάτου, LinkedIn trainer, personal corporate & employer branding coach

 «Πρέπει να γνωρίζετε καλά τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας, ποιες είναι οι ευκαιρίες που έχετε από το περιβάλλον σας και ποιες οι απειλές από αυτό (ανταγωνισμός)»

Ελενα Παπαδημητρίου, Δημοσιογράφος  

 «Η εξωστρέφεια δεν είναι κάτι που μαθαίνεται, αλλά είναι απαραίτητη».

«Δεν υπάρχει ούτε μία εμπειρία, ούτε μια πληροφορία ούτε μία εικόνα που δεν μου φάνηκε χρήσιμη. Σε αυτές τις στιγμές έχω αποφασίσει ότι πρέπει να ποντάρω εγώ αλλά και πρέπει να ποντάρουν οι άνθρωποι σε όποιον τομέα και αν δουλεύουν».

«Βγείτε από το comfort zone σας»

Μίνως Μάτσας, συνθέτης 

 «Μπορείς να μάθεις και από μία κριτική, αν είναι γραμμένη με αντικειμενικότητα»

«Από έναν συνεργάτη μου θέλω ταχύτητα και πρωτοβουλίες εφόσον έχουμε συνεργαστεί αρκετό καιρό και ξέρει τον τρόπο με τον οποίο εργάζομαι και σκέφτομαι. Προτιμώ να πάρει μια  πρωτοβουλία και να κάνει λάθος από το να πρέπει να δίνω οδηγίες για το κάθε βήμα – μιλάω φυσικά πάντα για μία συνεργασία που έχει διαρκέσει κάποιο χρόνο».

Εκάβη Βαλλερά, Director of Strategic Planning DESMOS non profit foundation

 «Δεν υπάρχει καμία θέση εργασίας που να έχει στεγανά. Πρέπει να κάνεις πολλά πράγματα μέσα στη μέρα, την ίδια στιγμή και να κρατάς το επίπεδο επαγγελματισμού που χρειάζεται σε όλα όσα διαχειρίζεσαι. Το multitasking, λοιπόν, είναι απαραίτητο»

Μπέττυ Μαγγίρα, Ηθοποιός 

«Πρέπει να έχετε υπομονή, επιμονή και εργατικότητα. Πρέπει να ακολουθείτε την εποχή και την εξέλιξή της σε όποια θέση και αν είστε».

«Να έχετε τα μάτια και τις κεραίες σας ανοιχτές. Γιατί στον δρόμο σας μπορεί να υπάρξουν παρακλάδια και πολλές ευκαιρίες. Μην τα απορρίπτετε με την πρώτη, μπορεί οι άλλοι να βλέπουν σε εσάς κάτι που εσείς δεν έχετε καν αναγνωρίσει. Πρέπει να είστε ανοιχτοί και διαλλακτικοί, γιατί αυτό μπορεί κάπου να σας βγάλει»

«Αφεθείτε και δοκιμάστε, δεν έχετε να χάσετε τίποτα, ίσως μόνο λίγο χρόνο. Όμως και πάλι κέρδος θα έχετε – δεν πρόκειται να χάσετε τον δρόμο σας ούτε τον προσανατολισμό σας. Το όνειρο μένει πάντα χαραγμένο βαθιά μέσα μας και θα μείνει εκεί μέχρι να γίνει πραγματικότητα. Και αν είστε από τους τυχερούς που φτάσατε νωρίς και χωρίς ταλαιπωρία στον στόχο σας, να είστε σίγουροι πως τα όνειρα δεν τελειώνουν ποτέ. Κατακτάτε ένα και ένα άλλο γεννιέται. Ετσι διατηρείτε την ελπίδα ζωντανή για ένα καλύτερο αύριο, όλων μας. Και το καλύτερο αύριο όλων, ξεκινά πρώτα από το δικό μας. Καλή τύχη στο κυνήγι της ευτυχίας σας»