Ενεργοποιείται πρόγραμμα εργασίας για 36.500 ανέργους μέσα στον Απρίλιο, και για 100.000 ανέργους μέσα στον Μάιο. Τα επιδόματα ανεργίας παρατείνονται αυτόματα.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί για μισθωτούς, όμως μην ξεχνάμε και τους ανέργους που πρέπει να στηριχθούν όσο περισσότερο γίνεται σε αυτή τη συγκυρία.

  • Παρατείνεται η επιδότησή τους για δύο μήνες, εφόσον εκείνη έληξε στο πρώτο τρίμηνο του 2020.
  • Ο άνεργος δεν απαιτείται να προβεί σε καμία ενέργεια (υποβολή αίτησης, δήλωσης κτλ). Η παράταση θα γίνει αυτόματα.
  • Από σήμερα 30/3 οι άνεργοι θα μπορούν να εγγράφονται ηλεκτρονικά στο μητρώο, να αποκτούν δελτίο ανεργίας και να υποβάλλουν αίτηση για την τακτική επιδότηση ανεργίας χωρίς φυσική παρουσία.
  • Οι απολυθέντες από 1-3 έως 20-03-2020, των πληττόμενων επιχειρήσεων, ή εκείνων που έκλεισαν προσωρινά με απόφαση κρατικής αρχής δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού (800 ευρώ) ανεξαρτήτως με το αν δικαιούνται ή λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.
  • Άμεσα και συγκεκριμένα εντός του Απριλίου ενεργοποιείται το πρόγραμμα ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για 36.500 άνεργους ηλικίας 18-67 σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ όπως επίσης και όλα τα προγράμματα στήριξης των ανέργων του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα από τον μήνα Μάιο θα ξεκινήσουν σταδιακά προγράμματα που θα αφορούν περίπου 100.000 ανέργους.

Φωτογραφία: Matt Noble / Unsplash