Την Πέμπτη 29/10, στις 18:30, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, διοργανώνει ένα facebook live που φαίνεται ενδιαφέρον για όσους προσπαθούν να βολιδοσκοπήσουν το μέλλον της εργασίας.

Το ψηφιακό event που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Πέμπτη 29/10 το απόγευμα, θα έχει ως κέντρο αναφοράς το πώς διαμορφώνεται και εξελίσσεται η αγορά εργασίας τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα την επέλαση της πρωτοφανούς πανδημίας COVID-19 που συνεχίζει μετά από 8 μήνες να μας επηρεάζει όλους εργασιακά.

Τι νέο ανοίγεται μπροστά μας όσον αφορά το ψηφιακό εργατικό δυναμικό, την τεχνητή νοημοσύνη, την εξ’ αποστάσεως εργασία και το παγκόσμιο εγγυημένο εισόδημα; Αυτά θα είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν, όπως και ζητήματα που σχετίζονται με τις δουλειές που συρρικνώνονται και εξαφανίζονται, τις νέες που δημιουργούνται καθώς και με το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των θέσεων εργασίας υψηλής και χαμηλής εξειδίκευσης και κατά συνέπεια αμοιβών.

Το webcast αυτό διοργανώνεται στο πλαίσιο των SNF Dialogues και συμμετέχουν ενδιαφέροντα ονόματα όπως:

-η Σταματίνα Γιαννακούρου, Επίκουρη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

-ο Γιώργος Ζαρκαδάκης, Digital Lead, Willis Towers Watson, Συγγραφέας

-ο Χριστόφορος Πισσαρίδης, Regius Professor στο London School of Economics

Τη δική τους εκτίμηση μέσω συνεντεύξεων που θα προβληθούν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, θα μοιραστούν οι Χριστιάνα Κωνσταντοπούλου, Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Sven Egil Omdal, δημοσιογράφος – συγγραφέας. Τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Δείτε περισσότερα για το webcast.