Είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα εκεί έξω, οπότε είπαμε να τα ξεμπερδέψουμε. Πότε έχουμε υπερωρία και πότε υπερεργασία;

Του Δημήτρη Φαλλιέρου

«Άλλο Πέπη και άλλο πρέπει», έλεγε κάποτε μια γνωστή τηλεπερσόνα και δεν μπορώ να σκεφτώ πιο κατάλληλο (αλλά και ακατάλληλο ταυτοχρόνως!) τρόπο για να αποδώσω την εγγενή απόκλιση και διαφορά ανάμεσα σε δύο έννοιες που πολύ θα σας απασχολήσουν στην εργασιακή σας ζωή: υπερωρία και υπερεργασία.

Ας ξεκινήσουμε με τα γνωστά. Για όλους οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας (είτε δουλεύουμε 5ήμερο είτε 6ήμερο) είναι 40. Για το 5ήμερο συνήθως κατανέμονται σε 8 ώρες κάθε μέρα,  ενώ για το 6ήμερο, η κατανομή των 40 ωρών μπορεί να γίνει με κάθε τρόπο φτάνει να μην ξεπερνάμε τις 8 ώρες ημερησίως (δηλ. τη Δευτέρα μπορεί να δουλέψουμε 8 ώρες, την Τρίτη 6 κλπ). Σημαντικός αστερίσκος, μεγάλος σαν το αστέρι της Βηθλεέμ: στην πράξη αυτό δεν τηρείται δογματικά και ως υπάλληλοι είναι καλό να δείχνουμε μια ευελιξία όταν υπάρχει ανάγκη στην εταιρεία για να μείνουμε λίγο παραπάνω. Επίσης είναι θέμα συναδελφικό: όταν λειτουργούμε σε μια ομάδα, δεν είναι πολύ σωστό κάποιος συστηματικά να λέει «λοιπόν εγώ τώρα φεύγω γιατί πήγε η ώρα 16:59».

Πάμε τώρα στις διαφορές μεταξύ υπερεργασίας-υπερωρίας.

Υπερεργασία.

Ο εργοδότης έχει τη διακριτική ευχέρεια να σου ζητήσει να αυξήσεις τις ώρες που χρειάζεται να παραμείνεις στην εργασία σου. Αν ζητήσει μέχρι 5 ώρες επιπλέον την εβδομάδα (για την πενθήμερη εργασία) ή μέχρι 8 ώρες (για την εξαήμερη), τις προσμετρά στον μισθό σου με ωρομίσθιο προσαυξημένο κατά 20%. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι το ωρομίσθιό σου είναι 7€, θα πληρωθείς για κάθε έξτρα ώρα 8,4€. Αυτό είναι η υπερεργασία: το να δουλεύεις κατόπιν συμφωνίας με τον εργοδότη σου 45 ώρες εβδομαδιαίως (στο πενθήμερο) ή 48 ώρες (στο εξαήμερο). Και επίσης πολύ σημαντικό: αν ο εργοδότης σου, σου ζητήσει υπερεργασία είναι υποχρέωσή σου να την παρέχεις, δεν είναι optional. Αυτό, για να μην έχετε μεταξύ σας παρεξηγήσεις.

Υπερωρία.

Αντίθετα, υπερωριακή απασχόληση είναι η εργασία άνω των 45 ωρών για το πενθήμερο και άνω των 48 ωρών για το εξαήμερο. Εδώ έχουμε πιο πολύπλοκους κανόνες και δεν θέλουμε να σε πονοκεφαλιάσουμε, απλώς ίσως χρειάζεται να ξέρεις τα εξής: Υπάρχει νόμιμη και παράνομη υπερωριακή απασχόληση. Νόμιμη είναι όταν έχει δηλωθεί από τον εργοδότη και την πληρώνεσαι και δεν ξεπερνάει κάποια όρια. Παράνομη είναι όταν δεν ισχύουν αυτά. Κατά κανόνα η νόμιμη υπερωρία πληρώνεται με 40% προσαύξηση  για κάθε επιπλέον ώρα, μέχρι να συμπληρώσεις 120 υπερωριακές ώρες ετησίως.

Τόσο για την υπερεργασία όσο και για τις υπερωρίες, η κάθε επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να τις δηλώνει ώστε σε ενδεχόμενο έλεγχο από τα αρμόδια όργανα να μην είναι εκτεθειμένη. Τώρα μάλιστα, που από 1η Ιανουαρίου 2020, ξεκινάει σταδιακά και η ψηφιακή κάρτα εργασίας, όλα ελέγχονται πιο εύκολα. Οπότε όλοι ελπίζουμε τα φαινόμενα αναγκαστικών και μη δηλωμένων υπερωριών που είδαμε τα τελευταία χρόνια να αρχίσουν να εκλείπουν. Ίδωμεν…

Photo by fancycrave1 by Pixabay

Διάβασε ακόμα:
Γιατί πρέπει να ξέρετε τι έγινε (τον Δεκέμβριο που πέρασε)