Πόσες φορές έχετε πει σε φίλους και γνωστούς, παραπονούμενοι, πως είναι αδύνατον να παρουσιάσετε σωστά τον εαυτό σας σε μια συνέντευξη ή σε μια συνάντηση-κλειδί; Δεν ξέρετε τι να πείτε όταν φτάνει η στιγμή να αναλύσετε όσα έχετε βιώσει και μάθει, κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής σας πορείας; Γιατί; Σας λείπει η αυτοπεποίθηση; Δικά σας είναι, άλλωστε, δεν τα αποστηθίσατε από κάποιο βιβλίο…
Η προετοιμασία, λένε, είναι “το ήμισυ του παντός”. Για την ακρίβεια, μόνο εσείς θα μπορούσατε να παρουσιάσετε τον εαυτό σας, και μάλιστα, καλύτερα από τον καθένα. Το θέμα είναι να το θέλετε πραγματικά, τουτέστιν, να μην αφήσετε τίποτα στην τύχη. Να προετοιμαστείτε τόσο, ώστε να μειωθούν κατακόρυφα τα επίπεδα άγχους και να μην επηρεάσουν τη δυναμική και το στόχο σας. Κατ’ αρχάς, ηρεμήστε. Αν υπάρχει κάποιος που ξέρει κάθε λεπτομέρεια της δουλειάς σας, που θα μπορούσε να δώσει διευκρινίσεις για τους τρόπους που εφαρμόζατε το κάθε τι και να εξηγήσει πώς μπορείτε εκ νέου να αξιοποιήσετε την πείρα σας σε μια νέα πρόκληση…είστε ΕΣΕΙΣ!

Ενημερωθείτε επιπλέον από το νέο νέο άρθρο του kariera.gr ” Πετυχημένη συνέντευξη για δουλειά“.

Έχετε, λοιπόν, ως μέρος της προετοιμασίας σας, σκεφτεί να ενδυναμώσετε το λεκτικό, τις δεξιότητες παρουσίασης και την έκφρασή σας; Δοκιμάστε να συμμετάσχετε ή και να εγγραφείτε σε αρμόδιους συλλόγους και ΜΚΟ, όπως το Ελληνικό Toastmasters Club που δίνουν τη δυνατότητα σε επαγγελματίες κάθε κλάδου και ηλικίας, να βελτιώσουν τη χρήση του λόγου τους, ως “εργαλείο”. Έτσι, θα μπορέσετε να χτίσετε γερά θεμέλια στην επικοινωνία, να φέρετε εις πέρας παρουσιάσεις πολύ πιο αποτελεσματικά και να πετύχετε ευκολότερα τους στόχους σας!

Παράλληλα, μπορείτε να συμμετάσχετε στα δωρεάν Workshops Αναζήτησης Εργασίας του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας που διεξάγονται με την υποστήριξη του Kariera.gr, παραπάνω από μία φορές, ώστε να εκτεθείτε σε περισσότερες ερωταπαντήσεις συνεντεύξεων και σε προκλήσεις δικτύωσης που αναλύονται σε αυτά λεπτομερώς. Επιπλέον, θα έχετε τη δυνατότητα να επεκτείνετε το δίκτυό σας, επικοινωνώντας κάθε φορά με διαφορετικά στελέχη του κλάδου του HR που συμμετέχουν ως εισηγητές αυτής της αξιόλογης εκπαιδευτικής προσπάθειας.

Τέλος, μπορείτε να συμμετάσχετε και στις συναντήσεις και διοργανώσεις των Rebounders, μια ομάδα που υποστηρίζει, κινητοποιεί και προσελκύει επαγγελματίες και στελέχη που αντιμετωπίζουν εργασιακές προκλήσεις, έτσι ώστε να αποκτήσετε εκ νέου τον έλεγχο και να επιτύχετε τους επαγγελματικούς στόχους σας! Εμπνευστές αυτής της προσπάθειας είναι οι αξιόλογοι κα Βαρβάρα Ασημακοπούλου (Business/Executive Coach & HRM Expert, Managing Partner HRE, Vice President ICF Greece Chapter) και κος Πρόδρομος Παπαβασιλείου (Entrepreneurs’ Consultant & Managing Partner HRE).

Αποφασίστε λοιπόν πώς θα παίξετε την παρτίδα. Ως πιόνι… ή ως Βασιλιάς;

Έθελ Αγγελάτου, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr