Αν νομίζετε ότι είστε οι μόνοι που αγχώνεστε για το αποτέλεσμα της συνέντευξής σας σε σχέση με τον αρμόδιο που θα επιλέξει τον κατάλληλο υποψήφιο… γελιέστε! Σκεφτείτε το καλύτερα και θα αντιληφθείτε πως εκείνοι, ουσιαστικά, πρέπει να πάρουν μια απόφαση και να δώσουν λόγο εκεί όπου αναφέρονται, για το αν κατέχετε τα κατάλληλα προσόντα ή αν αποτελείτε ποιόν “βιώσιμου” υπαλλήλου. Δώστε λοιπόν βάση στα παρακάτω 5 σημεία, προετοιμαστείτε καταλλήλως και κερδίστε τις εντυπώσεις!

“Τα καλά παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”
Το συναίσθημα του να κερδίσετε μια πολύ καλή θέση εργασίας, είναι απερίγραπτο. Ειδικά αν έχει προκύψει μετά από πολλή προετοιμασία, συνεχείς αιτήσεις και συνεντεύξεις, καθώς και καθημερινή προσπάθεια για δικτύωση με εργοδότες. Όλα όμως ξεκινούν από την πρώτη επικοινωνία που θα επιχειρήσει ο μελλοντικός εργοδότης μαζί σας, για να διασφαλίσει ενδεχομένως πόσο κατάλληλοι είστε για τη θέση. Οφείλετε, λοιπόν, να είστε έτοιμοι για μια συνομιλία που πιθανόν να καθορίσει την αποτελεσματικότητα της υποψηφιότητάς σας. Αν, δε, ο εργοδότης προτείνει μια πρώτη τηλεφωνική συνέντευξη, φροντίστε να ερευνήσετε ενδελεχώς την εταιρεία, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της, να έχετε μπροστά το βιογραφικό σας και σημειώσεις που θα σας φανούν χρήσιμες.

Για να εντυπωσιάσετε ακόμη περισσότερο διαβάστε το νέο άρθρο για “Επιτυχημένη συνέντευξη για δουλειά“.

Να είστε… ΕΣΕΙΣ.
Οι εργοδότες ενδιαφέρονται να μάθουν ποιοι πραγματικά είστε. Συγκεκριμένα, κατόπιν κάποιου εύλογου χρονικού διαστήματος που θα ενεργείτε “όπως στο σπίτι σας”, αν το συμπεριφορικό σας θα ταιριάζει με την κουλτούρα της εταιρείας. Θέλουν να μάθουν τι σας κινητοποιεί προκειμένου να ξεχωρίσετε ως εργαζόμενός τους και να εξελίξετε την εργασία σας και την ίδια την εταιρεία. Γι’ αυτό, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, μην ξεχνάτε ότι βιώνετε μια ακόμα διαδικασία δικτύωσης όπου θέλετε να προβάλετε τις δυνατότητές σας και να πείσετε για την υφιστάμενη και μελλοντική αξία σας.

Αποδείξτε την αγάπη σας.
Αν πραγματικά θέλετε να γίνετε μέρος ενός οργανισμού, το κυριότερο για τους εργοδότες είναι να τους το εκφράσετε όσο πιο “δυνατά” μπορείτε. Αν φανεί ότι έχετε ερευνήσει σε βάθος την εταιρεία και το αντικείμενό της, αν τους προτείνετε (όχι σε βάθος – δεν θα ήταν η κατάλληλη στιγμή) λύσεις και ιδέες που θα τους φέρουν αποτελέσματα και επιδιώξετε να γίνετε μέρος των προτάσεων και λύσεων… δεν τους μένει παρά να αποφασίσουν να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα! Ο ενθουσιασμός σας, θα είναι το κλειδί της καρδιάς τους.

Μην τους ξεχάσετε!
Όλοι, λίγο πολύ, γνωρίζετε πώς η βέλτιστη μέθοδος για να μείνετε στην κορυφή της σκέψης και της επιλογής τους, είναι η υπενθύμιση. Στείλτε τους ένα ευχαριστήριο mail μετά τη συνάντησή σας και μην ξεχάσετε να αναφέρετε, ένα μικρό αλλά σημαντικό σημείο που μάθατε κατά τη συνέντευξη. Θα τους δείξει πόσο δώσατε βάση στις λεπτομέρειες κι όσα ειπώθηκαν, πλήρως αφοσιωμένος/η. Στο κάτω-κάτω, αν κατανοήσετε απλά τι περιμένουν οι εργοδότες να συναντήσουν και να ακούσουν κατά τη συνέντευξη, τότε όλη η συνάντηση θα κυλήσει ομαλά και υπέρ σας.

Τι περιμένετε λοιπόν; Κάντε θραύση!

Copyright:Voyagerix, www.shutterstock.com

Έθελ Αγγελάτου, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr